Dział poświęcony wpływowi substancji psychoaktywnych na działalność człowieka.
ODPOWIEDZ
  • 320 / 5 / 0
omnomnom pisze:
Do psychodelicznych podróży polecam muzykę psychodeliczną. Nie dość, że nazwą pasuje, to i klimatem też jak najbardziej! Full serwis, pełen bajer.
  • 190 / 2 / 0
Ja na tripach najczesciej slucham ambientow, ale wkrecam sie tez czasem w witch house (szczegolnie na dysocjantach) lub psytrance.
  • 562 / 29 / 0
Inna niż ta której słucha się zazwyczaj.
Uwaga! Użytkownik skatofagi nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 10 / 1 / 0
Najczęściej do fazy słucham elektroniki typu µ-Ziq, Boards of Canada, Autechre czy Aphex Twin.
Dzisiaj jednak zarzuciłem kartonik 5-MeO-MiPTa :D i o dziwo Duże Pe zajebiście podchodzi. Ten jazzowy oczywiście.
https://www.youtube.com/watch?v=oSl1_nvcgf0
Zamknęli oczy, dostali czego chcieli, wtuleni w siebie, zmożeni jointem zasnęli
Potem widzieli się jeszcze raz czy dwa, sam pewnie znasz
Setki historii jak ta.
  • 1329 / 58 / 0
Psychodeliczny rock, psytrance. Jeśli nazwa jakiegoś gatunku muzyki zaczyna się od 'psy', to zachodzi wysokie prawdopodobieństwo, że ta będzie dobrze pasował do klimatu psychodelików. O, albo ambient jeszcze może być.
A oto bazy na dalekiej orbicie ZIEMI i poza orbitą KSIĘŻYCA oraz na samym KSIĘŻYCU, które zbuduję sobie w przyszłości. LUDZKOŚĆ będzie słuchała wtedy MNIE
  • 10 / 1 / 0
Oo, ambient też wspaniale podchodzi, to coś przepięknego tripować przy Patricku O'Hearnie, jakkolwiek to nie zabrzmi :D.
A co sądzicie o vaporwave'owych klimatach? Taki Macintosh Plus wywołuje u mnie efekt nostalgii, jeszcze jak się popije Aloe Verą albo Arizoną, przy komputerku, przy jakiejś giereczce z 96-99, to takie nostalgiczne westchnięcie samo wychodzi z ust :D. Tak bosko :3.
Zamknęli oczy, dostali czego chcieli, wtuleni w siebie, zmożeni jointem zasnęli
Potem widzieli się jeszcze raz czy dwa, sam pewnie znasz
Setki historii jak ta.
  • 39 / / 0
Kiedyś na wejściu hometa ziomek zapuścił Glitch Moba (konkretnie płytę Drink The Sea). Bardzo fajnie mnie wprowadziła w psychodeliczny nastrój :)
  • 36 / / 0
The Beatles, Janis Joplin, Pink Floyd, Voo Voo,Led Zeppelin, Shpongle, Infected Mushroom, Electric Universe, Cosmosis, Massive Attack,The Glitch Mob :D
You have the most beautiful mind !
  • 122 / 8 / 9
U mnie to zależnie od nastroju. Najbardzie lubię folk: Wardruna, The Moon and the Nightspirit, Omnia, Syven, Żywiołak. Czasem rock psychodeliczny, acid rock: The Doors, Jefferson Airplane, Pink Floyd, Liquid Sound Company. I raz próbowałem elektroniki :) Było nawet spoko...
  • 569 / 19 / 0
K44-psychodela

to jest dobra nuta
Uwaga! Użytkownik Sideswipe nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Newsy
Nie wiedzieli, że zatrzymują kolegę. Pijany policjant szalał na hulajnodze

Już jego „styl jazdy” zwracał uwagę, ale okazało się, że to dopiero początek problemów mężczyzny. Policjanci z Gniezna zatrzymali kierowcę hulajnogi. Miłośnik szaleństw na elektrycznym jednośladzie nie tylko był pijany, ale też miał przy sobie narkotyki. Lekkomyślny kierowca to... policjant.

Wystarczy sekunda i kolor się zmienia. Ten tatuaż wykrywa groźną pigułkę w twoim napoju

Chociaż dużo mówi się o zagrożeniu, jakie niosą ze sobą tzw. pigułki gwałtu, rozpoznanie ich na imprezie wciąż bywa trudne. Właśnie dlatego naukowcy z Korei Południowej zaprezentowali nowatorskie rozwiązanie, które działa błyskawicznie i jest niemal niewidoczne.

Maleńczuk bez ogródek o przeszłości. „Tęsknię za heroiną. To najlepsza rzecz na świecie”

Chociaż dziś Maciej Maleńczuk prowadzi względnie ułożone i spokojne życie, w młodości był uosobieniem hasła „sex, drugs, rock and roll”. Jak wielokrotnie wspominał, brakuje mu niektórych aspektów tamtych lat – przede wszystkim heroiny. – Tęsknię zwłaszcza za heroiną. To najlepsza rzecz na świecie – mówił bez ogródek muzyk.