ODPOWIEDZ
  • 2179 / 31 / 0
chryazntemy ale ten test też mi sie na gówno zda bo ja chce własnie wiedzieć czy mam MDEA czy MDMA. Bo to że to jest jakieś MDxx a na pewno nie MDA wiem na pewno. Bo podejrzanie słabiej to na mnie działa niż ludzie opisują z efektów prawdziwego MDMA. I nie wiem czy to wina po prostu biochemii mojego mózgu czy ciągle spożywam słabsze w działaniu MDEA. Choć kumpel mówił że odczuwał love a ja tak średnio. No i generalnie jestem gadatliwy, wesoły i dużo sie śmieje także u mnie może to delikatnie podbijać nastrój ale nie wywalać mnie aż tak w kosmos jak piszą. A może za mała dawka spróbuej jeszcze z 200 mg.
Hidden mefedron User
  • 300 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: glebaa »
czy MDEA czy MDMA - to albo chromatografem - albo testem wykrywającym stricte MDMA lub MDEA
- Nice shoes. Wanna fuck?
  • 306 / 36 / 1
ChryzantemyDMT pisze:
Tanim domowym sposobem upewnienia sie, ze badana próbka składa się tylko z jednej substancji jest chromatografia cieńkowarstwowa, ang.: Thin Layer Chromatography (TLC).
Wiecej szczegolow znajdziesz w moich postach powyzej.
ChryzantemyDMT pisze:
A jezeli masz, czyste kryształki MDxx (tylko czyste substancje się krystalizują) to mozesz nawet okreslic czy są to krysztalki MDMA, MDEA czy MDA, tylko za pomoca wagi miligramowej, wody i tego testu o ktorym pisałes.

UWAGA: Testy Marquis czy Immunoassay nie sa w staie wykryc szkodliwych domieszek do MDxx, takich jak PMA, DOM, czy falszywych domieszek (adulterants) takich jak mCPP, 2-CB, TFMPP, Amfetaminy, Kofeina, Kokaina.
Ale, mozna to zrobic w domu tanią metoda TLC, o ktorej pisalem powyżej (na poprzedniej stronie).
no właśnie, zainteresowała mnie ta domowa chromatografia cienkowarstwowa, tylko nie bardzo rozumiem jak miałaby ona wyglądać w przypadku wyodrębniania tych amin.

Poczytałem trochę o tym na wiki (tu) oraz w pracy Pani Bogumiły Makuch (tutaj) ale wciąż mam wątpliwości na ile 'prosto' da się to zrobić w domu, zakładając że nie mam żadnych odczynników, akcesoriów i szkła laboratoryjnego ;)

Z drugiej strony szukałem gotowych marquesów do kupienia w Polsce, oczywiście wszytko poupadało, kiedyś można było kupić m.in w Magicznym Ogrodzie, czy nawet na specjalnie w tym celu powstałej stronce, teraz w ogóle brak śladu po tym, kategorie ze sklepów pousuwane, cisza jak makiem zasiał... wtf?
czy nikomu już nie chce się badać piguł, czy młode pokolenie to sami chemicy i każdy robi marquesa w domu z odczynników?

jedynie zagraniczny EZ TEST się trzyma, ale 6 jednorazowaych testów za 16€ + wysyłka z Holandii to trochę słabo.
no jest jeszcze NARKO-2 za 1800zł ale tak zdesperowany to nie jestem ;p
we were somewhere around Barstow
  • 2814 / 14 / 0
pfu pisze:
no właśnie, zainteresowała mnie ta domowa chromatografia cienkowarstwowa, tylko nie bardzo rozumiem jak miałaby ona wyglądać w przypadku wyodrębniania tych amin.
W roli indykatora występować będzie test Marquis, zamiast np.jodu. Reszta to standardowa procedura opisana w literaturze.
pfu pisze:
czy nikomu już nie chce się badać piguł, czy młode pokolenie to sami chemicy i każdy robi marquesa w domu z odczynników?
Nie trzeba być chemikiem, aby umieć wymieszać kilka substancji w określonych proporcjach, a test Marquis jest niestabilny, nie powinien być długo przechowywany i powinien być przygotowany tuż przed badaniem.
ptfu pisze:
no jest jeszcze NARKO-2 za 1800zł ale tak zdesperowany to nie jestem ;p
Pytaj o elementy składowe NARKO-2, gdyż pojedyncze testy też są do kupienia.
Uwaga! Użytkownik PCP jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 11 / / 0
Wiem, że dostanę łopatę roku za odkopanie takiego starocia ale chciałbym aby ktoś o większym doświadczeniu rzucił na to okiem :) Test przygotowany zaraz przed nagraniem, jeszcze się kuhwa poparzyłem kwasem przy okazji (nie polecam). Może ktoś się wypowie bo towar od nowego sprzedawcy, zapewniał że "czyste MDMA" i w sumie jeszcze po 20h źrenice były jak talerzyki - no ale lepiej sprawdzić dwa razy. Generalnie barwa od fioletowej przez purpurę do czarnej - obawiam się tylko bardziej, że przykładowe 5-MAPB też da taki wynik.

https://www.youtube.com/watch?v=LB13AFNYKrw
  • 89 / 4 / 0
Marqiusem można wykryć MDMA, jak najbardziej, tak samo jak każdą inną IIRZ aminę np. 5-MAPB, które da taką samą pozytywną reakcję także nie sugerował bym się tym odczynnikiem w wykrywaniu MDMA.

