Więcej informacji: Metylokatynon w Narkopedii [H]yperreala
Parathormon pisze:@CDMA:
Tak, filtracja tego jest dosyć uciążliwa - polecam odfiltrować na spieku G4 - wtedy napewno będzie odfiltrowane.
Co do h2o2 w DCM - błąd - to bardzo silny utleniacz - w mig otrzymasz benzaldehyd.
Możesz ewentualnie dać dichromian sodu (Na2Cr2O7) - uważaj bo odczynnik jest dość toksyczny - jeżeli po filtracji zauważysz kolor pomarańczowy - bezwzględnie nie pukaj tego ;)
chociaz mogl bym przysiadz ze gdzies ktos kiedys tylko nie moge teraz tego znalesc pisal ze po h2o2 wisniowy aromat rozchodzil sie po calym pokoju :nuts:
ale to znak ze czas wyjsc z prowizorki przynajmniej jezeli chodzi o filtracje, dichromian sodu raczej sobie odpuszcze lubie pukac ale z glowa
jak kolwiek to brzmi :-D
peace
Próbowałem zrobić metkata,takim sposobem . Zmylem otoczki sudafedu, trochę niedokładnie. Rozpuscilem tabsy w 30 ml wody. Przefiltrowalem i wyszedł przeźroczysty płyn naszczescie. Rozpuscilem na oko 250 mg nadmanganianu w drugim kubku, w wodzie 10 ml z lodówki , czyli trochę zimniejszej niż pierwszy roztwór. Do pierwszego roztworu dodałem 2 ml octu. A potem roztwór tego manganu. Mieszalem przez trzy minuty i wstawiłem do lodówki. Pomyślałem że dałem za mało manganu więc dałem po trzech minutach jeszcze z 50 mg manganu. Potem znowu wstawiłem do lodówki. Po 15 min. wyciągam a roztwór dalej jest ciemno fioletowy a ma być żółty czy tam przeźroczysty .I mam pytanie co zrobiłem źle, czy to drugie dodanie manganu czy coś innego? Mam czekać jeszcze na reakcje czy wyrzucić to?
Pytanie techniczne, co się dzieje z roztworem gdy dodamy za dużo octu??
jak zimny wiatr na zwiędłych stawu trzcinach
jam błysk wulkanów, a w błotnych nizinach
idę jak pogrzeb z nudą i żałobą.
Na harfach morze gra, kłębi się rajów pożoga
i słońce, mój wróg słońce! wschodzi wielbiąc Boga.
Mój sposób to:
40 ml wody i 3 ml octu mieszam razem
pokruszony Sudafed/Acatar mieszam z pokruszonymi tabletkami nadmanganianu potasu (300mg)
proszek wsypuje do roztworu octu z wodą
jak zimny wiatr na zwiędłych stawu trzcinach
jam błysk wulkanów, a w błotnych nizinach
idę jak pogrzeb z nudą i żałobą.
Na harfach morze gra, kłębi się rajów pożoga
i słońce, mój wróg słońce! wschodzi wielbiąc Boga.
mam pytanie. czy da radę wydobyć pseudoefedrynę i doprowadzić ją do postaci proszku?
bo zastanawiam się czy jakbym np. acatar rozpuścił w wodzie, przefiltrował a potem wysuszył czy otrzymałbym proszek. również myślałem tak zrobić z DXM
The Light pisze:proszę o scalenie
Dlaczego oni dają tak dużo wody??Mój sposób to:
40 ml wody i 3 ml octu mieszam razem
pokruszony Sudafed/Acatar mieszam z pokruszonymi tabletkami nadmanganianu potasu (300mg)
proszek wsypuje do roztworu octu z wodą
nie wiem czy ktokolwiek zwrocil jednak uwage na to zeby zwiekszyc ilosc octu, zakwaszenie nie musi czasem byc takie same?
zreszta jebac
Cześć
Próbowałem zrobić metkata,takim sposobem . Zmylem otoczki sudafedu, trochę niedokładnie. Rozpuscilem tabsy w 30 ml wody. Przefiltrowalem i wyszedł przeźroczysty płyn naszczescie. Rozpuscilem na oko 250 mg nadmanganianu w drugim kubku, w wodzie 10 ml z lodówki , czyli trochę zimniejszej niż pierwszy roztwór. Do pierwszego roztworu dodałem 2 ml octu. A potem roztwór tego manganu. Mieszalem przez trzy minuty i wstawiłem do lodówki. Pomyślałem że dałem za mało manganu więc dałem po trzech minutach jeszcze z 50 mg manganu. Potem znowu wstawiłem do lodówki. Po 15 min. wyciągam a roztwór dalej jest ciemno fioletowy a ma być żółty czy tam przeźroczysty .I mam pytanie co zrobiłem źle, czy to drugie dodanie manganu czy coś innego? Mam czekać jeszcze na reakcje czy wyrzucić to?
