uprawa w warunkach domowych przy użyciu sztucznego oświetlenia
ODPOWIEDZ
  • 1 / / 0
Witam wujek się mnie pytał jakiego hps musiał by zakupić do boxa z 9 roślinkami. Ile wiatraczków było by potrzebne i wymiary boksika przygotowanego pod uprawe lst i scrog(siatka).
ale ja miałem tylko takiego z żarówkami na 1 roślinkę normalną to 40/40/120 i dwa wiatraczki jeden wlot drugi wylot i szukam takiej odpowiedzi co dam za nią komuś noblla.
A moim zdaniem to hps x2 150
4 wiatraczki wlot wylot?
a wymiary to 80/40/170.
  • 63 / / 0
2 HPS 150W to po pierwsze bardzo nieopłacalne połaczenie, a po drugie nieco za mało lumenów. Myślę, że HPS 400W będzie najbardziej optymalny.
  • 3523 / 55 / 0
Aleksandra Wielka pisze:
A moim zdaniem to hps x2 150
4 wiatraczki wlot wylot?
a wymiary to 80/40/170.
HPS 400 W byłby odpowiedni. Daj 2 wiatracki komputerowe 120mm na wlot i dwa na wylot ;-). Taki HPS 400 W potrafi się nieźle nagrzać więc potrzebne będzie dobre chłodzenie. Możesz też zamontować jakiś mniejszy wiatraczek na lampę a powietrze odprowadzać bezpośrednio na zewnątrz, u mnie zdała egzazmin rura od odkurzacza,jest wystarczająco elastyczna i długa.
GG 11510053
Piszcie kiedykolwiek

Wszystko co napisałem na tym forum to prawda; opisywane sytuacje miały miejsce..
  • 42 / / 0
Upychaj tyle roślinek ile tylko wlezie, jest więcej roboty ale rezultaty zawsze lepsze.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
ONZ alarmuje: rekordowa liczba osób zażywa narkotyki

Światowy Raport ONZ o narkotykach pokazuje, że konsumpcja narkotyków na świecie osiągnęła najwyższy poziom w historii dostępnych pomiarów. UNODC ostrzega, że coraz większym zagrożeniem stają się syntetyczne opioidy, w tym fentanyle i nitazeny, a liczba nowych substancji psychoaktywnych stale rośnie. Eksperci podkreślają, że rozwój rynku narkotykowego zwiększa ryzyko dla zdrowia publicznego i utrudnia skuteczne leczenie osób uzależnionych.

Operacja „Kryształ”

Czyli „ogólnopolskie uderzenie w przestępczość narkotykową wykorzystującą przesyłki kurierskie i pocztowe”.

Wolne Konopie: Mamy dowód, że policyjna machina działa dla statystyk

WK: Pamiętacie nasz niedawny tekst o KPP w Głogowie, która wydała ponad 1000 zł publicznych pieniędzy i zmarnowała 13 godzin pracy systemu na ściganie 0,06 grama marihuany? Wtedy zastanawialiśmy się, czy te kosztowne, absurdalne procedury prowadzą do wykrywania jakichkolwiek poważnych przestępstw. Policja nie potrafiła nam odpowiedzieć. Wysłaliśmy więc kolejny wniosek UIP. I właśnie dostaliśmy odpowiedź, która potwierdza całkowity bezsens tej polityki. Komendant Powiatowy Policji w Głogowie oficjalnie przyznał, że ta cała „walka z dilerami” to fikcja, a system produkuje puste zatrzymania.