Luźne dyskusje na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
Najgorszy narkotyk?
metamfetamina
205
17%
pcp
25
2%
butapren
121
10%
gaz do zapalniczek (ronson)
212
18%
rozpuszczalnik/benzyna
127
11%
muchomor czerwony
41
3%
dimenhydrant
25
2%
bieluń
268
22%
barbiturany
10
1%
inny
172
14%

Liczba głosów: 1206

ODPOWIEDZ
  • 43 / 1 / 0
alkohol i nikotyna. Maaały fun w porównaniu z innymi substancjami. Szkodliwość można zobaczyć np. tu: https://en.wikipedia.org/wiki/File:Harm ... sTable.svg
  • 561 / 39 / 0
Wszelkie Opiaty ...
  • 1957 / 230 / 0
starnger2none jedyne co moge napisac to - a nie mowilem :D?
Tak jak ktos wczesniej napisal - rtęć, to ja dodam strychnine. Absurd, ze te najbardziej trujace substancje sa legalne. Jak cos ma jakies pozytywne dzialanie psychoaktywne to narkotyk i trzeba zakazac, ale alkohol i szlugi to najswietsza swietosc, mimo ze uzaleznienie potrafi zmusic alkoholika do wszystkiego, prowadzi do padaczki alkoholowej, alkoholicy maja wyzarte szare komorki albo pod wplywem napierdalaja swoja rodzine. Ale alkohol jest dobry bo to nie narkotyk.

Nawet w bilbi jest napisane :
Jr 25, 27-28 " 27 Powiesz im: To mówi Pan Zastępów, Bóg Izraela: Pijcie i upijajcie się; wymiotujcie i padajcie, nie mogąc powstać wobec miecza, który poślę między was. 28 Jeżeli zaś się zdarzy, że nie będą chcieli wziąć kubka z twej ręki, by pić, powiesz im: To mówi Pan Zastępów: Musicie wypić!
Uwaga! Użytkownik MartwyNarkoman nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 43 / 1 / 0
Serotonin - polecam sobie poczytać o prof. Nuttym. Ogółem to zrobił jedno badanie na podstawie danych/opinii z policji i służby zdrowia, w którym wyszło, że legalne drugi (alkohol i nikotyna) są jednymi z najbardziej szkodliwych zarówno dla zdrowia pacjenta, jak i społeczeństwa, plus pokazujące przy okazji, że klasyfikacja różnych typów narkotyków (tzn. wiążących się z różnymi karami i obostrzeniami) nijak z tym nie jest skorelowana. Politycy zaczęli go krytykować, więc wziął ich uwagi i zrobił wg innej metodologii kolejne badanie, to samo pokazujące (troszkę się poprzesuwały pozycje, ale dalej ogólny wniosek był taki sami). Oczywiście administracja to zlała.

W międzyczasie jeszcze zwolniono go z pozycji rządowego doradcy ds. narkotyków (czy coś w tym stylu, w każdym razie dragi wpadały w obszar w którym miał być advisorem), bo jego NAUKOWA OPINIA O SZKODLIWOŚCI LEGLNYCH I NIELEGALNYCH SUBSTANCJI BYŁA SPRZECZNA Z POLITYKĄ RZĄDU. I shit you not - gość miał naukową posadę doradcy, i jak się wypowiedział jako uczony o szkodliwości substancji i skrytykował prawo, które ignorując dane o szkodliwości arbitralnie klasyfikuje substancje, to został za to zwolniony.

Jedyne pocieszenie jest takie, że kiedyś będą dzieci uczyć, że na początku XXI wieku umysłowo chorzy politycy wbrew twardym danym naukowym trzymali legalny alkohol i nikotynę zabijającą miliony rocznie, a zakazywali MJ czy LSD, i to będzie cała spuścizna, jaka zostanie zapamiętana po tego typu "mężach stanu", a ich wnuki będą wytykane palcami niczym dzieci ludobójców.

(Tak, może mnie trochę ponosi z emocjami, ale mnie wkurwiają współcześni legislatorzy).
  • 2652 / 382 / 0
Uwaga! Użytkownik Blue_Berry jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 23 / / 0
  • 744 / 28 / 0
bieluń za jego zaskakujące działanie kiedy myślisz, że nie działa a w rzeczywistości gadasz do nieistniejących ludzi na wpół ubrany/rozebrany lub kiedy myślisz, że działa a w rzeczywistości nie działa %-D no i robisz rzeczy których potem nie pamiętasz lub tylko wyrwane z kontekstu fragmenty, no i za to że następnego dnia nie można niczego odczytać, książki, gazety czy to z bliska czy to z daleka wszystko jest rozmazane. Nie dziwota, że nazywają go anielskimi trąbami czy też dzwonkami szatana/ oddechem diabła a pomyśleć, że kiedyś tego wpierdalałem b.dużo, liście, szyszki, nasiona, kwiaty w zasadzie każda część rośliny z wyjątkiem korzenia. :nuts:
Spoiler:
Maybe the Chinese were using second class citizens as guinea pigs for the initial human trials of their new drugs.
Kwiecień plecień co przeplata trochę kwasa, trochę lata
  • 371 / 9 / 0
Blue_Berry pisze:
Alkohol
popieram całkowicie
:kotz: :kotz: :kotz: :kotz:

i gaz do zapalniczek %-D
♪ P S Y T R A N C E ♫
Myco-Maniac
  • 2652 / 382 / 0
dzisiaj wracałam do domu i znowu jakiś pierdolony menel się zataczał pod lampami na przejściu dla pieszych, już po prostu patrzeć nie mogę na te ścierwa (zaraz mi ktoś wyskoczy z soczystą ripostą). Tak więc alkohol no niestety od zawsze na zawsze na mojej czarnej liście.
Uwaga! Użytkownik Blue_Berry jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 98 / 13 / 0
Blue_Berry pisze:
dzisiaj wracałam do domu i znowu jakiś pierdolony menel się zataczał pod lampami na przejściu dla pieszych, już po prostu patrzeć nie mogę na te ścierwa (zaraz mi ktoś wyskoczy z soczystą ripostą). Tak więc alkohol no niestety od zawsze na zawsze na mojej czarnej liście.
opiowraki kurwy penery jebane jeszcze gorsze od prawilnych żuljanos (pozdrawiam, janusz).
skurwysyny, robione chujem z plasteliny
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Przemytnicy kokainy z Kolumbii skazani. Pachnące mentolem narkotyki przylatywały na Śląsk

Gliwicki sąd skazał sześciu członków grupy przestępczej, która drogą lotniczą przemyciła na Śląsk kilkadziesiąt kilogramów kokainy. Przewożona ją w paczkach z napisem "Rolls Royce".

Terapeuta uzależnień: Zielsko ma konsekwencje w następnym pokoleniu

Na oczach Roberta Rutkowskiego, terapeuty uzależnień, zmieniła się rzeczywistość wokół substancji psychoaktywnych w Polsce. Ekspert opowiedział, co działo się za kulisami tej zmiany. - To miało swoją cenę, która mnie wtedy przeraziła - powiedział wprost.

W Sejmie dyskutowano o depenalizacji marihuany. Co wynika z najnowszego raportu?

W Sejmie odbyło się posiedzenie Parlamentarnego Zespołu ds. Depenalizacji Marihuany. Podczas spotkania zaprezentowano raport „Między potrzebą a kontrolą” dotyczący aktywnych użytkowników marihuany w Polsce. Temat wywołał sporo emocji.