...czyli jak podejść do odstawienia i możliwie zminimalizować jego konsekwencje
ODPOWIEDZ
  • 15 / / 0
To nie jest mój pierwszy kontakt z uzależnionymi, są różni ludzie, ale dziekuje za przestrogę.

Hmm żeby zostać instruktorem terapii uzależnień wystarczy mieć wykształcenie średnie.
  • 867 / 18 / 0
Ja robie koniec.
Uwaga! Użytkownik extraviado nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 266 / 44 / 0
@2up:

Pewnie, że nie jest pierwszy, bo miałaś/masz osoby uzależnione w rodzinie/najbliższym otoczeniu, a teraz będziesz na tę okoliczność zbawiać świat.

Zastanawiam się tylko, czy wchodzenie w sytuację o charakterze terapeutycznym, gdzie po drugiej stronie ma się osobę niewykwalifikowaną, choć zapewniającą o swoich kompetencjach, nie może przypadkiem przynieść uzależnionemu więcej szkody niż pożytku.

Zastanawiam się również, jaki sens ma tego typu praktyka online. Terapia w trybie e-learning. Na klawiaturze nastukać można wszystko. Mówienie i przeżywanie tego, o czym się mówi, jest chyba jednym z kluczowych elementów terapii.
Uwaga! Użytkownik 94x9jg5zxB8L nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 15 / / 0
Rób, może to akurat to! :)

Zbawiać świata nie mam zamiaru bo Jezusem nie jestem ani nikim w tym rodzaju. Nie jest to wchodzenie w relacje pacjent-terapeuta to jest tylko rozmowa, nie wiem skąd pomysl na terapie online. Czasem dobrze jest wygadać się obcej osobie. Zachęcam jak najbardziej do terapii z terapeuta/
  • 2011 / 124 / 0
ChetnaDoPomocy pisze:
Rób, może to akurat to! :)

Zbawiać świata nie mam zamiaru bo Jezusem nie jestem ani nikim w tym rodzaju. Nie jest to wchodzenie w relacje pacjent-terapeuta to jest tylko rozmowa, nie wiem skąd pomysl na terapie online. Czasem dobrze jest wygadać się obcej osobie. Zachęcam jak najbardziej do terapii z terapeuta/
też zachęcam do terapii z terapeutą.

a ty koleżanko co, kurwa, eksperymentów się zachciało? Chcę zostać lekarzem, mogę komuś wyciąć nerkę w ramach praktyk...? Na razie jesteś głupią cipą, więc zajmij się nauką i poszerzaniem wiedzy. Każda relacja pacjent-terapeuta wymaga i pacjenta, i terapeuty. Więc nigdzie cię w tym nie widzę. Ewidentnie nie jesteś przygotowana na zadawanie się z pojebanymi ludźmi, a syntaktycznego kurewstwa pod tytułem "to tylko rozmowa" nie chce mi się nawet komentować.

W skrócie - możesz mi obciągnąć. Deal with that, bitch. Or better not.
  • 2652 / 387 / 0
ChetnaDoPomocy pisze:
Zbawiać świata nie mam zamiaru bo Jezusem nie jestem ani nikim w tym rodzaju.
Więc daj sobie spokój.
ChetnaDoPomocy pisze:
Nie jest to wchodzenie w relacje pacjent-terapeuta to jest tylko rozmowa
A wiesz, że z rozmowy rodzi się przywiązanie emocjonalne? Co potem z tym zrobisz?
nie wiem skąd pomysl na terapie online.
Wydaje mi się, że z pierwszego posta, który tutaj napisałaś.
Czasem dobrze jest wygadać się obcej osobie.
Która nie zna się na niczym, sprawiając pozory, że jest skromna, pisząc, że pewnie nie będzie wykonywać wymarzonego zawodu, a jednak wpierdala się na forum dla ćpunów oczekując, że znajdzie pokorne owieczki czekające na rozmowe-rozgrzeszenie. Ile osób już do Ciebie napisało, złotko?

