Dzieki za przyczytanie posta i soryy, będąc nie do konca trzezwy wkrecily mi sie takie przemyslenia. Ale powaznie - probujcie piw rzemiesliczych, sa troche drozsze, ale nie na tyle zeby nie kupic, a jakosc wiekszosc z Was zachwyci, stawiam moj znak gwarancji.
TAK na koniec - rozruszajmy panowie świadomi piwosze ten temat, sa naprawde setki piw z calego swiata, a tu ciagle dyskusje o tatrze , warce i pseudeo -regionalno-rzemiesliczych piwach.
Są tutaj na H prawdziwi piwosze? Chętnie podyskutuję.
Na co dzień piję Namysłów i Perłę Export/Chmielową, czasami napiję się też Ciechana.
Najczęściej i tak pije Perłę Export :-)
Cornelius pszeniczne - super posmak, dobrze gasi pragnienie;]
Piwo na miodzie gryczanym - ostatnio zastępuje mi Ciechana
Koźlak Mocne Browar Amber - 7,8%, ale w ogóle nie czuć tej mocy
W końcu wziąłem się za warzenie własnego piwa. Zacząłem od ciemnego, wytrawnego w stylu stouta. Póki co leżakuje, ale już mogę stwierdzić, że wyszło zbyt mocne i zbyt kwaśne. Przegiąłem z surowcem słodzącym i mam zbyt miękką wodę w kranie. Następnym razem porywam się na AIPA.
Właśnie piję Toruńskie piernikowe - aromatyzowane, ale smaczne, dupy nie urywa. Kupiłem z ciekawości.
Jeszcze mnie czeka Ciechanów Lagerowe i Nałęczowskie ciemne małe.
Ale ja tu nie o tym, tylko chciałem zapytać: pił ktoś z Was może piwo bieszczadzkiej wytwórni Ursa Maior? JUż chciałem kupić, ale 7 z groszami kosztuje, a już swoje zakupy zrobiłem. Mają w swoim repertuarze pszeniczne pytu dunkel (ciemne), czego mi na polskim rynku brakuje! i wiele innych.
Przyznam, że oryginalne najklejki mają.
http://ursamaior.pl/piwo/
http://ursamaior.pl/piwo/gdzie-kupic
* * *
Kiedy spoglądam wstecz, widzę siebie pozostającego za mną daleko w tyle.
Marihuana w psychiatrii. Dlaczego „nie leczy” nie oznacza „nie działa”?
Ciemna strona zieleni: Wszystko, co musisz wiedzieć o negatywnych skutkach nadużywania konopi
Lepsza dostępność do terapii dla osób uzależnionych od opioidów
Rada Ministrów przyjęła nowelizację ustawy o przeciwdziałaniu narkomanii oraz niektórych innych ustaw. Nowe rozwiązania zwiększają dostęp do leczenia osób uzależnionych, upraszczają procedury dla instytucji publicznych oraz umożliwiają skuteczniejsze udzielanie pomocy medycznej.
Trump podpisuje nakaz przyspieszenia badań nad lekami psychodelicznymi
Trump podpisał w sobotę rozporządzenie wykonawcze mające na celu złagodzenie ograniczeń badawczych dotyczących leków psychodelicznych, takich jak psylocybina i LSD, dążąc do przyspieszenia badań nad ich potencjałem w leczeniu chorób psychicznych.
Mnisi szmuglowali narkotyki. Ukryli je za fałszywymi ściankami
22 buddyjskich mnichów zostało aresztowanych na międzynarodowym lotnisku w Kolombo w Sri Lance. W ich bagażach znaleziono łącznie około 110 kilogramów marihuany.