Luźne dyskusje na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
ODPOWIEDZ
  • 12 / / 0
Jak wiadomo, z rok czy dwa lata temu była w Polsce afera z dopalaczami w trakcie której zamknięto wiele sklepów.
Tak właściwie to co było tam sprzedawane? Jakieś legalne substancje typu 4-AcO-DMT? Bo mglista nazwa "dopalacze" nie mówi wiele a nawet mnie to ciekawi
  • 677 / 2 / 0
Dopalacze czyli mixyc bardziej znanych lub mniej znanych substancji z grupy research chemicals czyli odczynników laboratoryjnych w fazie badań nie nadających sie do spożycia. Głównie początkowo był tam mefedron w solach piorących , JWH - 18 w maczankach a potem powstawały nowe inne substancje, pochodne pentedron, alfa-PVP, ethcat i cały ten shit o którym jest dużo na forum. :)
Uwaga! Użytkownik Nycomed nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 42 / 1 / 0
Chyba nie było tryptamin w dopalaczach, przynajmniej mi nic o tym nie wiadomo. Na pewno było w chuj mefa.
wszystko co wyżej jest fikcją
  • 3523 / 51 / 0
@ up śmiem nawet stwierdzić,że to dzięki mefowi wybuchła całą ta afera. Przyłożyło się do tego także kilka przedawkowań desoksypipradolu i wystarczyło. :-(
GG 11510053
Piszcie kiedykolwiek

Wszystko co napisałem na tym forum to prawda; opisywane sytuacje miały miejsce..
  • 5 / / 0
Dopalacze nadal są dostępne, co prawda nie są już jak to były "produktami kolekcjonerskimi" a "rozpalkami do pieca" albo "dodatkami do piasku" to jeżeli chodzi o sklepy stacjonarne których coraz więcej, minus takich sklepów jest taki ze osoba niedoświadczona z RC tak naprawdę nie wie w co się wpierdala ponieważ sam sprzedawca nie wie co w "rozpalce" czy "dodatku do piasku" siedzi, sądzę że fajnie by było gdyby na etykiecie były napisane substancje których użyto.
  • 28 / / 0
Szukam w miarę świeżych tematów ze słowem "dopalacze" bo mam info.

Kolega kupił "najnowszy" sort kapsułek e-2, nie próbowałem to czemu nie ;-) Są na a-pvp... Ostrzegam, bo wszyscy "kochamy" alfe na nieświadomce :wall:

A ja - idiota - mam nauczkę, że nie wiadomo co tam jest :finger:
Wini feat. Wiśnia - Rzucam
Cypis - Chcę się naćpać 2
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Największa w historii analiza potwierdza: marihuana skuteczna w leczeniu objawów nowotworowych

W ciągu ostatnich miesięcy świat nauki zyskał dostęp do największej metaanalizy dotyczącej zastosowania marihuany w terapii nowotworów, przeprowadzonej przez Whole Health Oncology Institute we współpracy z The Chopra Foundation i opublikowanej w prestiżowym czasopiśmie Frontiers in Oncology. Wyniki są jednoznaczne – istnieje przytłaczający konsensus naukowy, że medyczna marihuana skutecznie łagodzi objawy choroby nowotworowej i poprawia jakość życia pacjentów.

Zamiast paneli podłogowych narkotyki. KAS zatrzymała kontener z marihuaną

Funkcjonariusze Pomorskiego Urzędu Celno-Skarbowego w Gdyni skontrolowali kontener, który przypłynął z Kanady do portu w Gdańsku. Zgodnie z deklaracją, w kontenerze miały być drewniane ekologiczne panele podłogowe, a odbiorcą była firma w Polsce.

Ulubiona muzyka uruchamia układ opioidowy mózgu

Słuchając ulubionej muzyki odczuwamy przyjemność, niejednokrotnie wiąże się to z przeżywaniem różnych emocji. Teraz, dzięki pracy naukowców z fińskiego Uniwersytetu w Turku dowiadujemy się, w jaki sposób muzyka na nas działa. Uczeni puszczali ochotnikom ich ulubioną muzykę, badając jednocześnie ich mózgi za pomocą pozytonowej tomografii emisyjnej (PET). Okazało się, że ulubione dźwięki aktywują układ opioidowy mózgu.