Zamówiłam przesyłkę poprzez paczkomat do innego miasta, ze względu na mój aktualny tam pobyt.
Niestety ale minęłam się z przesyłką - dotarła ona w poniedziałek a ja dzień wcześniej wyjechałam. Poznałam osobę X, która zgodziła sie na przesłanie ją do mnie, co niezwykle mnie uradowało. X odebrał przesyłkę, dostał dane do wysyłki - wszystko do tej pory idzie tip top. Przesyłka miała zostać nadana dnia następnego - od tego momentu X całkowicie mnie ignoruje.
Zakładając, że dostał się do zawartości paczki, która widocznie była dla niego bardzo apetyczna i postanowił zatrzymać ją dla siebie - czy istnieje jakikolwiek sposób aby ją przeze mnie odzyskać ?
Wiem jak chłopak wyglada, widziałam go na żywo, znam jego dane personalne. Nie posiada on jednak telefonu komórkowego. Biorąc pod uwagę ,że jestem babą mieszkającą 300km od niego - pogróżki wiadomo iż są bezsensowne.
Myślałam o zgłoszeniu tego faktu na policję i zapewne nie byłoby to głupie gdyby nie fakt, że nie są to RC tylko substancje nielegalne.
Pomijając fakt, że jestem głupią naiwną dziewczyną, która uwierzyła w pomoc drugiego człowieka - istnieje jakakolwiek szansa na odzyskanie zawartości/równoważności zawartości czy sprawa jest beznadziejna?
Jakaś burza mózgów, any idea ?
[ external image ]
To ptak ! To Samolot ! Nie. To prawilna chuopaczyna !
Pozdro ! ;-)
Paradoksem jest to, że najbardziej smutno mi już nie z powodu straconych narkotyków, tylko pieniędzy które musze oddać postronnym poszkodowanym :(
Współczuję, fortuna to nie jest co prawda ... ważne że ty jesteś w porządku wobec współposzkodowanych i zwrócisz im kasę.
Myślałem, że na tym forum już nic mnie nie zaskoczy, a jednak.
Nie widzę innej opcji niż zebranie kumpli i przekopanie ćpuna, aczkolwiek szansa że odda hajs i tak jest marna.
I można na prawdę ogarnąć w taki sposob wysyłke, by nie dorobić sie żadnego przypału.
Cóż... 'Co mefedron spieprzyl w waszym życiu ; i bez szurania, wciągnął mnie w długi
Powinnam odpłacić sie jakos typkowi, ale fakt ze sprawa toczy sie na linii 300km utrudnia sprawę.
Oby karma istniała i skurywysyn przećpał sie
A podobno nic nie dzieje sie bez przyczyny...
Rekordowe konsultacje: Polacy mają dość karania za roślinę.
Od daru bogów do codziennej ucieczki. Co antropologia mówi o naszym związku z alkoholem
Alkohol i konopie wpływają na kierowców w odmienny sposób
Rekordowa liczba zgonów po narkotykach w Berlinie. Nie żyje około 300 osób
Zażywanie narkotyków doprowadziło w ubiegłym roku w Berlinie do śmierci około 300 osób; to najwyższa odnotowana dotąd liczba - podała we wtorek agencja dpa, powołując się na dane Visty, berlińskiej organizacji zajmującej się pomocą uzależnionym.
Przemycali dzieci przez granicę z Meksykiem. Podawano im narkotyki, by były spokojniejsze
33-letnia obywatelka Stanów Zjednoczonych Dianne Guadian przyznała się do udziału w siatce przemytniczej zajmującej się nielegalnym przewozem dzieci z Meksyku do USA. Według prokuratury dzieci były odurzane słodyczami zawierającymi THC, aby łatwiej przeprowadzić je przez granicę. Kobiecie grozi od pięciu do 15 lat pozbawienia wolności.
Oświęcim. Zasnął na ławce miał przy sobie torbę narkotyków
Policjanci z Ogniwa Patrolowo-Interwencyjnego oświęcimskiej komendy Policji podczas patrolu zatrzymali 18-letniego obywatela Ukrainy. Nastolatek posiadał przy sobie torbę z kilkoma rodzajami narkotyków. Jest podejrzewany o posiadanie znacznych ilości środków odurzających.