Co do gastro to niestety, ale czasem przestaje się kontrolować jakość posiłków i skutek może być nie za ciekawy ;)
ale po jakimś czasie nerwy opadły a pozostało rozregulowanie snu i jak wziąłem sobie wtedy mirtę to później na drugi dzień nieźle przymulony chodziłem
więc potwierdzam że mirta jest bardzo dobra ale nie zawsze
@shacodupa - no zgadza się tylko teraz akurat posucha w tym temacie :)
Pomogłem sobie przez zwiększenie aktywności fizycznej, 2-3 razy w tygodniu bieganie, przesiadka z tramwaju na rower. O wiele łatwiej się zasypia kiedy czuje się zmęczone mięśnie.
Jeśli dużo spędzacie czasu przed komputerem polecam program f.lux który dopasowuję ustawienia ekranu do aktualnej godziny. Pomaga bo ekran komputera w nocy odrobinę imituję światło dzienne, i człowiek cały czas jest w trybie działania bo mózg myśli że jest dzień, program ustawia kolory na bardziej łagodne.
Dodatkowo kiedy już leżę to staram sobie zwizualizować cały poprzedni dzień, w pewnym momencie przemienia się to w sen. Takie przypominanie sobie dnia to jest też dobry trening na pamięć, ale to tak btw.
Dlaczego legalizacja marihuany jest lepsza od depenalizacji czy dekryminalizacji?
Psylocybina w praktyce klinicznej, nie w badaniu. Dane z Zurychu
Raport: w Europie pojawiają się nowe narkotyki o większej sile działania
Ogromny transport kokainy. Narkotyki za 19 mln zł ukryto w złomie
Ponad 350 kg kokainy o czarnorynkowej wartości przekraczającej 19 mln zł przechwycili funkcjonariusze Krajowej Administracji Skarbowej w Gdyni. Narkotyki były ukryte wewnątrz ciężkich metalowych elementów znajdujących się w kontenerach ze złomem. Śledztwo w tej sprawie nadzoruje Prokuratura Okręgowa w Gdańsku.
Nastolatki po konopiach wolniej rozwijają pamięć. Wyniki z kohorty ABCD
Amerykańscy badacze śledzili ponad jedenaście tysięcy dzieci od dziewiątego roku życia aż do siedemnastego. Ci, którzy w międzyczasie zaczęli używać konopi, wolniej rozwijali pamięć, uwagę i szybkość przetwarzania. Różnice narastały z czasem, ale badanie nie dowodzi związku przyczynowego.
Nieprzytomni nieletni i pacjent z 7,3 promila
Lekarka opowiada „mrożące krew w żyłach” alkoholowe historie z oddziału toksykologii.