Dział poświęcony harm reduction – metodom mającym na celu złagodzenie negatywnych konsekwencji zażywania środków psychoaktywnych.
ODPOWIEDZ
  • 1041 / 4 / 0
Syberek pisze:
Wal w zgięcie na ręce. wbij igle pod kątem 30 stopni i jak tylko pojawi się krew to spróbuj zacząć powoli podawać, bo widzę, że masz problem z wypadaniem z żyły.
Wiem, wiem i wiem. Nawet mi się nie chce pisać po raz kolejny tego, co we wszystkich wcześniej postach, więc po prostu nic nie napiszę. Nieważne. Może tylko, że moja "super zajebista" żyła na zgieciu ma z pół cm widoczności i wyczuwalności, jest tylko na prawej ręce i jest do dupy. Tak, takie przypadki zjebanych żył też się trafiają.

Pilotka, dzięki! Szkoda, że wcześniej na to nie wpadłam. Ale może będzie teraz tylko lepiej.
Masz ochotę na kontakt? opia375@gmail.com
  • 1959 / 56 / 0
@Opia - Jakiej Ty igły używasz? Weź sobie przynajmniej 0,6x25, najlepiej 0,7x30mm. Zawiąż mocno stazę, możesz też w dłoni ściskać piłkę to pobudzi krążenie.
Thirteen seconds to blood-brain barier. thirteen@safe-mail.net
  • 350 / 8 / 0
Niech ktoś poleci dobrą niedrogą maść na regeneracje żył - coś z heparyną?
  • 1959 / 56 / 0
  • 721 / 3 / 0
Polecam też Cepan, nie dość, że ma heparynę to jeszcze wyciąg z cebuli, rumianku i alantoinę co dodatkowo wpływa na regenerację okablowania.
i like to wear colors like black because it says i’m a whore gg - 11135871
  • 74 / / 0
Mam pytanie.
W piątek MXE w udo i.m., wszystko poszło jak gładko jak zwykle, na drugi dzień lekki ból jak zakwas który drugiego dnia ustąpił. teraz, po 5 dniach od tej iniekcji czuję co jakiś czas lekkie ukłucie bólu, którego wcześniej nie było, w miejscu gdzie robiłem zastrzyk. Czy mam powody do stresu?
  • 2878 / 21 / 0
Albo fizyczne uszkodzenie jakiegoś nerwu lub stan zapalny. Powód do stresu jest zawsze, póki nie wiesz, co to jest. iniekcje domięśniowe wbrew pozorom potrzebują większej sterylności niż dożylne - tzn. przy obu powinna ona występować w jednakowym stopniu, ale przy i.m. łatwiej właśnie o komplikacje.
And I guess that I just don't know.
*                       *                      *
Kiedy spoglądam wstecz, widzę siebie pozostającego za mną daleko w tyle.
  • 2652 / 382 / 0
Bo wyrobił się niestety stereotyp mówiący ze wszelkie paskudztwa można złapać przy i.v i tylko ta droga podania wymaga od użytkownika ostrożności i sterylności. Tak naprawdę każda droga podania "z zewnątrz" która wiąże się z naruszeniem powłoki skórnej wiąże się też z ryzykiem wszelkich zakażeń. Potem jest zdziwienie jak się zrobi ropne zapalenie lub cos gorszego.
Uwaga! Użytkownik Blue_Berry jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1993 / 490 / 0
Jak wyjałowić blotter aby po wyekstrahowaniu z niego substancji można było podać iniekcyjnie?
  • 1959 / 56 / 0
Wyekstrachuj normalnie i dodaj do roztworu 1-3 krople spirytusu salicylowego.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Fenomen euforii biegacza – to nie endorfiny, tylko naturalna marihuana

Tajemniczy stan euforii, którego doświadcza blisko 75% biegaczy. Tak zwana „euforia biegacza” redukuje ból, wyostrza zmysły i daje uczucie podobne do działania marihuany. Najnowsze badania naukowe tłumaczą, dlaczego „runner’s high” to nie mit, a ewolucyjny mechanizm przetrwania – i jak go uruchomić nawet początkującym. W tym artykule dowiesz się, co to jest runner’s high, jak działa i jak go wywołać nawet jeśli dopiero zaczynasz biegać.

Aresztowano kobietę, która częstowała dzieci czekoladkami z marihuaną w parku w Wheeling

Aresztowano kobietę, która częstowała dzieci słodyczami z THC – psychoaktywnym składnikiem marihuany – w niedzielę po południu w parku w Wheeling na północno-zachodnich przedmieściach Chicago. Dzieci trafiły do szpitala.

W sieci znaleźli ogłoszenia, zatrzymali 22-latka. Po raz kolejny za narkotyki

Policjanci zatrzymali 22-latka podejrzanego o posiadanie i udzielanie znacznej ilości narkotyków. Mężczyzna miał docierać do klientów w sieci i oferować im sprzedaż marihuany i 4CMC. W przeszłości był już zatrzymywany w związku z podobną sprawą.