Dział poruszający prawne kwestie użytkowania narkotyków. Legalizacja, kary, pytania do adwokata.
ODPOWIEDZ
  • 1509 / 223 / 0
@ropcio, haha, raczej tak, na pewno nikt nie bawił się w CSI i sprawdzanie czy papierek uzyskał odpowiedni kolor. :D
"My addiction is based on my shame and sorrow"
"Uuuuh, yea-e-yeah!" ~ Robert Plant
Pisząc na hexankova@yahoo.com, masz pewność, że odczytam wiadomość/odpiszę.
  • 17 / / 0
Badanie miałem robione około 3 - 4h po zażyciu ostatniej dawki 3mmc z powodu podejrzenia prowadzenia pojazdu pod wpływem środków odurzających. Wykonane było w szpitalu na Pradze w Wawie. Na wyniki czekałem około 30 minut.

Pozdr
  • 708 / 25 / 0
Właśnie mnie zastanawia po jakim czasie od zażycia można wsiąść za kółko?
  • 539 / 35 / 0
@up: po jakim czasie od zażycia czego? Różne substancje mają różny okres półtrwania i póki siedzą w organizmie to lepiej nie wsiadać za kółko.
  • 708 / 25 / 0
Na przykład 5-MAPB,pent.
Wiadomo siadanie bezpośrednio po zażyciu jest zwykłą głupotą która w najlepszym przypadku może skończyć się zabraniem prawka , do tego sporą suma do zapłacenia, znacznie gorzej może być jak spowodujemy wypadek.
  • 17 / / 0
@up: Jeżeli chodzi o konsekwencje prawne to nie masz racji. Polskie prawo jest pełne luk i nie jest przygotowane do karania za jazdę pod wpływem legalnych substancji. Policja, prokuratura oraz sąd w ogóle nie miały pojęcia co to jest 3mmc. Jeżeli ktoś został zatrzymany pod wpływem legalnej substancji to mogę pomóc w tej sprawie. Jak coś to priv.

Pozdr
  • 708 / 25 / 0
Ktoś ma jakąś wiedzę jak szybko można zasiąść za kółkiem po spożyciu 5-MAPB,4-FMA czy 24h po ostatnim zażyciu to jest bezpieczny czas.
  • 3455 / 562 / 2
Sprawdzone:
analog 3mmc we krwi nie wykryto narkotyków.
Uwaga! Użytkownik Mefistofeles1945 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Nastolatek sprzedawał narkotyki kolegom. Pomagała mu 13-latka

Policjanci z Oruni rozpracowali sprawę, która zaczęła się od niepokojącego zgłoszenia o 13-latce handlującej narkotykami wśród rówieśników. Szybko okazało się, że dziewczynka nie działała sama. Jej "szefem" był 18-latek.

Co dzieje się w mózgu pod wpływem psychodelików? Nowe badanie daje odpowiedzi

Psychodeliki mogą sprawiać, że ludzie doświadczają siebie i świata w uderzający sposób – kształty ulegają przeobrażeniom, dźwięki zniekształceniu, a niekiedy dochodzi nawet do zaniku poczucia własnego „ja”, zjawiska określanego jako „ego death”. Jednak to, co dokładnie dzieje się w mózgu, by wywołać takie wrażenia, wciąż nie jest w pełni zrozumiałe.

Kawa dobrze wpływa na zdrowie psychiczne. W umiarkowanych ilościach

Po przeanalizowaniu danych dotyczących ponad 400 000 osób, naukowcy z Uniwersytetu Fudan doszli do wniosku, że picie umiarkowanych ilości kawy – dwóch lub trzech filiżanek dziennie – jest powiązane z mniejszym ryzykiem wystąpienia lęków i depresji. Ochronne działanie kawy było bardziej widoczne u mężczyzn niż u kobiet.