Każdy powinien sam zdecydować czy chce brać, bo tu nie jest zawsze pięknie i ładnie, jak po innych RC.
Brałem jeden raz, miałem tylko dobrą fazę, zero bad tripa i żadnego praktycznie doświadczenia, ale takie mam przemyślenia po tym tripie i tematach na forumku.
Rufus_0077 pisze:Czemu tak uważasz?
Btw'to twoje' jeżeli już :)derb pisze:widać, że słabe te twoje doświadczenie
Ja uważam się za bardzo "opanowanego" ale chyba nie było ani jednego tripa, którym mógłbym świadomie pokierować (to jeszcze zależy od tego jak kto rozumie to wyrażenie), stąd dla mnie twoje stwierdzenie jest zwyczajnie naiwne. Myślę jednak, że kiedyś przekroczysz pewną granicę i zrozumiesz, że to co do tej pory nazywałeś bad tripem nie jest nawet jego przedsmakiem. Bo zdarzają się na tyle negatywne doświadczenia, że dochodzi się po nich do siebie przez okres kilku tygodni czy miesięcy
Rufus_0077 pisze:Jak ktoś ma problemy psychiczne to nie powinien brać Niczego dlatego takich nie biorę pod uwagę :)
Wyniki badań, które kiedyś czytałem sugerują, że psychodeliki nie wywołują chorób psychicznych lecz trzeba też pamiętać, że mogą być czynnikiem pogłębiającym (nawet znacznie) istniejące już zaburzenia (np te, które przebiegały początkowo bezobjawowo).
Rufus_0077 pisze:nie jednego
Rufus_0077 pisze:napewno
Miałem jeden badtrip ze dzisiaj bym tu nie pisał gdybym się nie potrafił opanować :D
Chyba z góry założyłes ze nie mam racji :) a jednak trochę jej mam :)
Jeśli dobrze dobierzesz ss to raczej nie powinieneś się niczego obawiać :)
jak zimny wiatr na zwiędłych stawu trzcinach
jam błysk wulkanów, a w błotnych nizinach
idę jak pogrzeb z nudą i żałobą.
Na harfach morze gra, kłębi się rajów pożoga
i słońce, mój wróg słońce! wschodzi wielbiąc Boga.
Światło dobrze pisze, 4-AcO-DMT to świetna substancja i odpowiednia na pierwszy raz. Radziłbym celować w 25mg.
Tak więc sam musisz sobie odpowiedzieć na pytanie czy warto, w końcu jak pisał kosmiczny kompost -
"nikt nie zna Cię lepiej niż Ty samego siebie".
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
GIF: Nielegalny handel w sieci lekami narkotycznymi zaczyna się od legalnej recepty [WYWIAD]
Jedna dawka "molekuły duszy" może pokonać depresję na pół roku
Więzienie za 0,11% przekroczenia?
Wolne Konopie włączają się do sprawy jako strona społeczna w sprawie pana Andrzeja.
Coraz więcej zatruć dopalaczami wśród nieletnich. Rzeczniczka Praw Dziecka apeluje do MEN
Rzeczniczka Praw Dziecka Monika Horna-Cieślak ponownie zaapelowała do Ministerstwa Edukacji Narodowej o wzmocnienie edukacji o dopalaczach i substancjach psychoaktywnych w szkołach. Powodem są rosnące statystyki dotyczące zatruć dopalaczami wśród dzieci i młodzieży w Polsce. Według danych systemu SMIOD w 2024 roku odnotowano 557 interwencji medycznych związanych z podejrzeniem zatrucia nowymi substancjami psychoaktywnymi.
Kofeina naprawia zaburzenia w pracy mózgu wywołane brakiem snu
Gdy po nieprzespanej nocy nie radzimy sobie z zadaniami wymagającymi myślenia, składamy to na karb zmęczenia. Jednak, jak dowiadujemy się z badań przeprowadzonych na Narodowym Uniwersytecie Singapuru, problemem nie jest zmęczenie, a fakt, że brak snu zaburza funkcjonowanie konkretnych obszarów mózgu odpowiedzialnych za kawę. Naukowcy nie zostawili nas jednak samych sobie z tą wiedzą. Stwierdzili bowiem, że kofeina może przywracać prawidłową pracę neuronów.