Opia pisze:Jasne, że da się palić i nie być uzależnionym. Ja jestem w takiej sytuacji. Obecnie palę tylko do opiatów i też nie zawsze. Były momenty w moim życiu, kiedy paliłam więcej. Nawet takie, gdzie schodziła ok. paka dziennie (szpital psychiatryczny/odwyk, wiadomo wszyscy tam jarają, jedyna "używkowa rozrywka" w takich miejscach), Potem zawsze bez problemu przestawałam. Od czasu kiedy zapaliłam pierwszego papierosa, tj ok. 7 lat temu, nigdy nie byłam uzależniona.
shacodupa pisze:No to nie zapal nawet do opiatow. Dasz rade? Juz no more?;-)
Opia pisze:Mogę, ale nie chcę.
Opia@ nie piję do Ciebie, mam nadzieję ino, że na wszelki wypadek weźmiesz sobie do serca. Stary palacz odradza zabawy z dymkiem. Widzisz, np znam całą gamę opio już kilka lat, mogę ich nie ćpać jak długo chcę, im dłuższa przerwa (najgorsze pierwsze dni po ciągach były [2009, 2011, 2012]) tym łatwiej w ogóle mi zapomnieć o "wrażeniach". Natomiast ostatni raz kiedy nie paliłem dłużej jak 3 dni to chyba ze 2 lata temu byly - i to dlatego, że leżałem rozjebany w wyrku. A i tak palić się chciało. To jest jakaś masakra, jak się długo pali. Takie palenie dla towarzycha czy przy piwie bardzo szybko i skrycie lubi przejść w pierdolony, śmierdzący nałóg. A teraz pora na dymka :diabolic:
pilleater pisze:Takie palenie dla towarzycha czy przy piwie bardzo szybko i skrycie lubi przejść w pierdolony, śmierdzący nałóg. A teraz pora na dymka :diabolic:
Koło popierdala po szosie raz szybciej raz wolniej.
Mundur nie izoluje od rzeczywistości. O hipokryzji, która pęka na komisariatach
Jedna dawka "molekuły duszy" może pokonać depresję na pół roku
Rekordowa liczba zgonów po narkotykach w Berlinie. Nie żyje około 300 osób
Zażywanie narkotyków doprowadziło w ubiegłym roku w Berlinie do śmierci około 300 osób; to najwyższa odnotowana dotąd liczba - podała we wtorek agencja dpa, powołując się na dane Visty, berlińskiej organizacji zajmującej się pomocą uzależnionym.
Rok po częściowej legalizacji w Niemczech: młodzież nie sięga po marihuanę częściej
Federalny Instytut Zdrowia Publicznego przebadał ponad 7 tysięcy Niemców w wieku 12–25 lat rok po wejściu w życie ustawy konopnej. Wśród nastolatek, nastolatków i młodych kobiet nic się nie zmieniło. Jedyny istotny wzrost odnotowano u młodych mężczyzn — ale ten trend trwa nieprzerwanie od 2008 roku, czyli od szesnastu lat przed legalizacją.
Medyczna marihuana a autyzm — 18 miesięcy obserwacji 130 pacjentów
Brytyjscy badacze prześledzili losy 130 dorosłych osób w spektrum autyzmu leczonych produktami z konopi przez półtora roku. To najdłuższa obserwacja tego typu na świecie. Poprawa w zakresie lęku, snu i jakości życia była wyraźna po miesiącu — i systematycznie topniała przez kolejne siedemnaście. W tym samym czasie mediana dawki THC wzrosła z 20 do 192 mg dziennie.