Więcej informacji: Arylcykloheksaminy w Narkopedii [H]yperreala
na mocniejszych tripach to nie wiem, nie mam wtedy czasu na takie pierdoly.
co do side fx, czy MXE tez miec takie negatwyne skutki jak ketamina w kwestii pecherza czy o co tam chodzilo, nie pamietam teraz...
Jak juz gdzies wspominalam, pewnie nawet tutaj - mialam bole nerki i juz sie szykowalam do przeszczepu. Poszlam do lekarza, zbadalam sobie mocz, pozniej zrobilam USG. Z nerkami wszystko w porzadku, przyczyna bolu mialo byc cos innego, wiec poszlam na dodatkowe USG do ginekologa. Tam rowniez okazalo sie, ze nic mi nie jest, wiec obstawiam, ze powodem bolu byla infekcja pecherza - wzielam antybiotyk i przeszlo, pozniej znow zrobilam badania moczu i wszystko oka. Dysocjanty jem w dawkach i czestotliwosci przekraczajacej raczej normalna od siedmiu lat. Ostatnio troche zluzowalam i tak w tym miesiacu zjadlam tylko mala dawke DXM. Ale to raczej nie dlatego, ze nie mam ochoty. ;-)
Co do zrenic, to Kosmo ma zawsze takie, jakby przypierdolil jakis opiat i.v. Podobnie po DXM+alko. Ja mam zawsze rozszerzone. Choc po MXE akurat niespecjalnie, takie, jak mam normalnie.
Bożyszcze niedojebów, biblia degeneratów.
CosmoDo pisze:Przed zadaniem pytania skonsultuj się ze sobą"
1) Podczas brania "na codzien" 150-300mg
- otępienie
- mania az do mozliwosci zrobienia czegos glupiego - zero krytycyzmu
- problem z wyslowieniem sie zupelnie jak po sporej dawce alkoholu
- praktycznie zero mozliwosci koncentracji
- spadek temperatury ciala, zimne mokre dłonie i stopy - zycze milych powitan z kumplami :D
- problem z poruszaniem sie
- cos do Ciebie mowia ale nie wiesz co
- silna chec wziecia jesli nie zrobilo a gdy schodzilo dorzutka a na drugi dzien parcie by sprawdzic czy zrobi znowu
- silne odwodnienie
- zaburzone libido
- sraczka po wzieciu
- podbija dzialanie NBOMa
- przy duzych dawkach na wysokiej tolerce wogle nie robi - po godzinie zupelnie puszcza co jest niebezpieczne bo mozna pojechac na dorzutce
- zamroczenie, ze nie pamietasz ile wziales i pozniej doklada sie na oko wiec mozna niezle poplynac
- czeste tlumaczenie sobie , ze dostalo sie gorszy towar bo nie robi
2) Po odstawieniu na kilka dni
- jedno-dwudniowa mania zakonczona zjazdem
- zaburzenia pamięci
- deprecha
- uzaleznienie psychiczne, fizycznego niezauwazylem
Drag niezly, w zaleznosci od dawki i tolerki mozna albo tylko sobie posiedziec i posluchac muzy albo i skierowac charakterystyczna manie w okreslony punkt aby wpasc na pomysl ktory faktycznie moze miec rece i nogi, choc w wiekszosci gdy przychodzi krytycyzm okazuje sie smiechu wartym szajsem.
Jak dla mnie temat byl dobry dla powrocenia do wiary i zdania sobie sprawy jak wazna moze okazac sie w zyciu - nie dla kazdego aczkolwiek przy przezyciu "smierci dysocjacyjnej" pozwala sie zastanowic nad wielkoma kwestiami.
Kuland318 pisze: - mania az do mozliwosci zrobienia czegos glupiego - zero krytycyzmu
kilka porad dla biorących MXE w ciągu - dieta bogata w białka, uzupełnianie witamin i minerałów (przede wszystkim B i B12 w postaci metylokobalaminy, magnez i wapno). to bardzo pomaga.
dodam jeszcze jeden efekt do listy - emocjonalne wycięcie. ma to swoje plusy i bardzo jest przydatne w celach terapeutycznych, ale w pewnym momencie zaczyna tego po prostu brakować. efekt ten jest zależny od dawki, w przypadku zapodania jednego dnia łącznie 200mg utrzymuje się przez około 3-4 dni. po długim ciągu emocje potrafią pojawić się po 2-3 tygodniach.
