Syntetyczny opioid, będący jednocześnie agonistą oraz antagonistą receptorów opioidowych.
Więcej informacji: Buprenorfina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 155 / 1 / 0
dużo placówek prowadzi substytucje buprą ludzi którzy brali ksmuiczne dawki tramadolu.
bupra owszem silniejsza, ale jak pacjent ładuje 1-3gramy tramadolu dziennie to żarty się kończą, jest realne zagrożenie życia ZS i trzeba bupre.. ciekawe jak się potoczyła ta sprawa z Twoim koleżką
  • 12431 / 2418 / 0
Bonondol wbrew pozorom łatwo jest dostać (przynajmniej ja nie miałem nigdy z tym problemu).
Czy warto zamienić tramal na buprę? Moim zdaniem, jeżeli ktoś jest już mocno wjebany, to jak najbardziej.
Biorąc buprę nie naraża się na nieprzyjemności typu zespół serotoninowy czy atak padaczki.
  • 1709 / 11 / 0
Niech ktoś pomoże z rozpiską z bunondolem. Jestem aktualnie na 19ml/95mg . Jak to odstawiać? Bupre tylko raz wziełem na detoxie od kolesie, niezła bania jest :) ale midzi tylko i wyłącznie o uwolnienie się, wypieprzenie tych płynnych metadonowych kajdanów.

POMÓŻCIE.
  • 12431 / 2418 / 0
@duldidaj: A przechodząc na bunondol myślisz, że pozbędziesz się tych kajdan? Zamienisz płynne na stałe :gun:

nie cytuj posta znajdującego się powyżej
Ostatnio zmieniony 11 stycznia 2015 przez surveilled, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: wycięto cytat
  • 1709 / 11 / 0
Te stałe wszyscy jak jeden mąż powtarzają odstawić duuuużo łatwiej i bezboleśniej.
  • 12431 / 2418 / 0
Czy bezboleśnie, to bym dyskutował %-D Brałeś już kiedyś buprę? Jeżeli nie, to może być tak, że będziesz się o nią użerał tygodniami, w końcu dostaniesz ten bunondol, zjesz i stwierdzisz, że jednak chujnia (nie kopie). Co wtedy? :rolleyes:

nie cytuj posta znajdującego się powyżej
Ostatnio zmieniony 11 stycznia 2015 przez surveilled, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: wycięto cytat
  • 261 / 8 / 17
bunondol zawierał bardzo malutko buprenorfiny jest jeszcze jedno wyjście bezbolesnego skręta, kupujesz transtec (bierzesz recke albo nielegalnie) i dzielisz plastry na mniejsze równe części, może przy odstawieniu najlepiej zaczynać żuć 5mg, potem 4mg itd. a gdy dojdziesz do 1mg w plastrze wtedy dopiero bunondol o wiele łatwiej będzie zejść później z niego całkowicie
Człowiek narkotyk wypoci, kurestwa nie da rady!
  • 155 / 1 / 0
widać że plastra chyba na oczy nie widziałaś. pod język max 2mg, mniej są trudności w postaci że kawałeczek tego plastra jest za mały do żucia. kto żuł to wie
  • 261 / 8 / 17
Jak masz plaster 20mg 5cm2 to nie ma najmniejszej trudności podzielić go na 4 części , a wiadomo że biodostępność nie będzie 100% Więc może przestań się pseudo-wymądrzać
Człowiek narkotyk wypoci, kurestwa nie da rady!
  • 1709 / 11 / 0
jezus_chytrus pisze:
Czy bezboleśnie, to bym dyskutował %-D Brałeś już kiedyś buprę? Jeżeli nie, to może być tak, że będziesz się o nią użerał tygodniami, w końcu dostaniesz ten bunondol, zjesz i stwierdzisz, że jednak chujnia (nie kopie). Co wtedy? :rolleyes:
Bupre brałem raz, jeden narciarz mi na detoxie w złotoryji dał tabsa, mówił, że daje mi słabszego bo mocniejszego trzyma w szufladzie na cięższe i trudne chwile, czyli pewnie 0,2 dostałem. Fajna bomba bo ja sie odtruwałem od alprazolamu i benzo z buprą zadziałała zajebiście.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
1,3 tony kokainy przejęte dzięki współpracy służb z Polski, Hiszpanii i Francji

Efektem działań CBŚP, francuskiej Służby Celnej i hiszpańskiej Policji Narodowej, we współpracy z Europolem, było przejęcie ogromnej ilości kokainy na terenie Francji i Hiszpanii, która docelowo miała trafić na czarny rynek Niemiec, Polski, Niderlandów i Wielkiej Brytanii. W ramach działań skontrolowano dwie ciężarówki z Polski i zatrzymano polskiego obywatela.

Szympansy biesiadują? Sfilmowano je, gdy dzieliły się owocami zawierającymi alkohol

Ludzie od dawna spożywają alkohol i od tysiącleci odgrywa on rolę we wzmacnianiu więzi społecznych. Nowe badania wskazują, że nasi najbliżsi krewni – szympansy – mogą wykorzystywać alkohol w podobnym celu. Po raz pierwszy udało się sfilmować szympansy, które dzielą się sfermentowanymi owocami, w których stwierdzono obecność alkoholu.

Ulubiona muzyka uruchamia układ opioidowy mózgu

Słuchając ulubionej muzyki odczuwamy przyjemność, niejednokrotnie wiąże się to z przeżywaniem różnych emocji. Teraz, dzięki pracy naukowców z fińskiego Uniwersytetu w Turku dowiadujemy się, w jaki sposób muzyka na nas działa. Uczeni puszczali ochotnikom ich ulubioną muzykę, badając jednocześnie ich mózgi za pomocą pozytonowej tomografii emisyjnej (PET). Okazało się, że ulubione dźwięki aktywują układ opioidowy mózgu.