Substancje wykazujące działanie prokognitywne.
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 454 / 28 / 0
są dwie wersje Semaksu-czerwona i niebieska -cenowo czerwone op jest drozsza od niebieskiego sześciokrotnie,skład ten sam,dawka ta sama,pojemnosc ta sama,więc gdzie jest haczyk?
  • 103 / 1 / 0
0,1 z tego co wiem jest przeznaczone dla dopingu. 1 - do leczenia.
  • 21 / / 0
Na ebayu jest opcja z Rosji. Czy ktoś się orientuje, czy ten środek jest u nich na receptę, czy moze w wolnym obrocie?
  • 110 / 5 / 0
czy można kupić Semax na ukrainie lub jakoś sprowadzić przez ten kraj ?
Tłum duży, ale ludzi niewielu
  • 6 / / 0
Posiadam tylko... jak to dawkować? Niby jest instrukcja żeby użyć doczepionego, wcześniej 'podciętego' dozownika, ale...
  • 122 / 30 / 0
Kenio3 pisze:
Posiadam tylko... jak to dawkować? Niby jest instrukcja żeby użyć doczepionego, wcześniej 'podciętego' dozownika, ale...
Wiem,że miałeś to dawno ale jak wrażenia? A może ktoś inny się podzieli ?
Uwaga! Użytkownik Okwaszony nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1 / / 0
Temat sprzed roku, a zero informacji praktycznie. Stosuje to ktoś? Jeśli tak niech się wypowie;-)
  • 103 / 1 / 0
Działanie czuć od razu, a po 15 minutach wkręca się jeszcze bardziej...
Samopoczucie od razu na plus, pojawia się spokój przez co łatwiej jest zapanować nad sobą w różnych sytuacjach. Nie wywołuje myślotoku, wyzwala potencjał intelektualny - tzn. przez ten stan dobrego samopoczucia i wewnętrznego spokoju łatwiej jest odtwarzać, przetwarzać i kodować informacje, czuć znaczącą poprawę jeśli chodzi o myślenie. Testów żadnych nie robiłem, natomiast to co zauważyłem jeszcze: Poprawia koncentrację, działa na motywacje ale efektu stymulującego nie ma. Ciekawy nootrop.

Jak stosować:
1. odcinamy dozownik do momentu kiedy będzie widoczny promień tak by można było aplikować do nosa.
2.Do dozownika musi spłynąć substancja, lekkie puknięcie palcem dna od góry kiedy buteleczka jest przechylona w dół.
3. Przechylamy, dozujemy tak jak krople do nosa. Po jednej do każdej dziurki.
  • 448 / 14 / 0
Czy ktoś stosował dłużej ten nootrop? Ciekawi mnie, jak z ewentualną tolerancją na wspominane efekty oraz na ile obiektywnie wystarczają te 3ml buteleczki 0.1%.
  • 15 / 2 / 0
Jedna buteleczka wystarczyła mi na około 3 tygodnie. Subtelne efekty pojawiają się już godzinę po aplikacji. Przy regularnym stosowaniu wręcz byłem zaskoczony wpływem na pamięć i szybkość myślenia. Niestety może wywoływać napady lęku, więc nie polecam go osobom z zaburzeniami lękowymi. Oprócz tego skutków ubocznych brak.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Palenie marihuany zmniejsza chęć na alkohol? Nowe badania kliniczne przynoszą zaskakujące wnioski

Coraz więcej osób na świecie eksperymentuje z zastępowaniem alkoholu konopiami indyjskimi, a trend ten zyskał w popkulturze miano „California sober”. Choć do tej pory opieraliśmy się głównie na niejednoznacznych obserwacjach, najnowsze badanie opublikowane na łamach American Journal of Psychiatry rzuca nowe światło na ten fenomen. Kontrolowany eksperyment udowadnia, że doraźne zapalenie marihuany znacząco zmniejsza ilość spożywanego alkoholu i opóźnia moment sięgnięcia po pierwszego drinka.

Kofeina może pomóc w diagnozowaniu Alzheimera. Nawet umiarkowana dawka może mieć wpływ

Kofeina może wpływać nie tylko na koncentrację i poziom energii, ale także na wyniki badań neurologicznych. Włoscy naukowcy wykazali, że dawka odpowiadająca około dwóm filiżankom kawy wyraźnie zmienia sposób, w jaki mózg tłumi sygnały odpowiedzialne za ruch. Odkrycie może mieć znaczenie dla przyszłej diagnostyki choroby Alzheimera i innych zaburzeń neurodegeneracyjnych.

Alkohol wciąż na czele uzależnień w Holandii

Alkohol pozostaje najczęstszą przyczyną leczenia uzależnień w Holandii i odpowiada za 43 procent wszystkich przypadków terapii. Tak wynika z najnowszych danych krajowego systemu monitorowania problemów związanych z alkoholem i narkotykami za 2025 rok.