Dodatkowo do mojej suplementacji prawdopodobnie dołączy się etylofenidat i może bufedron i noopept.
Działanie: poza przymuleniem, ospałością i nerwowym reagowaniem na bodżce z zewnątrz efektów brak.
Być może wrócę za x czasu, a być może, że wywalę do kosza. Na tapetę idzie teraz oryginał fenylopiracetamu.
Fraazy pisze:Witam wszystkich, chciałbym wspomóc moje stopnie w ogólniaku, bo ten rok po prostu popsułem niezmiernie ... Chce brać piracetam (geratam) 2400 mg dziennie , w dwoch tabletkach. Mam roczny zapas. Czy taka dawka mi pomoże, jeśli będę ją przyjmował regularnie, przez bardzo długi czas ? Lepiej brać obie z rana, czy jedna rano na czczo (śniadanie jem w szkole) , a druga po południu jakoś - przed nauką?
Dodatkowo do mojej suplementacji prawdopodobnie dołączy się etylofenidat i może bufedron i noopept.
Nie o ILOŚĆ, a jakość tu idzie młodzieży droga. Czemu rozwaliłeś ten rok? Bo to też ważne przy "suplementacji{" jaką chcesz sobie zapodać. Na cholerę mieszasz tyle prochów, szczególnie etylofenidat.
Piracetam po dwie dawki, 1200 z rana i w południe kolejne 1200 do tego lecytyna/cholina.
Inna sprawa czy Ci pomoże. Niektórym jak czytam, mózgi wywala poza 3 wymiar, innym (w tym mi) nie daje nic poza ospałością. Lepszy jest fenylopiracetam w moim przypadku, minusem jest duuuża nadwrażliwość na wszystko co żywe, krótko - kurwizna bez powodu.
Sumując - nie o ilość, a jakość tego co się bierze idzie (+ samozaparcie do ewentualnego zdania matury).
Fraazy pisze:Witam wszystkich, chciałbym wspomóc moje stopnie w ogólniaku, bo ten rok po prostu popsułem niezmiernie ... Chce brać piracetam (geratam) 2400 mg dziennie , w dwoch tabletkach. Mam roczny zapas. Czy taka dawka mi pomoże, jeśli będę ją przyjmował regularnie, przez bardzo długi czas ? Lepiej brać obie z rana, czy jedna rano na czczo (śniadanie jem w szkole) , a druga po południu jakoś - przed nauką?
Jest duże prawdopodobieństwo, żę piracetam Ci pomoże, jako że wspomaga pracę mózgu, poprzez bezpośredni wpływ na przekazywanie impulsów między komórkami nerwowymi. Wspomaga również syntetyzowanie związków i poprawia stan organizmu poprzez zwiększenie wykorzystywania absorbowanego przez Ciebie tlenu. Jak wiadomo - dotleniony organizm = więcej energii do wykorzystania. Zwiększy się ilość zapamiętywanych przez Ciebie informacji, będziesz miał większą motywację do działania i większą koncentrację. Jeśli chodzi o sam piracetam: czas połowiczny działania wynosi około 5-6 godzin od podania, jednak w momencie, w którym stosujesz go regularnie, działanie nakłada się, a substancja cały czas znajduje się we krwi odgrywając swoją rolę. Dawka, która miałaby pomóc Ci w nauce i koncentracji wynosi 1200mg podawane 2 razy na dobe w odpowiednich odstępach czasowych, bądź 3 razy na dobę po 800mg i tą opcję bym Ci proponowała. Bardzo ważne jest, że gdy zapomnisz przyjąć dawkę o wyznaczonej porze to musisz ją jak najszybciej uzupełnić. Przyjmowanie musi być regularne.
Jeśli chodzi o kwestię brania z posiłkami, czy bez. Najbardziej optymalną opcją jest tutaj wzięcie przed posiłkiem i zjedzenie małej porci jedzenia, bez opychania się, ponieważ czas wchłaniania preparatu znacznie się wydłuższy, poza tym niektóre związki zawarte w pokarmie mogą wiązać substancję aktywną (piracetam) i tym samym zmniejszać jej ilość, przedostającą się do krwioobiegu.
