Podejście do narkotyków w innych krajach.
ODPOWIEDZ
  • 1081 / 33 / 0
Nie ma szkolen na GBL, ogarnijcie sie patolodzy. Przewoz spokojnie
  • 1329 / 60 / 0
DoktorMelon pisze:
Wszystko ogarniecie nigdzie indziej jak na dobrym Oxford Street w Londku, znajomy mówił, też byłem, potwierdzam :) w każdym sklepie z pamiątkami są "inne pamiątki" - typki mówią, że mają w "fajne koszulki" i pokazują swoje dobra (jakkolwiek to nie brzmi %-D ). Nigdy nie trafiłem też na jakiegoś upierdliwego typka, co zatrzyma i zrobi aferę albo zacznie się rzucać, że nie chce się kupić. Trzeba jednak pilnować cen :old:
Wszystko można ogarnąć na moście, na Camden Town, nawet nie trzeba szukać. Tylko często są tam ludzie którzy próbują ci wcisnąć gram marihuany za 20 funtów, albo mąkę jako mdma :scared:
A oto bazy na dalekiej orbicie ZIEMI i poza orbitą KSIĘŻYCA oraz na samym KSIĘŻYCU, które zbuduję sobie w przyszłości. LUDZKOŚĆ będzie słuchała wtedy MNIE
  • 20 / / 0
W sklepie z pamiątkami wystarczy chwile postać przy dziale z gadżetami do palenia, sami podchodzą i proponują. W jednym proponowano mi afgańskie zioło za 20f za sztukę, w sklepie obok afgański hasz za 30, ale niewarto od takich, normalna cena za gram angielskiego łidu to 10 przy kupowaniu jedynki, przy większych ilościach schodzą z ceny.
Ale kebaby maja dobrego nosa, dałam jednemu powąchać i od razu poznał, ze skunk.
  • 182 / / 0
Ma ktos jakis sprawdzony pomysl na ogarniecie zieleniny w Londynie? Wczoraj przyjechalem, bede tu przez tydzien, a nie powiem - cos by sie przyjarawszy. Jakby ktos cos - pw, please. pomozcie staremu hypkowiczowi :)
Byleby znów baka była jak dawniej, i byle apteka otwarta do pólnocy najmarniej
Byleby mocno zaszumiało w bani, bylebym euforie znów poczuł gdzieś przy krtani ^^
  • 1513 / 27 / 0
Nie masz znajomych? Skocz do jakiegoś klubu - często zagadują. Na desperata - przejdź sie po HP - na pewno poczujesz znajomy zapach.

Zdarzało mi się zapalić z osobami które widziałem pierwszy raz na oczy.
mr_b∩ʁbꞁө
  • 993 / 49 / 0
gdzie w uk mozna funty na bitcoiny zamieniac??
prochy wciagales w proch sie obrucisz
  • 1513 / 27 / 0
Szkasz Ciemnego Typa w parku - podbijasz i zagadujesz.

Powiedz mi proszę - Masz problem z obsługą duckduckgo?

Spróbuj sam

Gdybyś jednak dalej miał problem
mr_b∩ʁbꞁө
  • 1056 / 153 / 0
Pomyśleć, że u nas w Polsce w latach 90. też tak było w dużych miastach!
  • 182 / / 0
Samo mnie znalazlo ostatecznie, niedalego oxford street, aczkolwiek propozycji tylko idac po ulicach juz z 5 mialem, widac wygladam adekwatnie do tego czego szukam/moglbym szukac ;)
Byleby znów baka była jak dawniej, i byle apteka otwarta do pólnocy najmarniej
Byleby mocno zaszumiało w bani, bylebym euforie znów poczuł gdzieś przy krtani ^^
  • 950 / 42 / 0
Joł emigranci. Czeka mnie wylot do UK, także mam jedno - najważniejsze dla mnie - pytanie.
Jest tu (tzn. tam :D) jakiś piekarz, czy z opiowraków tylko kodziarze?
Jak ma się sytuacja z makiem na wyspach? ;)
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem

Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.

Naukowcy ostrzegają: „pożycza energię” kosztem nocnej regeneracji i napędza błędne koło

Kofeina wpływa na jakość nocnego wypoczynku i może skracać sen lub utrudniać zasypianie - wynika z badań. Jednak nawet przy pozornie prawidłowej długości snu może zmniejszać aktywność wolnofalową i przesuwać obraz EEG w stronę bardziej czuwającego mózgu – oceniła ekspert prof. Donata Kurpas.

Marihuana medyczna w wywiadzie stomatologicznym. Pytanie, którego nie warto pomijać

Jeszcze kilka lat temu marihuana medyczna kojarzyła się przede wszystkim z leczeniem przewlekłego bólu lub łagodzeniem dolegliwości u pacjentów onkologicznych. Dziś coraz częściej mówi się o jej stosowaniu także w depresji, zaburzeniach lękowych czy zespole stresu pourazowego. Nie oznacza to jednak, że skuteczność takiego postępowania została potwierdzona. Wyniki najnowszej metaanalizy wskazują, że dowody naukowe są w tym zakresie ograniczone, a w przypadku depresji brakuje dowodów z randomizowanych badań klinicznych.