PS @googles34, mam kilka znaków interpunkcyjnych do sprzedania, jakbyś był zainteresowany.
#yolo
son.of.the.blue.sky pisze: Benzosy w wieku 18 lat to poroniony pomysł. Masz jeszcze sporo czasu, żeby spróbować to pokonać w jakiś inny, niefarmakologiczny sposób.
Życie to najlepszy narkotyk...
Przechodząc do sedna: Czy ma ktoś podobnie i może udało mu się temu zaradzić?
Odzyskałam już wiele, a to łzawienie przeszkadza w choćby utrzymaniu wyprostowanych pleców, które dodają mi animuszu :-)
Tylko nie daj się namówić na żadne okulary jak jesteś krótkowzroczna, bo to tylko pogarsza sprawę.
A co do reszty, to powodzenia, ja się nie znam. :-)
Przez przypadki?
Szpondzicie?
Szpońcicie
Szpondździcie
Szpondzijcię
szeszele
Szpoń ć i dziel(l)
demiurgia
posuń się Iwan
J/O(n)?
MiCHoł
m.i.on
energia, praca, materia, czas
tylko dobre rzeczy, misia, Odyseuszu, o mi?
Okularów nie noszę od dawna ;-)
Dzięki za info.
“Co do reszty to ja się nie znam, ale powodzenia“ :-D
Dzięki, przyda się, choć zabrnelam już tak daleko, że nie wiem co musiałoby się stać, żeby tamta osoba, która była wróciła. Chyba tylko coś naprawdę traumatycznego ;-) Luz, potrzebowałam tylko pomocy z tym łzawieniem, a napisałam parę słów więcej, bo chciałam tylko oddać ogólny obraz sytuacji ;-)
Krótkowzroczność też może wynikać z konfliktów. Zauważam pogorszenie jakości obrazu, kiedy długo uciekam od emocji w zaprogramowane zachowania - doświadczam tego jako nagromadzenie pewnej energii w głowie, która zaczyna się nakładać na obraz, zawężając go i powodując pewne zniekształcenia. Ma to sens, kiedy zauważy się, że wyparta energia musi gdzieś się znajdować i po prostu zawęża kanał dopływu nowych informacji.
Rekordowe konsultacje: Polacy mają dość karania za roślinę.
Wolne Konopie w Komendzie Głównej Policji. Policjanci też widzą absurdy obecnego prawa
Gwałtowny wzrost w trzech województwach. Rozkręca się nowa epidemia
W trzech województwach zanotowano gwałtowny wzrost zatruć. Dane Głównego Inspektora Sanitarnego są zatrważające. Eksperci mówią już o groźnej epidemii.
Marihuana zmniejsza stres? To nie musi być prawda
Regularni użytkownicy konopi często deklarują, że marihuana pomaga im w walce ze stresem. Najnowsze ustalenia naukowców pokazują jednak, że subiektywne poczucie ulgi w dużej mierze wynika z efektu placebo. Choć THC faktycznie wpływa na niektóre wskaźniki fizjologiczne, inne pozostają bez zmian, a część – jak tętno – wręcz rośnie. Badanie przeprowadzone przez naukowców z Washington State University oraz Arizona State University objęło 120 osób regularnie sięgających po marihuanę. Eksperyment przeprowadzono metodą podwójnie ślepej próby (ani uczestnicy, ani badacze nie wiedzieli, kto otrzymuje substancję czynną).
Ibogaina a uzależnienie od ketaminy: co pokazał jeden opis przypadku
Recenzowany opis przypadku opublikowany w „Frontiers in Psychiatry” opisuje 30-letniego mężczyznę, u którego po podaniu ibogainy ustąpił jednoczesny głód ketaminy, kokainy i alkoholu, a abstynencja utrzymała się przez 17 miesięcy. To relacja o jednym pacjencie (n=1), a nie badanie kliniczne — i właśnie od tego ograniczenia trzeba zacząć, żeby dobrze zrozumieć, co ta praca wnosi, a czego nie rozstrzyga.