Wiesz, nie ma co segregować ludzi na zarzucających i na głupich :D Sam za parę lat pewnie wyrzekniesz się nawet i kwasiwa. Wiem, to dziwnie brzmi z Twojej perspektywy teraz.
Kiedyś dostałem taką rozkminę na tripie że właśnie psychodeliki są taką najwyższą formą rozrywki dla umysłu, tripowanie przypomina rozwiązywanie zagadek umysłowych i wgłębianie się coraz dalej i dalej i dalej. Psychodeliki również są pewną formą pielęgnacji i odświeżenia umysłu - coś jak oczyszczenie, uporządkowanie wszystkich nawet najbardziej elementarnych aspektów umysłu. Albo inaczej - psychodeliki pomagają zakwestinować i na nowo zdefiniować wszystkie podstawowe aspekty swojego życia/umysłu/percepcji.
Jeżeli potrzebujesz psychodelików to prędzej czy później ich spróbujesz i zaczniesz korzystać z ich błogosławieństwa - chociaż lepiej później ;)
Mój błąd to był właśnie przy pierwszej podróży z psychodelikiem, to jak dobrze pamiętam to nie wiedziałem co to jest OEVy i CEVy, a gdzie cały ogromny zestaw wszystkiego co jest w psychodeliku i w tym temacie. I zjebałem sobie po części ten pierwszy trip, a był to trip najbardziej bogaty wizualnie i mentalnie, aż byłem w szoku(myślę że pozytywnym), sigma się załączyła, + wiele ogromnych uniesień ze zjednoczeń z otaczającym światem. No i wszystko jakoś tak umknęło, że nie wiedziałem o co chodzi na tym tripie :D
Myślę, że z większą wiedzą ten trip by był wykorzystany w 100% i zapisany we mnie.
To takie info tylko dla początkujących, żeby lepiej poczytać sporo a później dopiero oddać się tej chwili, z większą mądrością, a na pewno Ty i trip będziecie jednością :)
Ja to mówię tak ludziom, że jest ryzyko - jest zabawa. Jak chce się tylko dotrwać do końca życia, to lepiej nie brać. Jak się akceptuje np. kilkuprocentowe ryzyko, że może być źle (a nawet bardzo), to na pewno brać trzeba :) A - wbrew pozorom - mało osób to świadomie potrafiłoby zaakceptować.
Ciemna strona zieleni: Wszystko, co musisz wiedzieć o negatywnych skutkach nadużywania konopi
Marihuana w psychiatrii. Dlaczego „nie leczy” nie oznacza „nie działa”?
KAS: 88 kapsułek z kokainą w żołądku + 1 w saszetce
Funkcjonariusze z Pomorskiego Urzędu Celno-skarbowego w Gdyni (PUCS) wykryli przemyt znacznej ilości kokainy na terenie Portu Lotniczego Gdańsk-Rębiechowo. Do rutynowej kontroli został skierowany podróżny, który przyleciał z Londynu.
Narkotyki schował w atrapie Biblii. Wpadł po policyjnym pościgu
W trakcie ucieczki uszkodził swój pojazd, a badania wykazały, że mógł być pod wpływem alkoholu i narkotyków. W jego aucie policjanci znaleźli atrapę stylizowaną na Biblię z ukrytymi narkotykami, w tym mefedronem i kokainą. Mężczyzna trafił do policyjnego aresztu i usłyszał już zarzuty.
Ekspert: szkodliwość kawy jest mitem
Kawa, do niedawna uważana za używkę, w świetle najnowszych badań wykazuje liczne korzyści zdrowotne: obniża ryzyko nadciśnienia tętniczego, chorób serca i kamicy nerkowej, wspiera zdrowie wątroby i naczyń, zmniejsza stan zapalny oraz ryzyko zgonu. Warunkiem jest, aby pić ją w sposób regularny i umiarkowany - podkreśla lek. Stanisław Surma.