Faktycznie lepszy terapeuta, niż takie coś, bo chociaż ukończył jakąś szkołę i przeszedł szkolenie w tym kierunku. SZKOLENIE, nie pogadanki w internecie.
Uwaga! Użytkownik Blue_Berry jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 53 / 6 / 0
Na poczatku przez chwile sie zastanawialem czy nie pogadac . Przechodzac do konca tematu stwierdzam ze ludzie za duzo dr housa ogladali.. zdesperowany moze i porozmawiam ale kolezanka musi zmienic mniemanie wlasnej osoby.
  • 15 / / 0
ohh prosze Cie, nie podoba Ci sie to nie czytaj i nie udzielaj sie tutaj nikt Cie o to nie prosi, skoro az tak Cie złotko irytuje. Wjezdzasz na moje kompetencje, okej nie musze akurat Tobie nic udowadniac wiec spoko, każdy ma prawo do swojego zdania. Powtarzasz sie, napisalas raz okej dzieki za wyrażenie swojego zdania, i przedstawienie moich oczekiwań w stosunku do tego forum bo przecież tak świetnie wszystko wiesz. Zapraszam Cie na rozmowe prywatna bo coż śmiecisz tutaj powtarzajac sie, a nie taki jest cel. Ja bardzo chetnie podyskutuje. A i tak szukam owieczek żeby zostać ich pasterzem i razem byśmy wkraczali na ścieżkę idealnego życia szczęścia i harmonii duszy i ciała :D lepiej? A co do piszących to fakt większe zainteresowanie rozmowa było zanim pojawiła się odkrywczyni prawdy i postanowiła pokazać moją "prawdziwa twarz" i po co "wpierdoliłam się w forum dla ćpunów".
  • 4024 / 375 / 953
A ja tak sobie jeszcze pozwolę zauważyć, że jesteś na forum, gdzie mnóstwo osób przedstawia swoje problemy z uzależnieniem, często przy tym prosząc o rady i\lub wsparcie. Jeżeli chcesz pomagać, to nie prościej by było zacząć.. pomagać, odpowiadając na te posty, zamiast w kółko tylko deklarować ku temu chęć?
  • 72 / / 0
Kładę knagę na wasze problemy i konflikty ćpunki, ale to jest przynajmniej śmieszne. Zaoferowała swego rodzaju pomoc - dobra, jak jestem zainteresowany to przyglądam się temu tematowi i może kiedyś napiszę, a jak nie to lecę polać kolejną dolewkę giebla. Skumałeś o co mi chodzi? Nie interesuje Cię to - omijasz. Jednak spora grupka hardych ćpunków atakuję użytkowniczkę(siema blu xD) i dochodzę do wniosku, że nie macie za dużo do roboty. Może chce potwierdzić swoją wartość w danym kierunku i sprawdzić się, czy na pewno ma predyspozycję do tego. To tak jak w karierze zawodowej, potrzebny jest staż/praktyki, ale wy chyba nie wiecie.

Zanim zacznie się butthurt bierz ten post na dystans, tak jak swoje dotychczasowe życie i zamiast odpisywać mi leć się nacpulkać, jak już jesteś na bombie to omiń ten temat. x)
I tyle cpam, że mam tablice w małym palcu #walter_white
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
USA: DEA tymczasowo zaklasyfikuje 7-OH do tej samej kategorii co heroinę i LSD

W środę amerykańska Agencja ds. Walki z Narkotykami (DEA) ogłosiła zamiar tymczasowego zaklasyfikowania 7-hydroksymitagyniny (7-OH) oraz trzech powiązanych substancji jako narkotyków Grupy I, czyli tej samej kategorii co heroina i LSD.

Naukowcy ostrzegają: „pożycza energię” kosztem nocnej regeneracji i napędza błędne koło

Kofeina wpływa na jakość nocnego wypoczynku i może skracać sen lub utrudniać zasypianie - wynika z badań. Jednak nawet przy pozornie prawidłowej długości snu może zmniejszać aktywność wolnofalową i przesuwać obraz EEG w stronę bardziej czuwającego mózgu – oceniła ekspert prof. Donata Kurpas.

Nowy sposób rozprowadzania narkotyków w Berlinie. Rodzice muszą być szczególnie ostrożni

Policja w Berlinie wydała ostrzeżenie dotyczące nowego sposobu rozprowadzania narkotyków: kolorowe ulotki z danymi kontaktowymi dealerów wrzucane są bezpośrednio do skrzynek pocztowych razem z saszetką kokainy, haszyszu, ekstazy, marihuany lub innego narkotyku.