- planty które znalazłem należały rzeczywiście do gości którzy zwineli mi moje rok temu , ale jak pisałem parę postów wyżej im też ktoś zajebał więc zemsta nie może mieć już miejsca
- w tym roku nie wiem kto mi zwinął więc siłą rzeczy też już nic nie zrobie
Spot głęboko na bagnach, na swego rodzaju wysepce na, którą bez dobrej znajomości terenu po prostu nie da się trafić. Na bagna jednak wypada wchodzić w odpowienim obuwiu - kupiłem sobie nową piękną parę gumofilców
[ external image ]
Wiedząc, że na miejscówkę częstokroć będę się wybierać rowerem zaniechałem transportu bucików z miejsca na miejsce i schowałem je w gęstych krzakach jakieś 400m od spota.
Wczoraj szukając butów zastałem w krzakach tylko niedopalonego fajka - gumofilce zostały zajebane
Ja właśnie wróciłem ze spota, chciałem ogarnąć tą folię, pod którą kiełkuję. I też miejscówkę mam na bagnistym terenie, trzeba przeskoczyć przez mini rzeczkę, żeby się tam dostać. Myślałem, że glany wystarczą, ale chyba zrobię tak jak Ty z tymi gumiakami.
Teraz przed wyborem spota dokładnie sprawdzam i zabezpieczam miejscówkę.
Obiecał się zrekompensować.
Mi roślinki znikneły ale to nie była robota grzybiarzy a raczej pały zebrały "dowody zbrodni". Dobrze, że mnie nie zebrały.
Psychoaktywny kameleon. Dlaczego marihuana to nie psychodelik?
Od daru bogów do codziennej ucieczki. Co antropologia mówi o naszym związku z alkoholem
Nastolatki po konopiach wolniej rozwijają pamięć. Wyniki z kohorty ABCD
Amerykańscy badacze śledzili ponad jedenaście tysięcy dzieci od dziewiątego roku życia aż do siedemnastego. Ci, którzy w międzyczasie zaczęli używać konopi, wolniej rozwijali pamięć, uwagę i szybkość przetwarzania. Różnice narastały z czasem, ale badanie nie dowodzi związku przyczynowego.
Ogromny transport kokainy. Narkotyki za 19 mln zł ukryto w złomie
Ponad 350 kg kokainy o czarnorynkowej wartości przekraczającej 19 mln zł przechwycili funkcjonariusze Krajowej Administracji Skarbowej w Gdyni. Narkotyki były ukryte wewnątrz ciężkich metalowych elementów znajdujących się w kontenerach ze złomem. Śledztwo w tej sprawie nadzoruje Prokuratura Okręgowa w Gdańsku.
Narkotyki z dostawą. „Kryształy" i skręty w przesyłce tak jak legalny towar
Zamówienie przez internet, odbiór w automacie paczkowym lub u kuriera – przestępcy przestawiają się na nowy kanał dystrybucji narkotyków – wykorzystują przesyłki pocztowe. Już ponad 86 ton narkotyków – jak pisała „Rz” – trzykrotnie więcej niż w całym ubiegłym roku, skonfiskowało od początku 2026 r. policyjne CBŚP. To „wierzchołek góry lodowej”, bo na rynek może trafiać nawet kilkakrotnie więcej. Dilerzy kamuflują drogę do odbiorcy – narkotyki docierają w przesyłkach, tak jak tysiące legalnych towarów