Wybieram się, na dniach w góraśki na narty... jestem ciekaw, pod wpływem czego byliście, kiedy szusowaliście z górki, czy loty były miłe?
Na nartach nauczyłem sie jeździć zeszłej zimy, wciągnęły mnie na maks. Za każdym razem byłem pod wpływem działania THC. Jak dobrze pamiętam;) Na plus : loty wysokie, doznania głębokie! na minus : lekko skrzywiona koordynacja ruchowa utrudniała właściwe prowadzenie nart ( tylko momentami, jakiś kryzys energetyczny, sądzę;) Zabawa niesamowita, polecam:)
w sumie sie zgadzam
tez chcialbym pojezdzic na nartach, to moje male marzenie ale czasu i pieniedzy brak zawsze odkladam ze w nastepnym sezonie
P.S. Biosone, widzę "Mity" habakuka ;) Mit ukuty to normalność :D
I mean no harm.
Ani To Ani Tamto
korkorio pisze: Na narty to najlepiej po... śniegu!
Kurwik pisze: P.S. Biosone, widzę "Mity" habakuka ;) Mit ukuty to normalność :D
Personifikacja Irracjonalności Bytu pisze: Hehe, optymalnie THC, ale radziłbym spróbować z małymi ilościami MDMA lub, jeśli czujesz się pewnie, właśnie grzyby. Opisz jakiś trip report jak wrócisz z nart :-P
Nie mam daleko w góry, koszt wyjazdu na osobę to 70-100zl (transp., wypożyczenie nart, wycią, żarcie). Wolę czeskie góry, lepsza infrastruktura, mniejsze kolejki, dobre piwo:) Czyli jak trochę dobrego 'ścierwa'.
Pozdrawiam
Grzybki zmieniają połączenia w mózgu. Czy to dobrze?
Polska 2026 wygląda jak Stany Zjednoczone w 1996
O polskim systemie leczenia uzależnień opioidowych - z perspektywy pacjenta po dziewięciu ośrodkach.
Medyczna marihuana – brak dowodów, by pomagała w zaburzeniach i uzależnieniach?
Naukowcy z Australii i Wielkiej Brytanii przejrzeli kilka baz danych, poszukując w nich recenzowanych artykułów naukowych opublikowanych pomiędzy 1 stycznia 1980 roku a 13 maja 2025 roku, w których opisano wyniki badań dotyczących przede wszystkim wpływu leczenia kannabinoidami na zaburzenia psychiczne i neurorozwojowe oraz uzależnienia. W ten sposób znaleźli i przeanalizowali wyniki 54 randomizowanych badań obejmujących blisko 2500 uczestników. Wyniki metaanalizy, opublikowane właśnie w Lancet Psychiatry, są dość rozczarowujące dla entuzjastów medycznej marihuany.
Powiedziała policji, że ktoś ją śledzi. Została zatrzymana za... posiadanie narkotyków
Zaalarmowała policję, że ktoś ją śledzi – usłyszała zarzuty za posiadanie narkotyków. 31-latka z Dobroszyc poprosiła funkcjonariuszy o pilną pomoc. Jak się okazało, jej zachowanie mogło mieć związek z działaniem substancji psychoaktywnych. Oleśniccy policjanci zostali postawieni na nogi przez 31-letnią kobietę z Dobroszyc. Spanikowana zgłaszająca poinformowała funkcjonariuszy, że śledzą ją podejrzani mężczyźni. Na dodatek grożą jej i wyzywają. Kobieta wyraźnie obawiała się o swoje bezpieczeństwo i prosiła o natychmiastową pomoc.
Są narkotyki, których zażycie prowadzi do przestępstwa częściej, niż innych. Wyniki badania
Nowe badanie opublikowane w „Journal of Psychopharmacology” pokazuje wpływ substancji psychoaktywnych na zachowania przestępcze. Okazuje się, że zażywanie niektórych środków wiąże się z niższym ryzykiem zatrzymań, zaś inne wykazują silne związki z różnymi kategoriami przestępstw.