Sam bym chciał to wiedzieć, jednak mechanizm działania racetamów jest nie do końca znany szukałem czegoś na ten temat jednak nic nie udało mi się znaleźć. Może piracetam obniża poziom serotoniny... Któż to wie, niech powie. :-) Nie bierz tej lecytyny, jest nie potrzebna w Twoim wypadku.
Fraazy pisze:Witam, zauważyłem że przy rozpoczynaniu kuracji Piracetamem (jakiś pierwszy tydzień) piracetam doprowadza mnie niemalże do depresji - pojawiaja się mocny smutek i lęki. Za to po dłuższym czasie, jak kuracja się rozkręci (po jakichś 2-3 tygodniach) nastrój jest już nawet powyżej normy, cały czas dopisuje mi dobry humor i świetne samopoczucie, nawet łagodna euforia! Czy ktoś może to wyjaśnić z poziomu neurologicznego? Może jest to psychiczna reakcja na stopniową up-regulację NMDA, która może mieć jakiś związek z delikatnym działaniem antagonistycznym na ten receptor, a po jakimś czasie liczba receptorów się zwiększa i jest już tylko lepiej? Może jest to sytuacja podobna do rozkręcania się SSRI, które też potrzebują +- 2 tygodni na wejście? Może to gwałtowna reakcja na polepszenie ukrwienia mózgu? Wykluczam natomiast jakieś braki choliny, czy inne czary mary, bo dodatkowo stosuję lecytynę sojową i CDP-Cholinę. Czy ma ktoś jakąś teorię wyjaśniającą to zjawisko? ;)
Mentos01 A PRZECZYTAŁEŚ W TYM WĄTKU, ŻE PIRACETAM JEST SKUTECZNY OD DAWKI 4 gramy+ na dobę a byli i tacy co 11 gram jedli na dobę? Po 3 gramach to co najwyżej Ci krew lepiej będzie płynęła :)
Noopept na mnie działał(90 mg doba) przez jakieś 2 miesiące potem szlag trafił działanie pewnie od piwa/palenia bo ktoś mnie częstował.
Wedle tego badana optymalna dawka to 4.8g piracetamu
Badanie: Brak dowodów na resztkowe efekty marihuany w prowadzeniu pojazdów
Pacjenci szukają ulgi w bólu. Jak zmienia się podejście do medycznej marihuany w Polsce
7 petycji przeciw reklamom i promocjom alkoholu, które mogą zmienić polskie prawo
Rodacy odstawiają alkohol i papierosy. Sklepy na osiedlach już liczą straty
Jak podaje Polska Izba Handlu i CMR, w listopadzie 2025 r. całkowita wartość sprzedaży w sklepach małoformatowych spadła o 1 proc., natomiast łączna liczba transakcji w tym formacie sklepów obniżyła się o 4,6 proc. w porównaniu z analogicznym okresem rok wcześniej.
"Pamiątka" z Tajlandii. Portugalczyk wpadł na warszawskim lotnisku
24 kg marihuany miał w swojej walizce Portugalczyk, zatrzymany na lotnisku Chopina w Warszawie. W bagażu 22-latka, który przyleciał z Bangkoku w Tajlandii, znaleziono 42 paczki suszu, których wartość na czarnym rynku oszacowano na niemal 1,2 mln zł. Mężczyźnie grozi grzywna i od 3 do 20 lat więzienia.
Maroko stawia na legalne konopie. Ulga dla tysięcy farmerów
Największy na świecie producent konopi indyjskich stawia na legalizację upraw. Po dekadach działania w cieniu, rolnicy z regionu Rif mogą wreszcie pracować bez obaw o aresztowanie. Legalizacja przynosi nowe możliwości, ale też wyzwania — nielegalny rynek wciąż ma się dobrze, a rolnicy narzekają na problemy z wypłatami za plony.