Substancje wykazujące działanie prokognitywne.
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 66 / 1 / 0
Witam
Czy istnieje nootropic który bardzo wspomaga pamięć i jego efekty są widoczne nawet po długim czasie po zakończeniu jego brania? Nie znalazłem wystarczających informacji na longecity.org ani na innych stronach.
Pozdrawiam
  • 642 / 18 / 7
Z własnego doświadczenia zauważyłem, że efekty po piracetamie utrzymują się dość długo. Coś w granicach miesiąca.
The sooner you stop, the less you suffer.
  • 10 / / 0
Ciężko będzie osiągnąć długotrwały efekt, najczęściej efekty utrzymują się (po zaprzestaniu brania) przez tydzień, maksymalnie miesiąc, potem wracasz skąd przyszedłeś. Tak miałem po noopepcie, aniracetamie, piracetamie, oxiracetamie. Jeśli nie chcesz brać cały czas tych "cięższych", to możesz suplementować się lekkimi wspomagaczami typu l-teanina, karnityna, kofeina, omega3 itp.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Co dzieje się w mózgu pod wpływem psychodelików? Nowe badanie daje odpowiedzi

Psychodeliki mogą sprawiać, że ludzie doświadczają siebie i świata w uderzający sposób – kształty ulegają przeobrażeniom, dźwięki zniekształceniu, a niekiedy dochodzi nawet do zaniku poczucia własnego „ja”, zjawiska określanego jako „ego death”. Jednak to, co dokładnie dzieje się w mózgu, by wywołać takie wrażenia, wciąż nie jest w pełni zrozumiałe.

Trump podpisuje nakaz przyspieszenia badań nad lekami psychodelicznymi

Trump podpisał w sobotę rozporządzenie wykonawcze mające na celu złagodzenie ograniczeń badawczych dotyczących leków psychodelicznych, takich jak psylocybina i LSD, dążąc do przyspieszenia badań nad ich potencjałem w leczeniu chorób psychicznych.

Marihuana może pomóc zwalczyć chorobę Alzheimera

Nowe badania sugerują, że w chorobie Alzheimera równie ważne jak nagromadzenie białek (amyloidu i tau) może być zwalczanie stanu zapalnego w mózgu.