Prowadzenie pojazdów i obsługiwanie maszyn
XANAX powoduje zaburzenia sprawności psychofizycznej.
Pacjenci przed prowadzeniem pojazdów lub obsługiwaniem maszyn powinni zorientować się, w jaki
sposób reagują na lek XANAX.
Jestem przekonany, iż ten etap mam już za sobą.
Od kiedy uzmysłowiłem sobie fakt, iż oprócz tego,że wyrządzę krzywdę sobie ( na własne życzenie ) jestem w stanie wyrządzić krzywdę innej,niewinnej osobie, którą może być np. Matka z dzieckiem zaprzestałem tego procederu.
I tłumaczenia,że wypiłem tylko piwko, wyjarałem skuna, czy wciągnąłem lewą dziurką piątkę białego i przecież normalnie poprowadzę są skrajnie nieodpowiedzialne i wystrzelone w kosmos.
Zdr.
O kurde. Teraz widziałem w drogówce, że narkotesty badają też na benzodiazepiny. A ja przez długi czas używałem samochodu i zażywałem przepisany przez lekarza alprazolam 0.25 mg (neurol, afobam). Później przestał mi go przepisywać bo powiedziałem, że w ogóle nie mam żadnej reakcji na ten lek. Próbowałem sobie nawet wyobrazić, wmówić jego działanie, lecz nic, a nic nie czułem po dawce 0.25 mg alprazolamu.
Teraz mam pytanie czy narkotesty mogły by wykazać pozytywny test na benzodiazepiny przy zażyciu tak małej dawki jak 0.25mg alprazolamu? Czy mogło by to mieć dla mnie tragiczne konsekwencje prawne? Dodam jeszcze, że na ulotce pisze: można prowadzić tylko za zgodą lekarza. No to jakby mi jeszcze kiedyś zapisał alprazolam to czy powinienem zabrać od lekarza jakieś zezwolenie na prowadzenie pojazdów i obsługę maszyn i wozić to zezwolenie do kontroli policyjnej?
pozdr.
A jeśli o dragi chodzi, to tylko po białym i to bardziej aby szybko droga minęła i koncentracja się poprawiła ,bo jak to Nycomed ujął, po większych dawkach można mieć odruchy niepożądane.
I serio, za prowadzenie po alko bym urywała jaja.
Zioło jest zawodne - niby jesteś uważny i ostrożny, ale i tak można coś przegapić. Kiedyś pojechałem przez skrzyżowanie na czerwone, bo wydawało mi się, że się zmieniło (bo zmieniło się - tyle że dla skręcających tramwajów). I parę innych takich akcji, więc unikam i właściwie nie jeżdżę.
Raz jechałem na afterglow po 25D... to było pięęękne... i chyba bezpieczne.
Znajomi twierdzą, że po paleniu są bardziej na drodze uważni i widzą każdy spadający liść. Ja tam nie wiem, czas pokaże.
Jedna dawka "molekuły duszy" może pokonać depresję na pół roku
Polska 2026 wygląda jak Stany Zjednoczone w 1996
O polskim systemie leczenia uzależnień opioidowych - z perspektywy pacjenta po dziewięciu ośrodkach.
Ministerstwo Rolnictwa alarmuje. Chodzi o nową akcyzę na alkohol
Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi wystąpiło do Ministerstwa Finansów o wycofanie planowanej podwyżki podatku akcyzowego na alkohol.
CBŚP rozbiło „rodzinny” gang przemytników narkotyków. 12 osób z zarzutami
Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji, działając wspólnie z Prokuraturą Okręgową w Krakowie, rozbili zorganizowaną grupę przestępczą podejrzaną o przemyt znacznych ilości narkotyków z Hiszpanii do Polski oraz ich dalszą dystrybucję. W wyniku skoordynowanej akcji przeprowadzonej na terenie województwa śląskiego i małopolskiego zatrzymano 11 osób, a łącznie zarzuty usłyszało 12 podejrzanych.
Jad ropuch i grzyby halucynogenne. Big Pharma stawia na nowe preparaty
>Giganci rynku farmaceutycznego ruszają z inwestycjami w opracowanie leków bazujących na substancjach halucynogennych. Zielone światło dla nowych medykamentów daje administracja Donalda Trumpa - przekazała stacja CNBC.