Organiczne związki chemiczne oddziałujące na receptory kannabinoidowe w mózgu.
Więcej informacji: Kannabinoidy w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1169 / 52 / 0
Zrób maczane, jak wymieszasz miętę z prochem to będzie nierównomiernie naniesione. Chyba że masz tolerke jak ja. Wtedy nawet mięta już Ci nie potrzebna.
Uwaga! Użytkownik Marlboro_Red jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 351 / 12 / 0
Nie wiem czy to tolerka czy za pierwszym razem miałem inny sort ale teraz nie mogę się prawie zrobić a dawki skoczyły kilkukrotnie w górę, pierwsze jarania pod względem doznań ocenił bym na 8/10 a tutaj 2/10...
  • 1169 / 52 / 0
@up Zrób tydzień przerwy i znów zapal. Wtedy się okaże czy to wina sortu.
Uwaga! Użytkownik Marlboro_Red jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3955 / 146 / 0
tolerka przy kanna to chujowa kwestia, miesza duzo bardziej niz przy zwyklym THC. potrafi sprawic, ze najlepszy kanna dziala jak gowno.
niedojebanie genetyczne
  • 1889 / 72 / 3
Na szczęście dwa dni, dobre odżywianie, dużo snu, suple, kurkuma i od nowa można karać!
Jeśli możesz przekazać jedną wiadomość ludziom zażywającym narkotyki, powiedz im żeby brali mniejsze dawki.
Muszą zapamiętać słowa starego narkomana - zawsze możesz wziąć więcej, ale nigdy mniej.

~Michael Linnel
Odpisuję tylko na GG i e-mail.
  • 1203 / 21 / 0
@up Co daje ta kurkuma? Jak Ci pomaga?
Chcę widzieć już tylko jedno światło.
Widzenie zbyt wielu jest wyczerpujące.
  • 1889 / 72 / 3
Szybciej dzięki niej spada tolerancja, no i jest smaczna. Szczególnie jak ktoś jada soję, soczewicę, dużo warzyw to polecam. Jednak myślę, że przypadnie do wszystkiego. Pasuje jak najbardziej do posypania na kanapkę, dodania do jakiegoś sosu czy popruszenia dania.
Jeśli możesz przekazać jedną wiadomość ludziom zażywającym narkotyki, powiedz im żeby brali mniejsze dawki.
Muszą zapamiętać słowa starego narkomana - zawsze możesz wziąć więcej, ale nigdy mniej.

~Michael Linnel
  • 1203 / 21 / 0
Nie no, spoko, smak kurkumy znam dobrze hehe, lubię dobrą kuchnię ;-)
Chodziło mi właśnie o to obniżanie tolerki przez kurkumę.
Jeden z vendorów oferuje Kurkuminę ekstrakt 50% - zastanawiałem się co to warte jest i czy jest sens próbować ;-)
Ale chyba dam tej kurkuminie szansę heh
Chcę widzieć już tylko jedno światło.
Widzenie zbyt wielu jest wyczerpujące.
  • 1889 / 72 / 3
Nie ma sensu raczej, chociaż przyprawy naturalne bierz. Gdzieś na forum nie pamiętam dokładnie w którym dziale są o tym wątki, poszukaj. ;)

~Michael Linnel
  • 3955 / 146 / 0
pisalem juz gdzies, ze kurkuma wplywa na receptory kannabinoidowe ale dokladnie w jaki sposob, na jakiej zasadzie to dziala to nie wiem. jak ktos dobrze obsluguje angielski to znajdzie w googlach info.
niedojebanie genetyczne
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Największa w historii analiza potwierdza: marihuana skuteczna w leczeniu objawów nowotworowych

W ciągu ostatnich miesięcy świat nauki zyskał dostęp do największej metaanalizy dotyczącej zastosowania marihuany w terapii nowotworów, przeprowadzonej przez Whole Health Oncology Institute we współpracy z The Chopra Foundation i opublikowanej w prestiżowym czasopiśmie Frontiers in Oncology. Wyniki są jednoznaczne – istnieje przytłaczający konsensus naukowy, że medyczna marihuana skutecznie łagodzi objawy choroby nowotworowej i poprawia jakość życia pacjentów.

Szympansy biesiadują? Sfilmowano je, gdy dzieliły się owocami zawierającymi alkohol

Ludzie od dawna spożywają alkohol i od tysiącleci odgrywa on rolę we wzmacnianiu więzi społecznych. Nowe badania wskazują, że nasi najbliżsi krewni – szympansy – mogą wykorzystywać alkohol w podobnym celu. Po raz pierwszy udało się sfilmować szympansy, które dzielą się sfermentowanymi owocami, w których stwierdzono obecność alkoholu.

W Sejmie dyskutowano o depenalizacji marihuany. Co wynika z najnowszego raportu?

W Sejmie odbyło się posiedzenie Parlamentarnego Zespołu ds. Depenalizacji Marihuany. Podczas spotkania zaprezentowano raport „Między potrzebą a kontrolą” dotyczący aktywnych użytkowników marihuany w Polsce. Temat wywołał sporo emocji.