Kuland318 pisze: 2) Po odstawieniu na kilka dni
- jedno-dwudniowa mania zakonczona zjazdem
- zaburzenia pamięci
- deprecha
- uzaleznienie psychiczne, fizycznego niezauwazylem
z efektów ubocznych długofalowych poza tym co opisałem wyżej o percepcji (co uważam za pozytywny efekt), to CEVy przed snem oraz dużo większe zapotrzebowanie na sen - nie mogę sobie pozwolić na zarywanie nocek czy walenie innych dragów/stimów, ale w sumie - nie potrzebuję ich już zupełnie :)
scr pisze:w ciągach MXE korzystam z dobrodziejstw tego stanu świadomości i uczę się tego czego tam nie ma, a jest na trzeźwo, z kolei na trzeźwo uczę się tego co jest normalne po MXE, a czego w zwykłym stanie nie ma. ćwiczenia umysłu cały czas. i podejście to daje naprawdę niesamowite rezultaty.
bez wiosennego w wiośnie życia nieba?...
Wołają na nas, że w złą idziem stronę,
precz o świat troskę rzucając powinną,
a czy pytają się nas, co nam trzeba
i czyśmy mogli obrać drogę inną?
wracając do meritum. ten stan wyłącza całkowicie stan normalny, natomiast stan normalny wyłącza tamten stan. naprzemian w swoich tripach na metoksie oraz tripach trzeźwości staram się uczyć i osiągać te rzeczy, które nie są dostępne w danym stanie, po MXE uczyłem się chodzić, ogarniać podstawowe rzeczy, robić prawie wszystko to co robię na trzeźwo. z kolei na trzeźwo gdy emocje już powrócą staram się iść w kierunku tego stanu który wyzwala MXE. nie umiem tego prościej wyjaśnić :)
aha, rzadko zaglądałem do M-hole, bo to psuje mi całą zabawę w ogarnianie i nie o to w tym chodzi, do ćwiczeń wystarczają mi dawki 30-10mg.
do listy efektów ubocznych dodam jeszcze - żołądek. nawet MXE podawane PR wali po żołądku, ale tylko tak od 50mg.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/cbd_0.jpg)
Legalne, ale traktowane jak podejrzane. Nowy biznes tonie w absurdach przepisów i kontroli
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/weedtravelbyair.jpg)
Podróż z medyczną marihuaną samolotem – co musisz wiedzieć?
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_artykul_skrot/poldrugs.jpg)
Marihuana najczęściej używaną substancją psychoaktywną w Polsce po alkoholu, kofeinie i nikotynie
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/mississauga.png)
Szajka z Mississaugi kradła mleko dla niemowląt by kupić narkotyki. 11 osób aresztowanych
Peel Regional Police poinformowała, że po czteromiesięcznym dochodzeniu udało się rozpracować zorganizowaną grupę przestępczą, która zajmowała się kradzieżą produktów dla niemowląt i ich wymianą na narkotyki. W sprawie postawiono zarzuty 11 osobom.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/egipt.jpg)
Alkohol miał swój udział w powstaniu złożonych hierarchicznych społeczeństw
Alkohol towarzyszy nam od tysiącleci. Używały go wszystkie wielkie cywilizacje. Znali go Majowie, Egipcjanie, Babilończycy, Grecy, Chińczycy czy Inkowie. Odgrywał ważną rolę w ceremoniach religijnych, wciąż jest ważnym elementem spotkań towarzyskich. Był środkiem płatniczym, służył wzmacnianiu i podkreślaniu pozycji społecznej. W najstarszym znanym eposie literackim „Eposie o Gilgameszu” jednym z etapów ucywilizowania Enkidu – który symbolizuje tam dziką naturę, niewinoość i wolność – jest wypicie przezeń piwa.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/sorgorzow.jpg)
Skandaliczne sceny na SOR-ach w wakacje. Pacjenci pod wpływem alkoholu i narkotyków
Skaczą po łóżkach, demolują sufit, są agresywni i niebezpieczni – a to wszystko dzieje się na oddziałach ratunkowych, gdzie inni pacjenci czekają na pomoc. W wakacje SOR-y pękają w szwach, a liczba pacjentów pod wpływem alkoholu i narkotyków lawinowo rośnie.