Dział służący dyskusji nt. spraw, gdzie postawiony został zarzut z art. 55-60 Ustawy o przeciwdziałaniu narkomanii.
ODPOWIEDZ
  • 4 / / 0
Witam, zostałem złapany posiadając 167 gram LIŚĆI. Przestępstwo popełniłem w październiku, miałem wtedy 16 lat, więc będę sądzony w sądzie rodzinnym. Nie złożyłem zeznań na komendzie. Mam zamiar powiedzieć prawdę, czyli to, że z liści chciałem zrobić makumbę. Jakiego wyniku rozprawy mogę się spodziewać?
  • 122 / 8 / 9
Skoro miałeś 16 lat będziesz sądzony jako nieletni. Dużo Ci nie mogą zrobić, jakiś nadzór kuratora pewnie dostaniesz.
W papierach chyba Ci nic nie zostanie, że byłeś karany.

Nie wiem do końca czy ta linia obrony jest dobra, musi się ktoś bardziej doświadczony wypowiedzieć.
  • 319 / 8 / 0
Jeśli nie miałeś tego posortowanego czy coś, to z racji przeznaczenia na własny użytek możesz dostać najprawdopodobniej kuratora, wątpię żeby Cię wywalili na jakiś zakład. Ale to też zależy jak u Ciebie z przeszłością, byłeś już karany/notowany?
Przypomnij sobie krzywdy, nie daruj nikomu, nigdy.
Volenti non fit iniuria.
Kontakt tylko mailowy; r1ven@protonmail.com
  • 4 / / 0
Nie byłem karany, nie miałem żadnej sprawy w sądzie. Przez notowanie co masz na myśli? Byłem wielokrotnie spisywany, ale chyba nie o to chodzi :D. Wszystko było w jednej torbie.
  • 319 / 8 / 0
Chodzi o to czy miałeś jakieś nieprzyjemności których Ci nie udowodnili itp, czy po prostu Twoje dane często się u nich przewijały. Myślę że nic poważniejszego chyba Ci nie będzie, ale mimo wszystko to dosyć znaczna ilość, więc w 100% pewności nie mam.
Przypomnij sobie krzywdy, nie daruj nikomu, nigdy.
Volenti non fit iniuria.
Kontakt tylko mailowy; r1ven@protonmail.com
ODPOWIEDZ
Newsy
Trzech mężczyzn oskarżonych o przemyt kokainy promem Norræna

Trzej mężczyźni w wieku 60–70 lat zostali oskarżeni o próbę przemytu ponad trzech kilogramów kokainy z Hiszpanii do Islandii promem Norræna. Grozi im do 12 lat więzienia.

Największa europejska imprezownia tonie. Karetki błagają o pomoc – jeżdżą tylko do nocnych klubów

Ibiza – symbol beztroskiej zabawy, dźwięków techno i drinków za 25 euro – pęka w szwach. Ale, co ciekawe, nie z powodu tłumu turystów. Pęka system ratownictwa medycznego. Jak podaje lokalny związek zawodowy służby zdrowia, nawet jedna trzecia wszystkich interwencji karetek dotyczy klubów nocnych, gdzie dochodzi do… „bad tripów” po wiadomych zakazanych używkach.

Kieleccy policjanci zlikwidowali fabrykę klefedronu w powiecie sandomierskim

W minioną środę kieleccy policjanci zajmujący się zwalczaniem przestępczości narkotykowej współpracując z Biurem Kryminalnym Komendy Głównej Policji oraz kontrterrorystami z Kielc i Radomia przeprowadzili realizację, która doprowadziła do likwidacji dużej, fabryki produkującej klefedron. W sprawie zatrzymano 32 – latka, który najbliższe trzy miesiące spędzi w areszcie.