ChryzantemyDMT napisał(a)
Za to Marquis wcale nie rozroznia tych trzech zwiazkow - po prostu robi sie czarny/fioletowy w obecnosci jekiejkolwiek grupy MetylenoDioksy na pierscieniu aromatycznym.

grupa metylenodioksy nie ma w tej rekcji żadnego wpływu na jej przebieg, r. Marquisa polega na kondensacji aminy IIrz z formaldehydem w obecności kwasu siarkowego, w wyniku kondensacji tworzy się barwna zasada Schiffa
;] napisał(a)
z 6ciomolowego Siarkowego VI da się zrobi marqiusa??

nie, musi być stężony. rola kwasu siarkowego jako katalizatora w tej reakcji to wiązanie wody która jest produktem, jeśli w odczynniku znajduje się woda to staje się on bezużyteczny bo reakcja nie zajdzie.
pfu napisał(a)
a test Marquis jest niestabilny, nie powinien być długo przechowywany i powinien być przygotowany tuż przed badaniem.

odczynnik jest stabilny bez dostępu do powietrza (para wodna) i w brązowym szkle :-) ja korzystam z Marquisa który ma ponad miesiąc i wszystko jest jak powinno
Uwaga! Użytkownik stonedfox nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 11 / / 0
stonedfox pisze:
Marqiusem można wykryć MDMA, jak najbardziej, tak samo jak każdą inną IIRZ aminę np. 5-MAPB, które da taką samą pozytywną reakcję także nie sugerował bym się tym odczynnikiem w wykrywaniu MDMA.
:hug: dzięki wielkie za kompetentne wyjaśnienie :) w takim wypadku zakładam, że to pewnie było 5-MAPB bo chłopak się jakoś nie krył z towarem szczególnie (w końcu to legalne) a cena 75 PLN za gram była znacznie przesadzona.

Co do przyrządzenia testu to użyłem 95% (nie 96%) kwasu siarkowego ale jak mniemam zbyt wielkiej różnicy ten jeden procent nie zrobi (?).
  • 300 / 2 / 0
a jaki substancja miala zapach?

reakcja - bardzo gwaltowna - zmiana koloru błyskawiczna
szczerze to nie widziałem jeszcze zeby MDMA tak gwaltownie reagowalo...
  • 11 / / 0
Bo to nie było MDMA :) Dorwałem tego typka na kolejnej trance party i przyznał, że to było 5-MAPB. Ale przynajmniej wiem co brałem. Plus do tego trzeba uwzględnić fakt, że "nadlało" mi się trochę formaldehydu, nie dużo ale pewnie wystarczająco żeby w jakiś sposób wpłynęło na szybkość reakcji.

Typkowi oczywiście przybiłem pionę i powiedziałem, że spoko tylko żeby nie kłamał kolejnym razem.
  • 853 / 56 / 0
Chujowo że 'wynalazki' barwią się w marquisie tak samo jak MDMA.Są jakieś testery pozwalające odróżnić jedno od drugiego?

ps a sam marquis jak dla mnie jest mega stabilny.Używam jednego +10 lat i nadal daje radę choć czas reakcji się oczywiście zwolnił.

Na marginesie. 6-APB czy 5-MAPB ma jakiś specyficzny zapach, czy od sortu zależy, bo jeśli chodzi o smak to gorzkie pewnie jest wszystko.
ODPOWIEDZ
Newsy
Psychologia w codziennym życiu: psychodeliczny zwrot

Kiedy Donald Trump podpisał rozporządzenie wykonawcze w sprawie substancji psychodelicznych, internet eksplodował szybciej niż jakakolwiek konferencja prasowa. Nagłówki w mediach społecznościowych migały o „legalizacji narkotyków”, „rewolucji psychodelicznej” i „końcu tradycyjnej psychiatrii”. W rzeczywistości, jak podkreślały NPR (npr.org) i PBS, dokument nie legalizuje żadnej substancji. Przyspiesza on natomiast procesy badawcze, skraca ścieżki regulacyjne FDA i toruje drogę do szerszego stosowania rozszerzonego dostępu w przypadkach poważnych chorób psychicznych, gdzie inne metody zawiodły. Jednak w dobie natychmiastowych emocji to nie fakty, a pierwsze wrażenia decydują o reakcji ludzi.

Marihuana a metabolizm. Naukowcy odkryli zaskakujący wpływ konopi na organizm

Naukowcy z Uniwersytetu Kalifornijskiego odkryli, że związki zawarte w konopiach mogą wpływać na wagę i metabolizm w sposób bardziej złożony, niż dotąd przypuszczano. Eksperymenty na myszach sugerują, że za potencjalne korzyści metaboliczne mogą odpowiadać nie tylko THC, ale również inne substancje obecne w marihuanie.

Palenie marihuany zmniejsza chęć na alkohol? Nowe badania kliniczne przynoszą zaskakujące wnioski

Coraz więcej osób na świecie eksperymentuje z zastępowaniem alkoholu konopiami indyjskimi, a trend ten zyskał w popkulturze miano „California sober”. Choć do tej pory opieraliśmy się głównie na niejednoznacznych obserwacjach, najnowsze badanie opublikowane na łamach American Journal of Psychiatry rzuca nowe światło na ten fenomen. Kontrolowany eksperyment udowadnia, że doraźne zapalenie marihuany znacząco zmniejsza ilość spożywanego alkoholu i opóźnia moment sięgnięcia po pierwszego drinka.