Pochodne 2,5-dimetoksyfenyloetyloaminy.
Więcej informacji: 2C-x w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1037 / 10 / 0
Nie bijcie, ale muszę zapytać, bo ni w ząb nic z tych list nie rozumiem, a wyszukiwarka oczywiście jest spieprzona i nie uznaje znaku "-". Tak więc pytanie brzmi: czy 2C-E jest legalne, czy nielegalne w Polszy?

@down
Dziękuję :)
Ostatnio zmieniony 27 marca 2013 przez Pandaeb, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 519 / 2 / 0
illegal
  • 1857 / 70 / 80
Gdyby było nadal legalne to byłoby ciągle tak samo popularne jak 4-AcO-DMT czy 4-HO-MET. Tak było za czasów legalności, zresztą nie dziwie sie bo sam jadłem tego tyle aż mi obrzydło chyba dożywotnio :-p
Miało dużo efektów ubocznych ale działanie naprawdę potężne, OEVy takie że to się nie mieści w żadnych normach. Zresztą mentalna część fazy też jak dla mnie akurat. Nie było nadmiernie filozoficznie, czuć było że to chemiczna wyjebka do kwadratu ale jednocześnie zawsze był w tym taki wewnętrzny spokój i bardzo dobry humor. Nawet w ekstremalnych sytuacjach gdzie dookoła są takie wizuale że nikt ci nigdy w nie nie uwierzy można było położyć się na ziemi, chociażby środku polany i chillować jakby nigdy nic.

2C-E to był mój pierwszy prawdziwy psychodelik w sensie pierwszy z pośród fenetylamin i tryptamin i odrazu był to strzał w dziesiątkę ;]
Fajnie by było iść do lasu i znowu zobaczyć rzeczywistość w TYM wydaniu, ale czuję że tym razem fizycznie i psychicznie by mnie to zamęczyło.
  • 141 / 33 / 0
Re: 2C-E
Nieprzeczytany post autor: thehyper »
Synestezja potęgowana kannabinoidami oraz wyraźnie wyczuwalna "magia" sprawiły, że 2C-E na trwale zapisała się w mej pamięci. Równie zadowalających efektów wizualnych i niezwykłych zniekształceń perspektywy nie uzyskałem po 2C-P ani 2C-C.
  • 1342 / 48 / 0
Ej, jakim cudem 2C-E znalazło się w grupie IV-P czyli z substancjami o istotnych zastosowaniach medycznych przy czym inne 2C-x wylądowały w I-P i II-P? Ustawę pisali kretyni czy o co chodzi?
SESH
  • 1857 / 70 / 80
Re: 2C-E
Nieprzeczytany post autor: Anon »
Zobacz sobie jak skonstruowane są w PL prawa dotyczące delegalizacji. Piszą to osoby które tego nie ogarniają moim zdaniem.
  • 1342 / 48 / 0
No dobra, ale powiedzmy, że skoro 2C-E jest w tej grupie to coś dla mnie zmienia? Tzn gdyby mnie przylapali z tą substancją? Można zdobyć pozwolenia na rzeczy z IV-P?

Edit: Tzn oczywiście wiem, że mozna zdobyć pozwolenie na apteczne rzeczy z IV-P w postaci recepty od lekarza. Ale co z takim 2C-E? Musiałoby być zatwierdzone przez ministerstwo zdrowia czy coś?
SESH
  • 3363 / 360 / 0
Tak, mnóstwo komplikacji i procedur prawnych żebyś związki nieprzebadane farmaceutycznie / farmakologicznie mógł sobie na legalu posiadać i zażywać. Krótko mówiąc: nielegal i tyle, Polska to jebniety kraj.
  • 3900 / 245 / 13
Nie to nic nie zmienia - nawet żadne skomplikowane procedury tu nie mają nic do rzeczy. Jak powiną cię z czymkolwiek z iv-p to sprawa tak samo jak za i-p, chyba ze masz orzeczenie od lekarza (orzeczenie dotyczy zarejestrowanych leków), a jak nie ma tego czegos w aptece to dlatego jest w iv-p, zeby na przyszlosc ewentualnie nie trzeba bylo odkręcać statusu gdyby była konieczność rejestracji tego jako leku.
Wkońcu zmęczony, bez sił i ochoty, bez domu i imienia w kanale zapomnienia;
  • 241 / 6 / 0
Dawkowanie podane na erowidzie to chyba jakiś żart. Jestem bardzo wrażliwa na psychodeliki i działają na mnie całkiem mocno, a 15mg działa naprawdę delikatnie (wg erowida to już dolna granica strong).
Następnym razem zarzucę to sniffem bo oral się makabrycznie długo ładuje, w nieprzyjemny sposób - takie 2cp wchodziło mi dużo szybciej i intensywniej.

Ktoś napisał, że 2ce to wersja demo 2cp, póki co się z tym zgadzam :D
Uwaga! Użytkownik Dewiantka jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
"Narcos z Podlasia" skazani. Ich narkotyki miały zalać polski rynek

Meksykańscy narcos, którzy produkowali metamfetaminę na Podlasiu, zostali skazani przed sądem w Białymstoku. To pierwszy przypadek w Polsce, który pokazuje zmianę modelu działania karteli - zamiast szmuglować narkotyki do Europy, wysyłają "kucharzy". Tylko w Polsce toczą się procesy jeszcze dwóch innych grup z Meksyku.

Marihuana a metabolizm. Naukowcy odkryli zaskakujący wpływ konopi na organizm

Naukowcy z Uniwersytetu Kalifornijskiego odkryli, że związki zawarte w konopiach mogą wpływać na wagę i metabolizm w sposób bardziej złożony, niż dotąd przypuszczano. Eksperymenty na myszach sugerują, że za potencjalne korzyści metaboliczne mogą odpowiadać nie tylko THC, ale również inne substancje obecne w marihuanie.

Palenie marihuany zmniejsza chęć na alkohol? Nowe badania kliniczne przynoszą zaskakujące wnioski

Coraz więcej osób na świecie eksperymentuje z zastępowaniem alkoholu konopiami indyjskimi, a trend ten zyskał w popkulturze miano „California sober”. Choć do tej pory opieraliśmy się głównie na niejednoznacznych obserwacjach, najnowsze badanie opublikowane na łamach American Journal of Psychiatry rzuca nowe światło na ten fenomen. Kontrolowany eksperyment udowadnia, że doraźne zapalenie marihuany znacząco zmniejsza ilość spożywanego alkoholu i opóźnia moment sięgnięcia po pierwszego drinka.