Marines pisze:To że na mnie na przykład dawka 50mg wgl nie działa na sennie i musze zarzucać aż 100mg jest zależne od tak jakby "tolerancji" na neuroleptyki. Po pewnym czasie taka się wyrabia że np na antydepy albo neuroleptyki które mają zamulać na początku reagujesz tak że w przypadaku antydepów jesteś wystrzelony a neuroleptyków ledwie zamulony.
ogolnie neuroleptyki to gufno ale chlorprotiksen troche odmienne dzialanie ma
kowalskii pisze:Nałogowi benzożercy jak mają mało paliwa i oszczędzają to chętnie raczą się chlorem.
Dostałem to na odstawkę. Masakra. Godzina 8 rano przyjąłem 30mg. Na początku nawet miło, ale gdzieś o 12 nie mogłem już opanować senności, w autobusie nie mogłem podnieść powiek, przejechałem tym sposobem 5 przystanków więcej niż zamierzałem. Wiele trudu kosztowało mnie załatwienie wszystkich wczorajszych spraw, o godzinie 15 byłem w domu, zdołałem tylko wypić szklankę wody i pójść spać. Obudziłem się dziś o 9.
Jestem zdumiony tym jak mnie to powaliło, nawet spore dawki zolpidemu tak mnie nie muliły, nie mówiąc już o benzo.
Marihuana w psychiatrii. Dlaczego „nie leczy” nie oznacza „nie działa”?
Dlaczego legalizacja marihuany jest lepsza od depenalizacji czy dekryminalizacji?
Rekordowe konsultacje: Polacy mają dość karania za roślinę.
Prokurator częstował ciastkami z marihuaną. Zapadł wyrok
Przed Sądem Rejonowym w Lublinie zakończył się proces Bartosza F., prokuratora z Wrocławia oskarżonego o podanie kobiecie środka odurzającego w postaci ciastek z THC. Sąd uznał go za winnego i orzekł wobec niego grzywnę oraz pięcioletni zakaz zajmowania stanowiska prokuratora.
DMT, meskalina i psylocybina mogły wyewoluować jako narzędzia ekologiczne
Chińscy naukowcy uważają, że naturalne substancje halucynogenne mogły ewoluować przede wszystkim jako narzędzia ekologiczne, pomagające organizmom przetrwać, bronić się i wchodzić w interakcje z innymi gatunkami.
Heroina ukryta w cegłach. Ponad tona zatrzymana w Porcie Gdynia
Wspólne działania Centralnego Biura Śledczego Policji (CBŚP) oraz Krajowej Administracji Skarbowej (KAS) doprowadziły do przejęcia ponad tony heroiny o czarnorynkowej wartości blisko 220 milionów złotych. To największe zabezpieczenie narkotyków w takiej ilości od dekady na terytorium Polski, a szczegóły tej spektakularnej akcji przedstawili na specjalnej konferencji prasowej minister spraw wewnętrznych i administracji Marcin Kierwiński oraz minister finansów i gospodarki Andrzej Domański.