Więcej informacji: Grzyby w Narkopedii [H]yperreala
in door pisze:Dolnysląsk grzyby już są ;D 15 znalezionych na podwórku i pozytywnie ;d. Póżniej mam zamiar wyruszyć na ląki.
jestem nowy, eloo, to bedzie moj pierwszy wypad na miejscowki ktorych jeszcze nawet nie znalazlem :yay:
Lubuskie jak cos, czytajac ŁŁ 2013 było kilka typkow z lubuskiego, tak wiec mam nadzieje cos bedzie na wiochach.
pozdro mate'y !
Kto rano wstaje temu Pan Bóg daje więc wiesz ;]
Obecna pogoda jest wręcz wyborna dla łysiczek - mokro jak skurwesyn, bo ciągle pada i temperatura nie spadająca poniżej 20' w nocy :D
znaleść i zmieniłem miejsce na delikatnie zarosniete pole. Po godzinie w koszyczku było już ok. 30 łysiczek :)
Wydaje mi się ze sezon na łysiczki lancelowate można uznac za otwarty :D
Ps zbieracie też te delikqtnie nadgryzione grzybki czy tylko te nietknięte?
Mundur nie izoluje od rzeczywistości. O hipokryzji, która pęka na komisariatach
Jedna dawka "molekuły duszy" może pokonać depresję na pół roku
Psychoaktywny kameleon. Dlaczego marihuana to nie psychodelik?
Medyczna marihuana a autyzm — 18 miesięcy obserwacji 130 pacjentów
Brytyjscy badacze prześledzili losy 130 dorosłych osób w spektrum autyzmu leczonych produktami z konopi przez półtora roku. To najdłuższa obserwacja tego typu na świecie. Poprawa w zakresie lęku, snu i jakości życia była wyraźna po miesiącu — i systematycznie topniała przez kolejne siedemnaście. W tym samym czasie mediana dawki THC wzrosła z 20 do 192 mg dziennie.
Rok po częściowej legalizacji w Niemczech: młodzież nie sięga po marihuanę częściej
Federalny Instytut Zdrowia Publicznego przebadał ponad 7 tysięcy Niemców w wieku 12–25 lat rok po wejściu w życie ustawy konopnej. Wśród nastolatek, nastolatków i młodych kobiet nic się nie zmieniło. Jedyny istotny wzrost odnotowano u młodych mężczyzn — ale ten trend trwa nieprzerwanie od 2008 roku, czyli od szesnastu lat przed legalizacją.
Nastolatki używające marihuany mają podwojone ryzyko poważnych zaburzeń psychicznych
Nastolatki używające marihuany mogą mieć w przyszłości aż dwukrotnie wyższe ryzyko rozwoju zaburzeń psychotycznych i choroby afektywnej dwubiegunowej - wynika z dużego badania opublikowanego w „JAMA Health Forum”.