#mike770 Dajesz dużo wody, im wiecej wody tym reakcja dłużej zachodzi. Roztwór po zakończeniu reakcji ma byc ciemno-brązowy (ewentualnie - ciemno żółty z widocznymi czarnymi kłakami pływającymi w roztworze), a dopiero po przefiltrowaniu przez strzykawke powinien byc lekko żółty/słomkowy/przeźroczysty.
Cześć Wam.
Pytanie techniczne, co się dzieje z roztworem gdy dodamy za dużo octu??
#jon kiedys napisał :
więcej octu = więcej Mn2+, metkat bardziej toksyczny
za dużo nadmanganianu = będzie on utleniać produkt końcowy, przez co będziemy mieć więcej benzaldehydu, benzyloaminy, czyli metkat bardziej toksyczny,
witam, powróciłem
mam pytanie. czy da radę wydobyć pseudoefedrynę i doprowadzić ją do postaci proszku?
bo zastanawiam się czy jakbym np. acatar rozpuścił w wodzie, przefiltrował a potem wysuszył czy otrzymałbym proszek. również myślałem tak zrobić z DXM
Najlepszy przepis na najbardziej klepiącego metkata (działanie porównywalne do kokainy)
Extrahujemy acatar 3x IPA, odparowujemy to w garnku z gotujaca sie woda i zostaja krysztalki pseudo, zalejcie to woda i przefiltrujcie jeszcze raz przez delikatny filtr, dodajcie 1ml octu do roztworu pseudo, rozpusccie 350mh manganu w 5ml wrzatku, schlodzcie oba roztwory, polaczcie i trzymajcie mizxture w temp. pokojowej, jak juz bedzie widac ze mangan oddzielil sie od roztworu, to filtracja, dajcie szczypte malutka kw. cytrynowego i heya,
Oplaca sie extrahowac IPA bo wychodzi czysta pseudo i wszystko sie utlenia. I klepie jak kokaina
eden chemik mi mówił, że bardzo dobrym utleniaczem -OH--> =CO jest Cu2O. Wydziela się ciemnoszary CuO.
Pamiętaj człowieku młody- NIE ĆPAJ Z POWODU MODY
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_artykul_skrot/uecocaine.jpg)
UE alarmuje: coraz więcej Europejczyków zażywa kokainę i inne ciężkie narkotyki
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_artykul_skrot/cannababcia.png)
Marihuana? Nie taka straszna, jak ją malowali.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/marsz-wyzwolenia-konopi-w-warszawie-28-05-2022-r-.jpg)
Zróbmy przykrość „gangom ze Wschodu” i zalegalizujmy marihuanę (na dobry początek)
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/obraz_2025-06-21_152357458.png)
Marynarka wojenna Salwadoru skonfiskowała ponad 6 ton kokainy
Prezydent Salwadoru, Nayib Bukele, ogłosił w piątek przejęcie 6,3 tony kokainy i aresztowanie 17 podejrzanych handlarzy narkotyków podczas czterech „bezprecedensowych” operacji marynarki wojennej kraju na Oceanie Spokojnym.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/kokoalfabet.jpg)
policjanci zabezpieczyli ponad 100 kg kokainy ukrytej w naczepie ciężarówki
Policjanci z Wałcza przejęli ponad 100 kilogramów narkotyków. Nielegalny towar przemycany był w ładunku, w którym były części samochodowe. W związku ze sprawą zatrzymane zostały dwie osoby. Są już po zarzutach i może grozić im nawet 20 lat pozbawienia wolności.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/zrzut_ekranu_z_2025-06-12_18-39-02.png)
Cudowne "koktajle" i narkotyki. Nieznane oblicze złotej ery Hollywood
Narkotyki, używki i magiczne koktajle, które miały utrzymać największe gwiazdy ekranu w dobrej kondycji, zdolne pracować na planie przez trzy doby bez przerwy, były w Hollywood na porządku dziennym...