Phaeleh pisze:Co to znaczy, że zaliczasz drzemkę?
Pomijając fakt, że połowa moich współtowarzyszy podróży (była nas czwórka) spędziła większość czasu w knajpie pijąc i jedząc i za nic nie dało się ich wyciągnąć na zewnątrz. I wkręcili sobie, że nic szczególnego im nie ma :rolleyes: Jak dla mnie marnowanie fazy, ale cóż, każdy bawi się jak lubi.
Pytanie czy dzień po 4-AcO-DMT można bez problemu zarzucić 6-apb?
japierdole... trip życia wyjebalo mnie z butów (ego death chyba z 5 razy) :) to jak to szybko wchodzi masakra tego rushu sie nie spodziewałem
psychodelik pełną gebą
Myco-Maniac
A utraty ego przyznam że jeszcze nie doświadczyłem, ani po jednym ani po drugim, no ale przecież nie o to w tym chodzi :-)
btw strasznie mi sie chciało spać jak to wchodziło (potem przeszło ofc) ma ktoś też tak?
Myco-Maniac
jak zimny wiatr na zwiędłych stawu trzcinach
jam błysk wulkanów, a w błotnych nizinach
idę jak pogrzeb z nudą i żałobą.
Na harfach morze gra, kłębi się rajów pożoga
i słońce, mój wróg słońce! wschodzi wielbiąc Boga.
A i tak później zwykle leżę. Piękno agonistów receptorów serotoninowych
Logika Valium, a nie LSD: narkotyki, artyści, mieszczaństwo i codzienność do znieczulenia [WYWIAD]
Badanie: Brak dowodów na resztkowe efekty marihuany w prowadzeniu pojazdów
Dlaczego ograniczenie marihuany do listy chorób to katastrofa dla pacjentów – historia Adriana
Alkohol ma zniknąć z pola widzenia? Jest petycja do resortu zdrowia
Polska Organizacja Przemysłu i Handlu Naftowego (POPiHN) złożyła w Ministerstwie Zdrowia petycję, w której proponuje wprowadzenie jednolitych zasad tzw. sprzedaży bezwitrynowej alkoholu. To rozwiązanie nie polega na zakazie sprzedaży ani na ograniczaniu konkretnych kanałów dystrybucji. Chodzi o to, by alkohol nie był eksponowany wprost w przestrzeni zakupowej.
Rodacy odstawiają alkohol i papierosy. Sklepy na osiedlach już liczą straty
Jak podaje Polska Izba Handlu i CMR, w listopadzie 2025 r. całkowita wartość sprzedaży w sklepach małoformatowych spadła o 1 proc., natomiast łączna liczba transakcji w tym formacie sklepów obniżyła się o 4,6 proc. w porównaniu z analogicznym okresem rok wcześniej.
Palenie z trzeciej ręki staje się z czasem coraz bardziej szkodliwe
Bierne palenie – narażanie osoby postronnej na oddziaływanie dymu tytoniowego – jest dobrze rozpoznanym zagrożeniem dla naszego zdrowia. Znacznie mniej wiadomo natomiast o „paleniu z trzeciej ręki”, czyli o sytuacji gdy dym z palonego papierosa już wywietrzał, a my wdychamy związki chemiczne, które po paleniu papierosów osiadły na ścianach, dywanach, meblach, firankach czy ubraniach.