Kwas gamma-hydroksymasłowy i jego pro-drugs (w tym GBL i 1,4-butanodiol).
Więcej informacji: GHB w Narkopedii [H]yperreala. GBL w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 48 / 1 / 0
W Wikipedii jest napisane że GBL naturalnie występuje w winach w stężeniu około 5 μg/ml
Czyli po przeliczeniu w 1 litrze wina znajduje się aż 5mg GBL. Czy ja coś źle liczę czy w Wikipedii jest błąd.

Przeniesiono do wątku ogólnego.
| 13 |
  • 257 / 5 / 0
Powiedzialbym ze bardzo cieżko reaguje na tą odstawke mimo polewania 24/7 to jestem w szoku. przjerzalem caly ttemat i ciezko znalezc kogoś kto podobnie by zareagowal.
dziś szósty dzień na trzezwo, probowalem usnac na 750mg kody i nie da rady :( ziolka, mielisy i inne pierdoly i nic.
rano tragedia. naszczęście przyszło benzo, poszedlem na poczte i ledwo tam doszedlem, zlany potem, jak alkoholik z kilkuletnim stazem, serducho malo co nie wyskoczylo. zarzucilem kilka szttuk - od razu. drgawki przeszly, serce sie uspokoilo, usnalem na 3h, po czym wstalem i zarzucilem jeszcze dwie sztuki benzo bo musialem wyjsc cos zalatwic.
potem poszedlem odebrac nowego gbla...wiem niepowinienem, ale benzo mam malo i nie wiem ile trwalby jeszcze ten stan o to byl 6 dzien odstawki, w glowie mialem juz czarne mysli ze spierdolilem sobie uklad i serducho poszlo sie jebac.
Wsiadlem w taxe, mówie
- 'Panie otwieraj tą szybe
- 'Co pochlało sie wczoraj?'
Nic sie nie odezwalem...
no i niestety zaczalem polewac, mam nadzieje ze tym razem z rozskadkiem. pierwsze dwie male polewki skonczylysie prawie natychmiastowym snem, teraz jest dobrze. zamierzam przestrzegac bhp odnosnie gbla :) tzn. 5-6 polewek w ciagu dnia i ostatnia 4h przed snem, a na sen jakies ziolka apteczne. oczywiscie od jutra bo teraz sie wmiare wyspalem.
zle zrobilem nie taki byl plan, ale w koncu pierwszy raz od prawie tygodnia czuje sie jak czlowiek a nie jak gowno :( płynę dalej i nie wiem kiedy sie zatrzymam.
ale to scierwo wciaga.
Uwaga! Użytkownik Grippin nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1959 / 62 / 0
pawelwisniewskipiotr pisze:
W Wikipedii jest napisane że GBL naturalnie występuje w winach w stężeniu około 5 μg/ml
Czyli po przeliczeniu w 1 litrze wina znajduje się aż 5mg GBL. Czy ja coś źle liczę czy w Wikipedii jest błąd.
No czyli powiedzmy, aby mieć 1,78g GBL odpowiadającego 2ml GBL po uwzględnieniu gęstości 1,12 g/cm³, musiałbyś wypić ponad 350 litrów wina %-D .
Thirteen seconds to blood-brain barier. thirteen@safe-mail.net
  • 2879 / 101 / 0
Grippin, co takiego strasznego zasugerowalo Ci, ze reagujesz na odstawke inaczej niz reszta? Z tego co piszesz to standardzik %-D
"Czuję się gwiezdnie"

Po dzisiejszym robię przerwę
  • 1934 / 108 / 0
syn czemu reaguje inaczej niz reszta ? juz o tym pisalem, zobacz z kad przybyl grippin (z jakiego dzialu), sprawdz jak i ile lal oraz co bral razem z gblem a zrozumiesz czemu reaguje tak a nie inaczej z gblem niz reszta !!!! standardzik to moze i by byl gdyby przerobil naprawde sporo ml i podpieral sie przy tym stymu... patrzac jako na swiezaka w temacie GBL...
"...Żadnego klefedronu z ogłaszamy, mordo więcej snu i witamin..."

angrybrads1 - pierwszy ambasador GHB w polsce !!!
  • 430 / 36 / 1
pawelwisniewskipiotr pisze:
Źle liczysz, 1 litr = 0,001g czyli 1mg. I jakie aż 5mg?, żeby coś poczuć trzeba spożyć około 1000mg... Czyli około 1000 litrów wina %-D
  • 121 / / 0
A fajny chociaz ten ciag byl? Tzn. czy warto bylo? ;D

Swoja droga to ma ktos informacje jak gbl wplywa na cere?

Przeniesiono do wątku ogólnego.
| 13 |
  • 1784 / 30 / 0
Pozytywnie
Uwaga! Użytkownik [Faust] jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 147 / 2 / 0
Witam. Co ile najlepiej polewać, żeby się nie wkręcić w ciąg 24/7. Bo ledwo wezmę butlę do ręki i już ładuję co 50minut. 3 godziny między polewaniem wystarczy? Dzięki za odpowiedź.
  • 76 / / 0
Jak ktoś ma "słabą psychikę" i nie chce wpaść w ciąg, to radziłbym się od giebla trzymać z daleka, bo czytając tutaj opowieści niektórych wnioskuję, że potencjał uzależniający jest ogromny... Ja szybko ulegam skumulowaniu sedacyjnego działania i zaczynam okropnie noddować, stąd ciągi to nie rzecz dla mnie, może gdybym polewał jakieś minimalne dawki..., ale nie będę próbować. Tak szczerze to nawet mnie to nie kusi. :)
Staraj się nie ładować więcej niż 5-6ml dziennie i rób okresy przerwy, a powinno być dobrze, reszta to kwestia tego czy dasz radę nie zwiększać dawek ;)
Ja cały czas polewam rekreacyjnie, jak jest okazja, bądź potrzeba wyluzowania (czyli jakaś forma uzależnienia psychicznego jednak występuje). Można? Można!
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Utylizacja medycznej marihuany w Krakowie. Urzędowe plomby i specjalny nadzór

Medyczna marihuana oraz leki zawierające środki odurzające i substancje psychotropowe nie mogą po prostu trafić do zwykłego kosza na śmieci.

Za "przekąski" z Kalifornii grozi mu 20 lat więzienia

W paczce z Kalifornii do Polski miały być przekąski. Funkcjonariusze Służby Celno-Skarbowej w Warszawie otworzyli puszki i znaleźli susz roślinny. Okazało się, że to była marihuana. Zarzut związany z przemytem usłyszał 22-latek.

Żołnierz brygady pancernej handlował narkotykami na dużą skalę

Starszy kapral 1. Warszawskiej Brygady Pancernej został zatrzymany w podwarszawskich Markach za handel dużymi ilościami narkotyków, głownie marihuaną i pochodnymi mefedronu. W tym samym czasie w Końskich wpadł jego wspólnik. Żandarmi i policjanci przeszukali trzynaście lokali i samochodów na terenie kraju, w których miały znajdować się narkotyki.