Rośliny z rodzaju Mitragyna, rodziny marzanowatych, zawierające alkaloidy o działaniu psychoaktywnym (Mitragyna speciosa, Mitragyna hirsuta, Mitragyna javanica).
Więcej informacji: Mitragyna speciosa na Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 324 / 6 / 0
300mg Tramalu kosztuje 2 złote, 5g Kratomu jakies 2 stówy z tego co wyczytałem.
To ja chyba jednak podziękuje za taka atrakcje.
Uwaga! Użytkownik papawer somniferum nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 66 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: funatic »
papawer somniferum pisze:
300mg Tramalu kosztuje 2 złote, 5g Kratomu jakies 2 stówy z tego co wyczytałem.
To ja chyba jednak podziękuje za taka atrakcje.
Chyba masz na myśli ekstrakt 30x a przy dawce 5g ekstraktu 30x masz zapewnione niezłe rzyganie, o ile w ogóle przeżyjesz ;)
Poza tym moim zdaniem działanie niektórych ekstraktów może różnić się od zwykłego kratomu no chyba że jest to Full Spectrum Alkaloids.
Kupując za oceanem zwykły Premium Bali Kratom Powder wychodzi 0,44$ za gram przy zamówieniu 250g (100$+10$ koszty wysyłki) dla mnie 4g to dawka na bardzo przyjemną fazę, czyli 1,75$ to dużo?
Uwaga! Użytkownik funatic nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 324 / 6 / 0
Źle to policzyłem, nie wziąłem pod uwage że to są rózne ekstrakty.
jak tak to tanio.
Uwaga! Użytkownik papawer somniferum nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 273 / / 0
Nieprzeczytany post autor: machabeus »
Z moich doswiadczen wynika, ze zywica jest slaba, natomiast nalewka 2:1 byla calkiem calkiem, no i malo tego bylo do spozycia, a to tez atut.... krysztalow na razie nie testowalem, bo poki co podazam w inne szlaki. Kratom z cut - źródło /łysy tez jest ok, zagotowalem liscie z 10 minut i opakowanie 10 gram na 2 osoby. I mysle, ze na 3 tez by bylo ok.
  • 66 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: funatic »
Ja próbowałem kilku różnych ekstraktów i w większości wypadków nie było to warte kasy jaką trzeba wydać.
Najgorzej wypadają ekstrakty 10x, 15x i 30x - kasa wyrzucona w błoto.
Lepiej wypada żywica, nalewki nie próbowałem i czystego 7-OHM/mitragyniny też nie.
Całkiem niezły jest SEK chociaż nie jest to do końca ekstrakt tylko zmielone liście wzmocnione kryształami.
Najlepiej wypadają z tego wszystkiego zmielone na proszek liście, jak do tej pory próbowałem 3 odmiany:
Bali - paskudny w smaku ale dobry bali już przy 4-5 g. nie źle kopnie. Najtańszy i pewnie to sprzedają w cut - źródło /łysy :)
Indonesian - piękny zielony kolor, łagodny w smaku i w działaniu, faza mniej pobudzająca. 4 gramy już na mnie wyraźnie działa.
Thai - mój ulubiony, najmocniejszy wystarczy 3 g. kolor ciemny po rozpuszczeniu w wodzie, nie zbyt smaczny ale i tak lepszy niż Bali.
Jeśli chcecie spróbować kratomu to tylko zmielone liście. Jeśli chcecie wywalić kase to ekstrakt.
Uwaga! Użytkownik funatic nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 10 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: aboco »
Hej - to w takim razie to z cut - źródło /łysy to raczej ten Thai (tak zresztą jak mówią sprzedający:), bo po rozpuszczeniu ma kolor ciemno-khaki herbatki (o ile pamiętam:), no i zaskoczył mnie totalnie mocą. Tym bardziej, że też mam porównanie. Co do smaku, to jacyś delikatni jesteście, ALBO to sprawa bardzo indywidualna:) Ja to znoszę bez problemu, bo ogólnie dużo ziółek piję:) ALE - właśnie ten kratom z cut - źródło /łysy zdziwił mnie też swoim smakiem i nawet zapachem - na początku jak otworzyłam to pomyślałam (po zapachu), że to nie to co znam do tej pory - jakoś tak za bardzo pachniał jakby:) Słowem - inaczej (lepiej) smakował i dziwnie pachniał w porównaniu do tego z czym miałam do czynienia wcześniej. Ale właściwie to nieistonte, bo ostatecznie był na piątkę w moim dotychczasowym (choć wciąż ubogim) rankingu:)

