Dział poświęcony licznej grupie pochodnych katynonu, oraz jemu samemu. Podstawą ich budowy jest 2-amino-1-arylopropan-1-on.
Więcej informacji: Beta-ketony w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1959 / 57 / 0
Żadnych beta-blokerów. Kaptopryl jedynie z tego co podałeś.
Thirteen seconds to blood-brain barier. thirteen@safe-mail.net
  • 20 / 1 / 0
A inne preparaty z tej grupy, np. enalapril czy ramipril. Szczerze to brałem ramipril(Tritace a 10mg) na galopujące serducho po szuraniu a-pvp i zdawało się pomagać - pojawiało się subiektywne uczucie relaksu, a nawet senność. Ciśnienia wtedy niestety nie sprawdzałem, nie wiem na ile mogło się uspokoić.
man is the cruelest animal
  • 1959 / 57 / 0
Tak, wszystkie leki z grupy inhibitorów konwertazy angiotensyny (ACE-I) się nadadzą.
  • 6 / / 0
Wielkie dzięki Thirteen, bo już miałem załatawiać i "ratować" się niebawem, nieświadomy zagrożenia...
A połączenie kaptoprylu z etizolamem, jako lekarstwo na zwała, jest bezpieczne i ma sens?
  • 1959 / 57 / 0
Tak, połączenie idealne. Do tego uzupełnienie marko i mikroelementów, czyli porządne jedzenie z białkiem, tłuszczami i węglowodanami i witaminami.
  • 61 / 1 / 0
Thirteen a co powiesz na zarzucenie kaptoprylu przed podaniem dużej dawki 3mmc (takiej po której puls sięga 190). Obnizy to ciśnienie i puls? Jeżeli tak to ile tego kaptoprylu zażyć gdy ważę 72kg
  • 1959 / 57 / 0
Tak. Obniży ciśnienie poprzez zmniejszenie wazokonstrykcji. Puls się nieznacznie też obniży, ale nadal będzie >120 - to nie jest lek antyarytmiczny. 12,5-25mg podjęzykowo.
  • 61 / 1 / 0
psychiatra może wypisać taką receptę?
  • 276 / 1 / 0
a może ktoś dokładnie napisać dlaczego b-b są niewskazane przy betaketonach? bo na razie to tylko jakieś teoretyzowanie
  • 51 / 1 / 0
Pamiętajcie o jedzeniu, nie raz miałem tragiczne sytuacje i zamiast raczyć się lekami, zjadłem ciepły posiłek na siłę i po czasie wszystko wracało do normy.
%-D Ciągle Mieszam Mieszaniny w Mieszanowie. %-D
ODPOWIEDZ
Newsy
Marihuana może być substytutem alkoholu – wyniki nowego badania

Nowe badanie opublikowane w czasopiśmie "Drug and Alcohol Dependence" (2025) dostarcza pierwszych w historii laboratoryjnych dowodów na to, że używanie marihuany może zmniejszać spożycie alkoholu.

Młoda kobieta znalazła portfel z narkotykami

Młoda mieszkanka Pisza przekazała policji znaleziony portfel, w którym oprócz dokumentów i gotówki znajdowały się narkotyki. Dzięki jej reakcji funkcjonariusze szybko ustalili właściciela zguby i zabezpieczyli kolejne środki odurzające

Zagadka stabilności piwnej piany rozwiązana. To postęp w wielu dziedzinach nauki

Piękna stabilna piana to jeden z elementów piwa, którego poszukują miłośnicy tego napoju. Niestety, często spotyka ich zawód. Tworząca się podczas nalewania pianka błyskawicznie znika, zanim zdążymy wziąć pierwszy łyk. Są jednak rodzaje piwa, szczególnie piwa belgijskie, na których pianka jest wyjątkowo stabilna. Naukowcy z Politechniki Federalnej w Zurychu, pracujący pod kierunkiem profesora Jana Vermanta, odkryli właśnie sekret długotrwałego utrzymywania się piany na piwie. Poznanie tej tajemnicy zajęło 7 długich lat badań.