Przy dłuższym okresie brania, gdybyś chciał go stosować np pół roku, czy rok, ważne jest aby na pewnym etapie i tutaj właśnie po około pół roku stosowania - stopniowo zacząć zmniejszać dawki o 1g bądź 1,2g co 2-3dni w celu zredukowania ilości przyjmowanej substancji i przystosowania organizmu do mniejszych dawek. Zaznaczam, że nie potrzebujesz piracetamu na stałe lecz na pewien okres, w którym chcesz w większym stopniu wykorzystywać zasoby swojego mózgu.
Etylofenidat odradzam, jak i ćpanie czegokolwiek. Zrujnujesz sobie biochemię mózgu, nawet przyjmując go w małych dawkach. Stymulanty podwyższają ciśnienie tętnicze. W trakcie ich stosowania organizm się odwadnia i zdecydowanie osłabia, często dochodzi do hipoglikemii (spadku ilości glukozy), a piracetam ma powodować, że glukoza, która trafia do Twojego organizmu będzie wykorzystywana do przemian energetycznych. Przyniesie to odwrotne efekty do tych, które chcesz uzyskać przy pomocy piracetamu. Bufedron, czy noopept to zdecydowanie lepsze rozwiązanie, ale radzę się zdecydować na jeden z nich, a nie oba. Weź również poprawkę, że zanim noopept zacznie działać, często mija sporo czasu (tygodnie), przy czym pierwsze objawy mogą być nieprzyjemne (nerwowość, niepokój). Ważne też aby to piracetam był lekiem, który przede wszystkim stosujesz, a wszelkie inne "wspomagacze" jedynie dodatkami, których dawki są nie za wysokie. Nie chodzi o to abyś łykał nie wiadomo ile tabletek, ale znalazł te, które najbardziej Ci pomogą na ten czas, nie będzie między nimi szkodliwych interakcji i nie ucierpi na tym błona śluzowa Twojego żołądka.
Po prostu dostaczyłeś zbyt dużo "energii do mózgu" i mózg musi swoje odpracowac - a najwiecej odpracowywuje, jak śpimy.
Sen po piracetamie moze być świadomy (LD), ale jezeli nic Ci sie nie śni, to funckje nootropowe + słabe-srednie działanie przeciwdepresyjne
Na co jeszcze? winkrystyna bodajze
Pozdrawam
Lecz śród najgęstszych kłębów dymu ileż razy
Widziałem rękę jego
[...]
Wywija, grozi wrogom,trzyma palną świécę,
Biorą go-zginął-o nie-skoczył w dół- do lochów"!
"Dobrze-rzecze Jenerał-nie odda im prochów"!
Zarejestrowałem się, żeby zdać Wam sprawę z mojej przygody z Piracetamem. Robię to, ponieważ przed podejściem do tego specyfiku zdobywałem informacje na jego temat m.in. tutaj.
Powodem rozpoczęcia tego "eksperymentu" był uporczywy, długotrwały i nasilający się "brain fog".
Czas trwania: ok. 3 m-ce
Dawka: Zmieniająca się pod wpływem braku/niezadowalającego efektu wcześniejszej; stopniowo zwiększana, od 2x 600mg aż do 2x 4800mg dziennie. Do tego suplementacja lecytyną w stosunku 1 tabletka 1200mg lecytyny na 1 (lub pół, przy dawkach 600mg) tabletkę pira.
Efekty:
2x 600mg do 2x 1200mg - brak odczuwalnych efektów, może lekka senność przy 1200
2x 2400mg do 2x 3600mg - senność; lekkie wyostrzenie zmysłów, powodujące jednak swoiste "przeładowanie" bodźcami, co dodatkowo utrudnia myślenie i koncentrację.
2x 4800mg - znaczna senność, zmęczenie; "brain fog" znacznie bardziej dokuczliwy niż bez pira.
Tak więc, w związku z powyższym, rezygnuję z dalszej suplementacji tym specyfikiem - nie zauważyłem żadnego z opisywanych tu, oraz w innych miejscach, pozytywnych efektów (jak np. często wymieniane wzmocnione działanie kofeiny). Jedynym pozytywem jest to, że po odstawieniu pira czuję się zauważalnie lepiej niż przez okres jego przyjmowania, z pewnością nie lepiej niż przed tym okresem, jednak ten kontrast robi swoje.