CUT

PS.: ŹLE to mi smakuje kava-kava:) BLEEEEHHHH!......

Wycięto pytanie o źródła — CATCHaFALL
Uwaga! Użytkownik aboco nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 459 / 3 / 0
Czyli że ta roślinka jest używana jako substytut opium, i to działający, nie jak np. sałata jadowita?? Tak przeczytałem wertując duckduckgo ;-) Aboco, a ile tych 1,5 łyżeczek jest w jednej porcji (10 g) ?? A że masz porównanie to że opium albo kode też aplikowałeś/aś też? Będzie tego na 3 chillouty za ok. 45?? A kava :)- milutka lajtowa rzecz- smakuje okropnie, bo przyczepia się do jamy ustnej, nim się nie popije, a potem piecze. Kratom bym mógł łyknąć, ale lubie robić też czasem herbatki ;]
Prawda, której nikt nie chce nawet za darmo.

Skręt jak tlen i browarków pare na prześwicie
Kolorowsze staje się szare życie
  • 273 / / 0
herbatka lepsza, zadziala mocniej i szybciej.
  • 459 / 3 / 0
Dobra, a na ile dobrych, "opiatowych" herbatek mi starczy 10g z cut - źródło /łysy???????????
Ostatnio zmieniony 24 lipca 2007 przez Roni Regan, łącznie zmieniany 2 razy.
Prawda, której nikt nie chce nawet za darmo.

Skręt jak tlen i browarków pare na prześwicie
Kolorowsze staje się szare życie
  • 196 / 4 / 0
Roni Regan pisze:
Dobra, a na ile dobrych, "opiatowych" herbatek mi starczy 10g z cut - źródło /łysy???????????
5 gramów czyli na 2 razy Ci starczy;)
Uwaga! Użytkownik zrytyberet nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Baner reklamujący sprzedaż mefedronu wisiał na płocie sopockiego kempingu

Na ogrodzeniu kempingu przy ul. Bitwy pod Płowcami w Sopocie zawisł baner z kodem QR, który po zeskanowaniu prowadził do strony oferującej sprzedaż mefedronu. To kolejny przypadek, po niedawnych doniesieniach z Gdańska, reklamowania sprzedaży narkotyków za pomocą umieszczanych w miejscach publicznych kodów QR.

10 lat więzienia dla producenta metamfetaminy. Legnicki sąd wydał wyrok

Przestępstwa narkotykowe to coraz większy problem. W jednej z takich spraw zapadł właśnie wyrok. Sąd Okręgowy w Legnicy skazał na 10 lat więzienia 34-letniego Jakuba C., który na przemysłową skalę produkował metamfetaminę. Wytwórnia działała w garażu na terenie prywatnej posesji w Niemstowie pod Lubinem.

Szympansy biesiadują? Sfilmowano je, gdy dzieliły się owocami zawierającymi alkohol

Ludzie od dawna spożywają alkohol i od tysiącleci odgrywa on rolę we wzmacnianiu więzi społecznych. Nowe badania wskazują, że nasi najbliżsi krewni – szympansy – mogą wykorzystywać alkohol w podobnym celu. Po raz pierwszy udało się sfilmować szympansy, które dzielą się sfermentowanymi owocami, w których stwierdzono obecność alkoholu.