Szałwia wieszcza (Salvia divinorum) - dyskusja o ekstrakcji, paleniu i uprawie
Więcej informacji: Salvia Divinorum w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 382 / 7 / 0
Witam. Jakby wygladalo takie polaczenie? Najpierw jakies 0,25l alkoholu, a potem palenie Salvii?
  • 1071 / 10 / 0
Nieprzeczytany post autor: newbe »
Witam. Jakby wygladalo takie polaczenie? Najpierw jakies 0,25l alkoholu, a potem palenie Salvii?
Witam. A jakby wyglądało takie połączenie? najpierw 0,2 lekko schłodzonej coca coli z cytrynką a potem palenie Salvii?
The World Needs Truthfulness, Compassion, and Forbearance
  • 382 / 7 / 0
Nieprzeczytany post autor: WuWuA32 »
A co ma coca cola do salvi? :]
Bo chyba vodka ma jakis wplyw na faze? Jakies interakcje zle czy cos? Czy nie ma to roznicy?
  • 2310 / 15 / 0
Nieprzeczytany post autor: CosmoDo »
brt pisze:
A co ma coca cola do salvi? ]
Bo chyba vodka ma jakis wplyw na faze? Jakies interakcje zle czy cos? Czy nie ma to roznicy?
Proponuje Ci abyś przeczytał wszystko od początku bo chyba pominąłeś odpowiedź . nie wykluczone , że znajduje się ona w Twoim poście . I nie pytaj o co chodzi ! Bez odbioru ...
Poczekam na Twój rozkład
W żyły wtłoczę dekstrometorfan
Następnie pożrę Cię
I SIGMA ciałem się stanie
  • 382 / 7 / 0
Co wy kurwa pierdolicie. Co mam przeczytac od poczatku? :| Nie umie ktos normalnie napisac czy moge pomieszac Salvie z alkoholem? I jaki bedzie mial alkohol wplyw na dzialanie Salvii (lub czy wogole bedzie mial)? Czy nikt tego nie probowal jeszcze? :|
Przed takimi rzeczami musze wypic troche alkoholu (tutaj prosze bez komentarzy) i prosze o normalna odpowiedz.
Dziekuje!
  • 200 / / 0
Z mojego doświadczenia wiem, że po alkocholu działanie salvi jest spotęgowane.
Jeśli masz zmiar spróbować jej pierwszy raz - zrób to na trzeżwo :)
pzdr
  • 1071 / 10 / 0
Co wy kurwa pierdolicie.
najpierw pomysl nad bezsensownością twojego pytania. Twoje pytanie było w deseń mieszania salvii z coca colą i jest tak samo glupkowate. Poprostu sproboj a nie zadawaj glupie pytania.

co innego jakbys chcial zmieszac salvie z innymi drugami np psylocybiną lub lsd, wtedy to pytanie jest uzasadnione. pozatym przy odrobinie wyobrazni mozna sie domyslec jaki efekt bedzie mialo zmieszanie salvii i alko.
  • 382 / 7 / 0
To pytanie jest calkiem sensowne. Moze jednak cos z Toba jest nie tak? :)
Poprostu sprobuje i sie przekrece? No super podejscie do sprawy.
I napisz mi skad mam miec ta wybobraznie, jesli jeszcze nigdy nie palilem Salvii, hmm?
Dzieki Diviner Sage.
  • 677 / 13 / 0
Nieprzeczytany post autor: zielona »
W porównaniu z wieloma innymi pytaniami na tym forum, to jest intelektualnym szczytem. W czym problem? Jesli ten temat jest taki głupi, to zapraszam do tego o sraniu.
Brt - nie radzę Ci łączyć Salvii z alkoholem. Nie chodzi o zadne przeciwskazania hm medyczne, ale o sam fakt. Po co? Będziesz palił pierwszy raz, więc chyba dobrze byłoby abyś mógł się przekonać jak wygląda działanie samej rośliny, nie zakłóconej alkoholowym otępieniem. No dobrze, nawet jesli to ma byc jego niewielka ilość to jednak jakoś na Ciebie wpływa, prawda? Mysle ze najpierw trzeba poznać działanie samej Salvii (ale to dotyczy tez innych roslin/substancji) a dopiero potem eksperymentować.
Aha poza tym to Twoj pierwszy raz, wiec nie nastawiaj się na wiele. Zazwyczaj pierwsze palenie nie daje zadnych efektów, naweet jesli wszystko robi się według tych wielu wskazówek jakie krążą po necie (zapalniczka zarowa, bardzo szybkie palenie i tak dalej itd.. napewno czytałes).
Powodzenia!
  • 1071 / 10 / 0
Poprostu sprobuje i sie przekrece? No super podejscie do sprawy.
lol, czemu mialbys sie przekrecic :nuts:
I napisz mi skad mam miec ta wybobraznie, jesli jeszcze nigdy nie palilem Salvii, hmm?
chocby poczytac przewodnik uzytkownika sd, lub poczytac trip raporty i to juz by ci dalo DUZY wglad w dzialanie tej rosliny, nie mniej dalej uwazam ze pytanie jest glupie
ODPOWIEDZ
Newsy
Badanie: użytkownicy psychodelików mogą inaczej przetwarzać emocje

...czyli raz jeszcze na temat ostatnio omawiamy.

Mieszkańcy protestują. Sklep z marihuaną blisko parku i autobusów szkolnych

Grupa rodziców ze Scarborough sprzeciwia się planom otwarcia sklepu z marihuaną, który – jak podkreślają – miałby powstać naprzeciwko ruchliwej strefy autobusów szkolnych.

Magiczne grzyby w walce z uzależnieniem od nikotyny - przełom czy obiecujący eksperyment?

Nowe badania sugerują, że psylocybina - substancja psychoaktywna zawarta w tzw. "magicznych grzybach" - w połączeniu z psychoterapią może znacząco zwiększyć skuteczność rzucania palenia. Choć wyniki są obiecujące, naukowcy podkreślają potrzebę dalszych badań.