Ostatnim zdaniem podsumowując - Piracetam zdecydowanie nie dla mnie.
Ja biore 6g 1 raz dziennie, moze raczej to błędne kółko, ze jak powiedziales - bierzesz raz duzo, mozg musi to przepracowac (a najbardziej efektywniej i wogole najbardziej to robi w czasie snu) i potem znowu, ale masz "kaca", którego nie mozesz zajesc poprzednia dawka
Pozdro
Lecz śród najgęstszych kłębów dymu ileż razy
Widziałem rękę jego
[...]
Wywija, grozi wrogom,trzyma palną świécę,
Biorą go-zginął-o nie-skoczył w dół- do lochów"!
"Dobrze-rzecze Jenerał-nie odda im prochów"!
Przy dorzuceniu metylofenidatu (10mg na 2400mg piracetamu) poprawia zadowolenie do 9/10.
Wszystko oczywiście pod nadzorem lekarza - tak jest najlepiej bo w razie problemów ze zdrowiem można zgłosić
się do osoby, która lepiej pokieruje, da jakieś kontr leki (tak to nazwałem).
Mam spore doświadczenie z podobnymi substancjami, jak ktoś potrzebuje rady mogę pomóc.
![[mem]](https://hyperreal.top/wtf/memy/5/57098e5c-b253-4651-8d5f-24751d91f695/PcFIvApq.jpg?X-Amz-Algorithm=AWS4-HMAC-SHA256&X-Amz-Credential=nxyCWzIV8fJz5t5dUSIx%2F20250512%2FNOTEU%2Fs3%2Faws4_request&X-Amz-Date=20250512T113602Z&X-Amz-Expires=3600&X-Amz-SignedHeaders=host&X-Amz-Signature=a9e8c58c8e6d28b3e034437e92b0fbadcfa8a6d967547bfccb38b5cbb70f1538)
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/marsz-wyzwolenia-konopi-w-warszawie-28-05-2022-r-.jpg)
Zróbmy przykrość „gangom ze Wschodu” i zalegalizujmy marihuanę (na dobry początek)
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_artykul_skrot/221176_r2_940.jpg)
Alkohol zabija 82 osoby dziennie. "W Radomiu jest więcej monopolowych niż w całej Szwecji"
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/5514.jpg)
Czy psychodeliki mogą uczynić Cię bardziej moralnym człowiekiem? [Nowe badania 2025]
Czy możliwe jest, że po zażyciu psychodelików stajesz się bardziej empatyczny, troszczysz się o innych ludzi, zwierzęta czy nawet środowisko naturalne? Najnowsze badania opublikowane w Journal of Psychoactive Drugs sugerują, że tak – osoby, które doświadczyły głębokich przeżyć psychodelicznych, wykazują wyższy poziom moralnej ekspansywności, czyli gotowości do rozszerzenia współczucia i troski na coraz szersze kręgi istnienia. Co ciekawe, wzrost ten jest szczególnie silny u osób, które podczas „tripu” przeżyły rozpad ego lub intensywne doświadczenia mistyczne.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/diler_warszawa_15.jpg)
18-latek złapany na gorącym uczynku. W biały dzień sprzedawał narkotyki na ulicy
Bielańscy wywiadowcy zatrzymali dwóch mężczyzn na gorącym uczynku podczas transakcji narkotykowej. 18-latek przekazał 20-latkowi blisko 20 gramów marihuany. W wyniku dalszych działań funkcjonariusze zabezpieczyli przy nim oraz w jego mieszkaniu dodatkowe narkotyki – marihuanę i tabletki zawierające MDMA. Obaj trafili do policyjnej celi. Prokurator zastosował wobec 18-latka środek zapobiegawczy w postaci dozoru policyjnego.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/168-123636.jpg)
„Co potrzeba?” - zapytał 16-latek policjantów, których następnie próbował przekupić
„Co potrzeba?” - takimi słowami zwrócił się 16-latek do policjantów ze stołecznego Wydziału Wywiadowczo-Patrolowego. Wtedy jeszcze nie wiedział, że mówi do nieumundurowanych policjantów. Okazało się, że miał przy sobie kilka porcji narkotyków.