Luźne dyskusje na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
ODPOWIEDZ
  • 422 / 3 / 0
A no można. Ale nie każdemu.
Uwaga! Użytkownik zWidzian nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1041 / 4 / 0
Blue_Berry pisze:
Więc podważam teorie typu "jeśli raz zapalisz to na pewno się uzależnisz"
To ktokolwiek w ogóle wychodzi z taką teorią? Nie wiem, jak bardzo podatnym trzeba by było być.
  • 3 / / 0
Można,ale nie każdy to potrafi. Sama palę* +/- 6 lat,ale z przerwami. Jak nie zapalę dzień ,dwa,ba! Nawet tydzień ,to nie czuję ,że MUSZĘ . Choć przyznam ,że zależy od sytuacji,ale to bardziej pociąg ,który potrafię łatwo pokonać. Do tego przez cały ten okres czasu zawsze mam paczkę na tydzień. Teraz np. nie palę drugi tydzień i nie czuję potrzeby zapalenia kolejnego papierosa. To mnie tylko utwierdza w przekonaniu ,że papierosy są totalnie bez sensu i nie wiem jak mogłam przez tyle lat palić skoro ani to dobre,ani tanie (chociaż w moim przypadku nie wydawałam na to jakiejś fortuny),nie paliłam też dla towarzystwa ,bo są ludzie ,którzy do tej pory nie wiedzą ,że palę,sama nie wiem w sumie po co . Chyba tylko z nudów...
Moje noce są piękniejsze, niż Wasze dnie
  • 257 / 11 / 0
No pewnie, że to jakiś ideał uzależnienia. Od pierwszego razu. Ale uzależnia w momencie kiedy myślisz, że to nadal tylko palenie bo lubię.
Oko za oko, za ząb. Dlaczego kurwa za pieniądze?
  • 827 / 33 / 0
Moja matka pali papierosy wielelat, ale jak jedzie na 8h do pracy to nawet nie wezmie z domu wiec sie da.
Uwaga! Użytkownik PURE GBL jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 642 / 18 / 7
PURE GBL pisze:
Moja matka pali papierosy wielelat, ale jak jedzie na 8h do pracy to nawet nie wezmie z domu wiec sie da.
%-D
Da się, ale jest to niebotycznie trudne. Ja jednak wole nie palić wcale.
The sooner you stop, the less you suffer.
  • 257 / 11 / 0
Jeżeli wraca po tych 8 i znowu kopci to się NIE DA BO ZNOWU DALEJ pali. Dociera? Jakby wróciła i juz więcej nie zapaliła to byłoby ze nie jest w nałogu. Przerwa 8 godzin? Pewnie, że też dam rade bo wiem, że jak wrócę to przypale spokojnie, da rade wytrzymać. Nałóg to nie znaczy, że co godzinę musi zajarac albo max co 2h.
Oko za oko, za ząb. Dlaczego kurwa za pieniądze?
  • 61 / 1 / 0
Nie można.
Uwaga! Użytkownik uroczypenisek jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1168 / 53 / 0
Oczywiście że można! Znam od groma osób, które palą wyłącznie na imprezach.
Niestety nie zaliczam się do nich.
Uwaga! Użytkownik Marlboro_Red jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 266 / 10 / 0
Można zapalić czasami i nie być uzależnionym, nawet jeżeli kiedyś człowiek był nałogowym palaczem. Jestem tego żywym przykładem. Pale czasami po amfie, beta ketonach, po wódce, a na co dzień mnie nie ciągnie do tego.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Kawa dobrze wpływa na zdrowie psychiczne. W umiarkowanych ilościach

Po przeanalizowaniu danych dotyczących ponad 400 000 osób, naukowcy z Uniwersytetu Fudan doszli do wniosku, że picie umiarkowanych ilości kawy – dwóch lub trzech filiżanek dziennie – jest powiązane z mniejszym ryzykiem wystąpienia lęków i depresji. Ochronne działanie kawy było bardziej widoczne u mężczyzn niż u kobiet.

Co dzieje się w mózgu pod wpływem psychodelików? Nowe badanie daje odpowiedzi

Psychodeliki mogą sprawiać, że ludzie doświadczają siebie i świata w uderzający sposób – kształty ulegają przeobrażeniom, dźwięki zniekształceniu, a niekiedy dochodzi nawet do zaniku poczucia własnego „ja”, zjawiska określanego jako „ego death”. Jednak to, co dokładnie dzieje się w mózgu, by wywołać takie wrażenia, wciąż nie jest w pełni zrozumiałe.

Narkotyki schował w atrapie Biblii. Wpadł po policyjnym pościgu

W trakcie ucieczki uszkodził swój pojazd, a badania wykazały, że mógł być pod wpływem alkoholu i narkotyków. W jego aucie policjanci znaleźli atrapę stylizowaną na Biblię z ukrytymi narkotykami, w tym mefedronem i kokainą. Mężczyzna trafił do policyjnego aresztu i usłyszał już zarzuty.