Dział poświęcony zapytaniom użytkowników wobec ich spraw bieżących.
ODPOWIEDZ
  • 1075 / 125 / 3
Witam,

Do lokalu zamieszkałego przeze mnie lokalu wpadlo kilku straznikow mordoru mowili ze chca wyjasnic sprawe naruszenia nietykalnosci jednego z ich wspolbraci czy wszczecia z nim awantury (straznika tego nigdy nie poznalem i nie widzialem). Od progu zaczelo sie przeszukanie a na moje protesty zaczeli mi wymachiwac swoimi blachami. Zaczeli na mnie krzyczec ze sasiedzi doniesli ze sprzedaje rzerzuche bez koncesji co bylo nieprawda. I w tym momencie stalem sie juz aresztowanym nie moglem sie ruszyc wstac. W domu ujawniono ponizej 1,80 g suszu brutto. Zostałem przewieziony na komende gdzie przyznalem sie do winy i odmowilem skladania wyjasnien. Do wieczora zostalem zwolniony.

I teraz zaczyna sie problem bo w 2014 roku w marcu zostalem skazany za to samo przestepstwo wyrokiem 9 miesiecy na okres lat 3 więc przestępstwo popełniłem w okresie próby.

Bawić się w jakąś linię obrony czy spierdalać?
  • 3197 / 380 / 0
Idź do adwokata. Jak dobrze zakombinuje i trafisz na życzliwego sędziego to ci nie odwieszą. Spierdalać możesz jak dostaneisz wezwanie do stawienia się w ZK a do tego jeszcze długa droga.
  • 1075 / 125 / 3
Dokąd sperdalac?

W prokuraturze blagac o zawieszenie na czas leczenia wnioskowac o niska szkodliwosc i umorzenie czy dogadac sie z prokuraturom na skazanie z sama grzywna?
Ostatnio zmieniony 08 grudnia 2014 przez Wincent, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 158 / 2 / 0
Na ukraine
"Oto i On, boski prototyp, mutant który nigdy nie wszedł do masowej produkcji. Zbyt pokręcony by żyć, zbyt rzadki by umrzeć." - Hunter S. Thompson
  • 8 / / 0
Niszka szkodliwość społeczna czynu nie podlega karze, mów że miałeś na własny użytek, nie mogą się też dowiedzieć że udzielałeś innym o ile w ogóle udzielałeś
  • 1075 / 125 / 3
Nic nigdy nikomu nie udzielałem. Sam jarałem przed/po pracy przy oknie. Handel to bezmyślne pomówienia.

Chce złożyć wniosek o umorzenie ze względu na niską szkodliwość jak będą wyniki badań (zbiją wagę na bank) zresztą to był słaby temat.

Lepiej złożyć o umorzenie do prokuratora ze względu na niską szkodliwość czy lepiej wnioskować o zawieszenie na czas poddania się leczeniu?

Ps.
Nic się nie rozprułem ani razu. Za to na mnie to już 2 razy się rozpruto. kurwy i chuje w mordy im pluje.
  • 8 / / 0
Ja bym walczył o niską szkodliwość, ale nie wiem jak te poczynania mogą skutkować.
  • 3363 / 355 / 0
Czekaj czekaj, wbili ci sie na chate bez nakazu?
Kurwa, chlopie, z dobrym adwokatem to ci jeszcze za to zaplaca.
  • 443 / 54 / 0
Nakaz to załatwią sobie telefonicznie ze wsteczną godziną więc to kiepska linia obrony ale można próbować. Jedynie co możesz robić to starać się o odroczenie wykonania kary na 6 miesięcy. Jeśli uda Ci się to dwa razy a długość odroczenia będzie nie krótsza niż rok to wtedy możesz składać wniosek o zawieszenie ponowne.
Bierz adwokata i to koniecznie. Najlepiej takiego który dobrze zna dany sąd.
Ewentualnie to jeszcze jedna opcja i to najlepsza myśle. Wyrok masz 9 miesięcy odwieszony więc składaj wniosek o odbycie kary w systemie dozoru elektronicznego. Jeśli jest do roku czasu to wtedy możesz. Ucieczka nic a nic Ci nie da.
A jak Cię złapią co nastąpi zapewne po roku, 2, 5 latach to odsiedzisz swoje od deski do deski.
  • 1075 / 125 / 3
Czekaj czekaj, wbili ci sie na chate bez nakazu? Kurwa, chlopie, z dobrym adwokatem to ci jeszcze za to zaplaca.
Czekaj czekaj, wbili ci sie na chate bez nakazu?
Kurwa, chlopie, z dobrym adwokatem to ci jeszcze za to zaplaca.
Drodzy koledzy akurat niestety w naszym kraju nie ma zasady "dowodu z zatrutego drzewa" jak w USA dowód pozyskany nielegalnie jest dowodem i jego mocy dowodowej nie zmienia.

Czyli jak kurwy wbiją bezprawnie na chatę i nic nie znajdą to może być niby lipa (w sumie chuj nie lipa przeniosą frajerów na inną krp w WWA jest paru śmieci co ich po kolejnych komendach na dzielnicach przenoszą po kolei) ale jak się wjebią bezprawnie i znajdą coś to prokurator (czasami byle zasrany komendant) przyklepie wszystko. A jako linia obrony to w ogóle nie ma sensu.

Wezmę tą opaskę w ostateczności ale kurwa co to za kraj w tej Halembie 30 osób prawie zginęło górników i jeden dostaje 3 lata a reszta zawiasy a mi na pierwszej sprawie prokurator mówi że jestem zdemoralizowany a w drugiej mnie chcą wjebać na dzień dobry na 9 miesięcy do alimenciarzy na Białołęke.

Przecież tych kurwów to zastrzelić szkoda naboi.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Wino z kokainą stało się przebojem. Papież pisał encykliki, sącząc Vin Mariani

Pod koniec XIX w. kokaina była uznawana za cudowny lek na wszystko. Była też składnikiem Vin Mariani, czyli ulubionego napoju papieża Leona XIII. Ojciec Święty tak je sobie upodobał, że wystąpił w jego reklamie, a twórcę receptury, Angelo Marianiego, odznaczył medalem. Nie był zresztą jedynym sławnym entuzjastą tego wina.

Chatbot AI Reddita „pomaga” w leczeniu bólu. Wśród rekomendacji: heroina

Reddit w pośpiechu wycofuje swojego nowego chatbota AI o nazwie „Answers” z dyskusji na tematy zdrowotne. Powód? Przeczytajcie.

Aresztowania za marihuanę w USA – raport FBI zaskakuje liczbami

Mimo postępów w legalizacji, aresztowania za marihuanę w USA nie ustają. Sprawdź, co naprawdę pokazują najnowsze dane FBI.