Jak dla mnie piracetam jest o wiele bardziej klarowniejszy w działaniu, jego efekty można naginać bo działanie jest bardziej "posłuszne". Przy noopepcie jest się bardziej za szybą, lekkie przycięcie otaczających nas bodźców i przez to lekki efekt antydepresyjny prowadzi do lepszego skupienia się na danej czynności jednak odbija się to na pamięci i spostrzegawczości.
Przy piracetamie ty naginasz jego działanie, jest elastyczne.
Przy noopepcie podporządkowujesz się jego działaniu bo nie jest już takie miękkie, subtelne.
Informacje masz z własnego doświadczenia czy bazujesz na czymś ?
Wszystko opieram na własnym doświadczeniu.
Dlaczego hajp wygląda teraz tak chujowo? Ale nie o tym chciałem z Wami porozmawiać, a właśnie o działaniu antydepresyjnym Noopeptu. Mianowicie, biorę tę ruską recepturę chińskiej produkcji od 2 dni, i to póki co najsilniejszy efekt proszku. Do tego lekkie (ale zauważalne) poprawienie koncentracji. Faktycznie, jest to coś zupełnie innego od efektów SSRI/SNRI, czy innych znanych mi antydepresantów, ale osobiście znacznie bardziej odpowiada mi ten stan, aniżeli plastikowo-serotoninowy kokon emocjonalny. Skąd to polepszenie nastroju się bierze? Samo *ewentualne* działanie na DA to na pewno nie jest. Plusem dla mnie jest przede wszystkim to, że nie czuje jakiegoś chujowego, narkotycznego pseudo-szczęścia, jak na psychotropach, czy stymulantach, tylko taki subtelny, fajny efekt. Do tego nerwowość, jak ktoś mnie wkurwia, to zaraz mu wygarniam. Ale nie wiem, czy to od tego. Nawet jeśli, to jak dla mnie plus.
Powiadacie, że dobra sprawa uświęca nawet hejting?? A ja Wam mówię: dobry hejting uświęca każdą sprawę.
Wildzen pisze:Noopept i piracetam nie działają na motywację, ani negatywnie ani pozytywnie. Wspomagają tylko koncentrację i zapamiętywanie.
Ważna kwestia: moim zdaniem bóle brzucha i pleców, na które skarży się spora część użytkowników noopeptu, są spowodowane nadekspresywnością NGF (produkuje go noopept). Nadekspresywność NGF powoduje bóle pleców, podrażnia trzustkę i wątrobę. W dużym stężeniu jest przyczyną powstawania komórek kancerogennych.
Dlaczego ograniczenie marihuany do listy chorób to katastrofa dla pacjentów – historia Adriana
Logika Valium, a nie LSD: narkotyki, artyści, mieszczaństwo i codzienność do znieczulenia [WYWIAD]
CBŚP rozbiło międzynarodową grupę produkującą marihuanę
Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji zatrzymali pięciu obywateli Serbii i zlikwidowali dwie profesjonalne plantacje konopi innych niż włókniste. Zabezpieczono ponad pół tysiąca roślin oraz 55 kilogramów gotowego suszu. Sprawa ma charakter międzynarodowy.
Przemycali narkotyki z Hiszpanii w sklepach i automatach paczkowych. Rozpoczął się proces
Przed Sądem Okręgowym w Gdańsku rozpoczął się proces przeciwko trzem zatrzymanym i aresztowanym mężczyznom z Gdyni, Suszu i Bochni oskarżonym o przemyt narkotyków z Hiszpanii. Trafiały one do Polski za pośrednictwem firm kurierskich.
Alkohol ma zniknąć z pola widzenia? Jest petycja do resortu zdrowia
Polska Organizacja Przemysłu i Handlu Naftowego (POPiHN) złożyła w Ministerstwie Zdrowia petycję, w której proponuje wprowadzenie jednolitych zasad tzw. sprzedaży bezwitrynowej alkoholu. To rozwiązanie nie polega na zakazie sprzedaży ani na ograniczaniu konkretnych kanałów dystrybucji. Chodzi o to, by alkohol nie był eksponowany wprost w przestrzeni zakupowej.