Crossing the blood-brain barrier
When loperamide is taken by itself, it cannot readily cross the blood-brain barrier; however, when loperamide-containing nanoparticles are coated with polysorbate 80 and injected, the results were the same as typical opiates and opioids -- long, effective analgesia. A solution prepared using loperamide coated with polysorbate 80 resulted in a very short duration of action and less effective analgesic effect. The same study concluded that loperamide does not cause any analgesic effects when taken by itself.[2]
http://en.wikipedia.org/wiki/Loperamide
Wogóle kiepsko znam angielski. Zrozumiałem, że jak poda się loperamid iniekcyjnie to będzie działał podobnie jak inne opiaty. Prawda to?
efekt < wysiłek
pozdro
papawer somniferum pisze: Tylko że difenoksylat jest na recepte. Jest w leku reasec o ile sie nie myle.
Bo to była zajebista alternatywa dla kodeiny jak dla mnie... Dobry, mocny opiat na białą receptę :)
Efekty terapii wspomaganej psychodelikami są zachwycające
Dlaczego ograniczenie marihuany do listy chorób to katastrofa dla pacjentów – historia Adriana
Kartele przemycają narkotyki na statkach z chorym i martwym bydłem
Kartele narkotykowe wykorzystują statki wypełnione chorym i padłym bydłem do przemytu ogromnych ilości kokainy trafiającej ostatecznie do Europy – informuje „The Telegraph”, powołując się na źródła wywiadowcze.
Kanada zebrała ponad 5,4 miliarda dolarów z podatków od sprzedaży legalnej marihuany
Od momentu legalizacji marihuany minęło siedem lat. Kanada podsumowuje zyski. Kwoty robią wrażenie, ale szczegółowe dane pokazują, że nie wszystko poszło zgodnie z planem. Rząd federalny zarobił mniej, niż zakładał. Z kolei wydatki na edukację okazały się znacznie niższe od obiecanych.
Chcieli ukryć tony narkotyków w bananach
Peruwiańska policja antynarkotykowa skonfiskowała 3,4 ton kokainy, która miała zostać umieszczona w ładunku bananów przeznaczonych na eksport do Belgii – poinformowały w sobotę czasu lokalnego władze.