Dział poświęcony harm reduction – metodom mającym na celu złagodzenie negatywnych konsekwencji zażywania środków psychoaktywnych.
ODPOWIEDZ
  • 2652 / 387 / 0
@up Ten Woodstock chyba ich tak przejął, że nie było czasu na myślenie o nowych pompkach i igłach. Później za to będzie myślenie o hivie i hcv, co nie ifau? Zainwestuj w dobre pompki. Nie we wszystkich tłok się wygina pod wpływem takiego nacisku jak odciąganie palcem. Poza tym mam nadzieję, że masz takie z gumowym zakończeniem tłoczka, które zmniejsza tarcie.

No i jeszcze raz to napiszę: umiejętności manualne. Jak nie masz, odpadasz.
Uwaga! Użytkownik Blue_Berry jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 839 / 69 / 0
O moje umiejętności nie musisz się martwić, Blue_Berry. Jakoś daję sobie radę.
A pompek używam takich, jakie dostanę w aptece, więc przeważnie BD i niestety bez gumowego zakończenia tłoczka. :(
Mam pod oczami cienie życia
I wargi mi spierzchły od suszy
w duszy.

47828580/missiv@protonmail.com - napisz mi coś miłego
  • 2652 / 387 / 0
Jest jeszcze coś takiego jak internet, gdzie możesz takowe pompki zamówić. Wiedziałaś?

http://sklep.sigmed.pl/product_info.php ... ts_id=7348
http://cezal.net/artykuly-jednorazowe/1 ... okiem.html

Poza tym szczerze wątpię w Twoje umiejętności.
Uwaga! Użytkownik Blue_Berry jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3900 / 245 / 13
To jest wątek tematyczny - koniec tych emocjonalnych wstawek baby!
Wkońcu zmęczony, bez sił i ochoty, bez domu i imienia w kanale zapomnienia;
  • 721 / 3 / 0
Jak komuś się notorycznie wygina tłok to polecam poszukać pomp z zielonym tłokiem z brauna. Nie wygina się wcale. Swoją drogą nie rozumiem jak może się tłok wygiąć w takiej 2ml strzykawce, mi się wygina tylko w insulinówkach.
i like to wear colors like black because it says i’m a whore gg - 11135871
  • 839 / 69 / 0
Ale to nie to, że ja ten tłok zginam na pół. On się tylko trochę wykrzywia, to wszystko.
Mam pod oczami cienie życia
I wargi mi spierzchły od suszy
w duszy.

47828580/missiv@protonmail.com - napisz mi coś miłego
  • 95 / 3 / 0
Stała się bardzo podejrzana rzecz, która zajmuje mój umysł już od 20 minut..:>
Podałem metkatynon dożylnie, 2 ml.
Do 1ml nic mnie nie szczypało. Gdy wlałem drugą połowę zaczęło się.
Wyjąłem igłę, krew leciutko popłynęła - zatamowałem - oczywista sprawa.
Po chwili poczułem lekki ból po zginaniu ręki, zrobił mi się lekki obrzęk. I teraz pytanie -
jestem już jakoś po 20 minutach od iniekcji, ból prawie zszedł, mam wrażenie jakby obrzęk się pomniejszył - dziwne, co mogłem zrobić? Skoro ból tak szybko zszedł, a opuchlizna zmalała? Wyskoczyłem sobie z żyły, potem polało się pod skórę?
Czy powinienem się spodziewać jakiejś opuchlizny jutro?
Ah, nie sądziłem, że popełnię jakiś błąd... ostatnio wyszło mi bardzo dobrze i PO było także niesamowicie.. :>

Ważny edit:
Opuchlizna zniknęła całkowicie, bólu już prawie w ogóle nie czuję. Ciekawa sprawa, aczkolwiek podejrzewam, że już nie ma co rozwiązywać tego problemu. Choć jeśli komuś się chce, niech piszę, proszę. ;)
Ostatnio zmieniony 03 września 2014 przez CherubAnatema, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik CherubAnatema nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 157 / 1 / 0
Wydaje mi się, że przebiłeś kabel i wlałeś trochę podskórnie do tego krew się wylała. Jak obrzęk zszedł i nic nie widać to nie masz czym się martwić. A swoją drogą to z jakiej ilości ten metkat że tylko 2 ml? Czy po prostu początki i paczka to za dużo?
  • 95 / 3 / 0
Cała paczka poszła. Tak, są to początki, dlatego staram się za dużo w siebie nie wlewać. Początki, z resztą bardzo rzadkie. Raz na tydzień pozwalam sobie na takie rozluźnienie.
Następnym razem będę bardziej uważać, podejrzewam, że przebiłem żyłę ze względu na to pod jakim kątem trzymałem strzykawkę. Kolejny raz będzie pomyślny.
Dodam jeszcze, że mam bardzo wrażliwy organizm i aktualnie 2 ml bardzo mnie potrafi napierdolić tą zbereźną rzeczą, hehe. :D

Co do ilości - podczas fazy zdecydowałem, że starczy i zmarnowałem resztę specyfiku, cóż. ;)

Mam jeszcze jedno bardzo ważne pytanie. Jeśli mam lekki ślad po ukłuciu na skórze - to.. kiedy żyła będzie już zdatna do użytku? Aplikowałem ostatnio metkata coś z 5 dni temu.
Uwaga! Użytkownik CherubAnatema nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2652 / 387 / 0
Tak naprawdę żyła cały czas jest zdatna do użytku. Można ją wielokrotnie nakłuwać w to samo miejsce, ale z czystego rozsądku się tego nie robi, żeby nie doszło do rozległych wylewów, czy zapadnięcia żyły. Żyła kłuta wiele razy w to samo miejsce często przysparza też więcej bólu. Natomiast możesz spokojnie kłuć np. 1-2cm obok, ale jeśli masz wolne inne żyły, to lepiej je wybrać. metkat uszkadza strukturę wewnętrzną naczyń krwionośnych, mimo że często nie widać tego z zewnątrz.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
CBŚP rozbiło „rodzinny” gang przemytników narkotyków. 12 osób z zarzutami

Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji, działając wspólnie z Prokuraturą Okręgową w Krakowie, rozbili zorganizowaną grupę przestępczą podejrzaną o przemyt znacznych ilości narkotyków z Hiszpanii do Polski oraz ich dalszą dystrybucję. W wyniku skoordynowanej akcji przeprowadzonej na terenie województwa śląskiego i małopolskiego zatrzymano 11 osób, a łącznie zarzuty usłyszało 12 podejrzanych.

Żołnierz brygady pancernej handlował narkotykami na dużą skalę

Starszy kapral 1. Warszawskiej Brygady Pancernej został zatrzymany w podwarszawskich Markach za handel dużymi ilościami narkotyków, głownie marihuaną i pochodnymi mefedronu. W tym samym czasie w Końskich wpadł jego wspólnik. Żandarmi i policjanci przeszukali trzynaście lokali i samochodów na terenie kraju, w których miały znajdować się narkotyki.

Coraz więcej Francuzów sięga po kokainę. Mafia silniejsza niż państwo?

Kokaina przestała być we Francji narkotykiem elit. Sięga po nią już około półtora miliona osób, a handel białym proszkiem stał się biznesem wartym nawet siedem miliardów euro rocznie. W siłę rosną mafie, Marsylia zmaga się z kolejną falą gangsterskich porachunków, a eksperci alarmują, że kraj mierzy się z kryzysem zdrowia publicznego.