WildMonkey pisze: Jak się pali codziennie to pamięć siada tak, że nie wiemy jaki jest dzień. A jak się odstawi to za kilka lat murowany alzhaimer dlatego trzeba palić do oporu aby szare komórki cały czas były na podtzrymywaczach wtedy dużo myślimy i rozkminiamy gdzie i jak załatwić palenie dlatego musk pracuje :-D i bedzie dobrze do konca zycia :-D
Mimo ubytków w istocie szarej komplikuje się i zagęszcza siatka połączeń neuronowych.
Zgubiłem wątek. Nie pamiętam co chciałem napisać. :nuts:
Przyznać muszę, że gdy nie paliłem niemal(!) przez miesiąc, byłem w stanie wysłowić się jaśniej, szczególnie wśród niepalących. Kilka dni przerwy nie robi jednak różnicy.
Rozsiejmy masowo w miastach marihuanę. Na widoku. Wszędzie tam gdzie jej nie skoszą ścinając trawę. Myślę, że to najlepsza forma protestu.
Co byś pokazał społeczeństwu i władzy? Że 95% społeczeństwa potrafiłoby rozpoznać marihuanę nawet z daleka po samej posturze rośliny? Że growerom którzy potrafią sobie kurwa posadzić by wasz jebany shit zapylał dobre odmianki przez co by mieli huja a nie materiał?
W polsce (naprzyklad u mnie w miescie) sa tereny gdzie ludzie chodza na spacery i rosnie w huj przemyslowej konopii mozliwe ze przez takich pajacow jak wy. Co to daje? NIC.
Puknij się w łeb człowieku i zacznij troche myśleć
Na podstawie niektorych wypowiedzi musze powiedzieć:TO PRAWDA ZE MARIHUANA POGARSZA PAMIEC I KONCENTRACJE bo chyba kurwa tacy się nie urodziliście? No chyba że ćpaliście jeszcze coś innego to przepraszam bardzo.
Dlaczego legalizacja marihuany jest lepsza od depenalizacji czy dekryminalizacji?
Od daru bogów do codziennej ucieczki. Co antropologia mówi o naszym związku z alkoholem
Psychoaktywny kameleon. Dlaczego marihuana to nie psychodelik?
Psylocybina i medytacja w jednym badaniu klinicznym
USC uruchamia pierwszy w swojej historii kliniczny eksperyment z psylocybiną. Badanie finansowane przez agencję ARPA-H sprawdzi, czy ośmiotygodniowy trening uważności wzmacnia efekty terapii psylocybinowej u zdrowych dorosłych – i co to może oznaczać dla przyszłości psychiatrii.
83-latce z alzheimerem podano psychodelik. Niezwykła reakcja organizmu
Po jednorazowym podaniu wysokiej dawki psylocybiny 83-letnia pacjentka z ciężką chorobą Alzheimera, mówiąca dotąd głównie monosylabami, zaczęła inicjować rozmowę. Lekarze zauważyli też inne oznaki poprawy, a przypadek opisano w „Frontiers in Neuroscience” - uznanym, interdyscyplinarnym czasopiśmie naukowych poświęconym neurobiologii.
Coraz więcej Francuzów sięga po kokainę. Mafia silniejsza niż państwo?
Kokaina przestała być we Francji narkotykiem elit. Sięga po nią już około półtora miliona osób, a handel białym proszkiem stał się biznesem wartym nawet siedem miliardów euro rocznie. W siłę rosną mafie, Marsylia zmaga się z kolejną falą gangsterskich porachunków, a eksperci alarmują, że kraj mierzy się z kryzysem zdrowia publicznego.