...czyli jak podejść do odstawienia i możliwie zminimalizować jego konsekwencje
ODPOWIEDZ
  • 61 / 1 / 0
Co powiecie o tym ośrodku ? http://www.monar.com.pl/ Dębowiec
  • 221 / 50 / 0
Ja zdecydowanie polecam Monar Marianówek i Monar Budy Zosine.
W BZ czułam się naprawdę jak w domu. Zajebisty ośrodek, mała społeczność. Ogólnie lajtowo, ale aż chce się coś ze sobą zrobić. Pojechałam tam mając zamiar jak najszybciej wyjechać i wrócić do starego trybu życia, a wyjeżdżałam z przymusu w zasadzie (wyrzucili mnie) z fatalnym nastrojem i bardzo chciałam tam wrócić. Marianówek też spoko. Mnóstwo możliwości spędzania wolnego czasu, spoko atmosfera, zajebiści terapeuci. Tylko społeczność wielka i grube układy, z dociążeniami też w porównaniu z innymi ośrodkami było trochę gorzej.

Polecam jeszcze OTU w Otwocku, Babigoszcz (ZDECYDOWANIE!) i Kamień Rymański
Odradzam Garwolin i Monar na Matarni w Gdańsku.
Scalam. dsn
ksenocyd pisze:
ale widzę, że tam przyjmują tylko do 25 roku życia.
w Marianówku?

Kiedy ja tam byłam, leczyło się parę osób +30
Golden brown finer temptress
Through the ages she's heading West
From far away
Stays for a day
Never a frown with golden brow
n
  • 1180 / 5 / 0
Przecież Budy Zosine to jest ośrodek dla dzieci praktycznie (małoletnich), zgadza się?
  • 858 / 18 / 0
w marianowki trez bylem tydzien i ucieklem ale ogolnie podobalo mi sie tam ten drugi odzial za jeziorem ;0 sory ze tam pisze ale odltwa mjuz zgon amm
only i.v w zrosty i zapadki
pachwina otwarta
cpanie jak tlen
pierwsza mysl
i pierwszy krok
chwiejne schody
stoję poluje na jelenia
dawno uciekly ostatnie marzenia

Der Reichsspritzenmeister
  • 221 / 50 / 0
kowalskii pisze:
Przecież Budy Zosine to jest ośrodek dla dzieci praktycznie (małoletnich), zgadza się?
ze mną leczył się chłopak który miał 24 lata i 2 którzy mieli 21.
w ośrodkach rzadko kiedy stosują się do ograniczeń wiekowych.
From far away
Stays for a day
n
  • 221 / 50 / 0
885 pisze:
w marianowki trez bylem tydzien i ucieklem ale ogolnie podobalo mi sie tam ten drugi odzial za jeziorem ;0 sory ze tam pisze ale odltwa mjuz zgon amm
drugi oddział za jeziorem?
Nie pomyliły ci się ośrodki?
Niby społeczność rozdzielili ze względu na wiek do 2 domków, ale jezioro ich nie oddziela i to jedna społeczność w rzeczywistości była.
Kiedy tam byłeś?

A co do ośrodków. Polecam jeszcze Wyszków
From far away
Stays for a day
n
  • 351 / 8 / 0
Jest też jeden ośrodek OD 25 roku życia, i tylko dla tych, co skończyli już jeden przynajmniej.
  • 1854 / 215 / 37
Który ?
  • 2 / 1 / 0
Jak jest z internetem i komputerem w Monar Budy Zosine ?
  • 221 / 50 / 0
malolat94 pisze:
Jak jest z internetem i komputerem w Monar Budy Zosine ?
sala komputerowa jest. nie wiem jak teraz, ale kompy były słabe a net mulił jak w 98
From far away
Stays for a day
n
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Kanada wprowadza przezroczyste opakowania na marihuanę

W marcu 2025 roku Health Canada, czyli kanadyjski odpowiednik Głównego Inspektoratu Sanitarnego, ogłosił nowy pakiet zmian dla producentów konopi. Najważniejsza? Zgoda na przezroczyste okienka w opakowaniach suszu. Od teraz konsument może zobaczyć zioło jeszcze przed zakupem. To pierwsza taka zmiana od czasu legalizacji marihuany w Kanadzie. Ale to nie wszystko.

Hiszpania zezwala na narkotyki w samochodach

Ministerstwo Spraw Wewnętrznych Hiszpanii zaskoczyło związki zawodowe policji, wydając polecenie, aby nie karać użytkowników narkotyków znajdujących się w zaparkowanych samochodach. Decyzja ta ma na celu ochronę prywatności obywateli, ponieważ zaparkowane pojazdy uznawane są za „prywatną przestrzeń”.

Narcos Holandia. Rekordowa liczba zlikwidowanych laboratoriów narkotykowych

O ponad 10 proc. wzrosła liczba zlikwidowanych laboratoriów narkotykowych – informuje holenderska policja. W 2024 r. wyeliminowano aż 167 takich przybytków. Dla porównania w Polsce w tym samym roku odkryto 85 przestępczych laboratoriów. Wzrasta też liczba składowisk nielegalnych odpadów po produkcji narkotyków, zagrażających środowisku.