dobrze by było robić mulungu z winem jak to się robiło z białym Lotosem ale coś czuje ,że w winie za mało alkoholu aby dobrze wyciągał alkaloidy,a było by dobrze jakby taka nalewka wyszła ,przynajmniej alkohol by tak nie przykrywał fazy
Natomiast jeśli chcesz czasem słabiej przyczilować a czasem mocniej to polecam zrobić osobno. Zawsze przecież można dolać sobie tej naleweczki z mulungu odpowiednią ilość do sytuacji ;)
Jak będziesz tak miły to daj później znać jak wyszło i jak robiłeś tą nalewkę (będziesz mielił korę czy wrzucasz całe kawałki i jak długo to wszystko trwało).
Widzenie zbyt wielu jest wyczerpujące.
Zgodzę się z tą nutą dysocjacji w mulungu. Wywar z 10g kory wprowadza niezdarność ruchów i jakieś takie znieczulenie jak 15-20mg MXE (przy małym doświadczeniu z MXE).
Natomiast w sumie nigdy mulungu nie uśpiło mnie skutecznie po stimach. Tutaj niestety 1-2mg etizolamu bywało niezastąpione. A to niedobrze, kiedy po tego typu rozwiązanie można tak łatwo sięgnąć ;)
Tylko eti- i midazolam, oraz oksa- (zdarzało się w uderzeniowych dawkach :d) i tetrazepam. I żadne z nich nie ma dla mnie właściwości rekreacyjnych. Po prostu jestem wyprany z emocji i robię głupie rzeczy.
Jeśli szukasz pierdolnięcia, czy po prostu przyjemności to odpuść sobie mulungu. Mnie mocno poskładała tylko raz i tylko podczas zasypiania, kiedy zgotowała mi najrealistyczniejsze hipnagogi w życiu. Niezbyt przyjemne choć na pewno ciekawe
Ale jeśli chcesz spróbować czegoś nowego to jak najbardziej polecam bo mimo pewnych podobieństw do innych dragów jest nie do podrobieniascaliłam AnnaS
Od daru bogów do codziennej ucieczki. Co antropologia mówi o naszym związku z alkoholem
Legalizacja marihuany w Polsce: 15 g suszu i jedna roślina. Sejm zdecyduje
Raport: w Europie pojawiają się nowe narkotyki o większej sile działania
Operacja „Kryształ”
Czyli „ogólnopolskie uderzenie w przestępczość narkotykową wykorzystującą przesyłki kurierskie i pocztowe”.
83-latce z alzheimerem podano psychodelik. Niezwykła reakcja organizmu
Po jednorazowym podaniu wysokiej dawki psylocybiny 83-letnia pacjentka z ciężką chorobą Alzheimera, mówiąca dotąd głównie monosylabami, zaczęła inicjować rozmowę. Lekarze zauważyli też inne oznaki poprawy, a przypadek opisano w „Frontiers in Neuroscience” - uznanym, interdyscyplinarnym czasopiśmie naukowych poświęconym neurobiologii.
ONZ alarmuje: rekordowa liczba osób zażywa narkotyki
Światowy Raport ONZ o narkotykach pokazuje, że konsumpcja narkotyków na świecie osiągnęła najwyższy poziom w historii dostępnych pomiarów. UNODC ostrzega, że coraz większym zagrożeniem stają się syntetyczne opioidy, w tym fentanyle i nitazeny, a liczba nowych substancji psychoaktywnych stale rośnie. Eksperci podkreślają, że rozwój rynku narkotykowego zwiększa ryzyko dla zdrowia publicznego i utrudnia skuteczne leczenie osób uzależnionych.