Syntetyczny opioid, będący jednocześnie agonistą oraz antagonistą receptorów opioidowych.
Więcej informacji: Buprenorfina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
luminal_100
  • / / 0
Szkoda przerabiać chyba że masz w chuj tych tab bo ją przerabiając fiolke miałem ją na 3razy iv czyli wogóle się nie opłaca tego przerabiać więc lepiej miel to w gębie jedną po 2 żeby się zaleczyć bo uwalic się tym nie uwalisz
  • 380 / 8 / 0
NAJLEPSZĄ METODĄ IMO PRZERABIANIA TABLET

jest metoda podana już wcześniej przez kogoś:

1. Kruszymy tablety
2. Do STRZYKAWKI 10ML wkładamy kawałek namoczonej chusteczki
3. Wsypujemy proszek do strzykawki
4. Dodajemy odpowiednią ilość WODY DO INIEKCJI
5. Można zrobić shake z tak napełnionej strzykawki żeby się lepiej rozpuściło
5a Trzymamy palcem dziubek żeby nie kapało
6. Wyciskamy zawartość dużej strzykawki do np. 2ml
7. Reszta wiadoma

PS. Też próbowałem z filtrowaniem przez filterek od szluga i wychodziło mleko
natomiast metodą podaną wyżej wychodzi klarowny, przejrzysty płyn.
  • 258 / 2 / 0
A co z laktozą?
zostaje czy przechodzi przez w/w filtr z chusteczek? w sumie pytanie może być banalne jednak czy istnieje z tej strony jakieś niebezpieczeństwo? :huh:
You Are What You Use...!
Arylcyclohex = Two Steps From Hell
  • 45 / 2 / 0
Laktoza to przecież cukier mleczny, a jak wiadomo cukry rozpuszczaja się w wodzie i wątpie czy filtr będzie w stanie to oddzielić od roztworu. (proszę mnie poprawić jeśli się mylę). :blush:
Więc o ile nie masz problemów z tolerancją mleczka, to nie masz się czym przejmować obecnością laktozy w produkcie końcowym :D
Biadoli wiecznie to dziewczę i deprawuje,
co ma tyłek jak błyszcząca cielęcina,
Rymować...... dobrze nie rymuje,
bo w głowie jej ino buprenorfina.
  • 258 / 2 / 0
Jak to jest z tym bunondolem - czy to prawda że zawiera również nalokson?
Nigdzie nie widziałem na ten temat wzmianki ale mój kumpel ostatnio wyjechał z takim tekstem...
You Are What You Use...!
  • 742 / 9 / 0
Wystarczy użyć wujka duckduckgo...

Bunondol
http://www.przychodnia.pl/el/leki.php3?lek=2407

Suboxon zawiera buprę i naloxon:
http://leki-informacje.pl/lek/epar/1188,suboxone.html
  • 258 / 2 / 0
Wiedziałem że coś tutaj śmierdzi xD
Dziękować serdecznie - wujek duckduckgo pomocny ale ostatnio szwankuje (przynajmniej u mnie)
You Are What You Use...!
  • 981 / 7 / 0
bunondol to przeżytek ,sam mój lekarz mówi że to gówno jakich mało na rynku , dziwie się że nie prosicie o Bunorfin zawiera 2 mg lub 8 mg buprenorfiny i jest dostępny w Polsce
  • 12815 / 2493 / 0
Wszystko pięknie, ale ten bunorfin jest na Rpw co sprawia, że lekarze będą dużo mniej skłonni przepisać owo cudo.
  • 981 / 7 / 0
na biała jest,sprawdzałem.ale jest stosowany w LZ lub pod ścisła kontrolą lekarza i tu pojawia się mały problem
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem

Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.

Naukowcy ostrzegają: „pożycza energię” kosztem nocnej regeneracji i napędza błędne koło

Kofeina wpływa na jakość nocnego wypoczynku i może skracać sen lub utrudniać zasypianie - wynika z badań. Jednak nawet przy pozornie prawidłowej długości snu może zmniejszać aktywność wolnofalową i przesuwać obraz EEG w stronę bardziej czuwającego mózgu – oceniła ekspert prof. Donata Kurpas.

83-latce z alzheimerem podano psychodelik. Niezwykła reakcja organizmu

Po jednorazowym podaniu wysokiej dawki psylocybiny 83-letnia pacjentka z ciężką chorobą Alzheimera, mówiąca dotąd głównie monosylabami, zaczęła inicjować rozmowę. Lekarze zauważyli też inne oznaki poprawy, a przypadek opisano w „Frontiers in Neuroscience” - uznanym, interdyscyplinarnym czasopiśmie naukowych poświęconym neurobiologii.