Czarli Czarnuch pisze:moje spróbowanie brauna jest pewne, powstrzymują mnie 2 rzeczy, warunki czyli brakuje mi hajsu na regularne cpanie i miejsca oraz to ze chce wyczerpać wszystkie lżejsze opiaty zanim przejde na ten poziom, koda juz dla mnie odpadła przez tolerancje teraz pst.
P.S. Przez całą swoją otoczkę najbardziej niebezpiecznego draga na ziemi, ludzi musi bardzo korcić test. Z jednej strony pewnie nigdy nie będą sami próbowali tego zmotać (nie pisze tu o przechodzących z kody na H, dlatego ze koda już nie klepie), a z drugiej, gdy na imprezie ktoś posypie na sreberko, pewnie mało kto odmówi...
Od pokoju do planety
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
GIF: Nielegalny handel w sieci lekami narkotycznymi zaczyna się od legalnej recepty [WYWIAD]
Zanieczyszczenie wody kokainą zmienia zachowanie łososi na wolności
Pod wpływem zawartej w ściekach kokainy, a zwłaszcza jej metabolitu, młode łososie atlantyckie pływają dalej i rozprzestrzeniają się na większą odległość – informuje pismo „Current Biology”.
KAS: 88 kapsułek z kokainą w żołądku + 1 w saszetce
Funkcjonariusze z Pomorskiego Urzędu Celno-skarbowego w Gdyni (PUCS) wykryli przemyt znacznej ilości kokainy na terenie Portu Lotniczego Gdańsk-Rębiechowo. Do rutynowej kontroli został skierowany podróżny, który przyleciał z Londynu.
Lepsza dostępność do terapii dla osób uzależnionych od opioidów
Rada Ministrów przyjęła nowelizację ustawy o przeciwdziałaniu narkomanii oraz niektórych innych ustaw. Nowe rozwiązania zwiększają dostęp do leczenia osób uzależnionych, upraszczają procedury dla instytucji publicznych oraz umożliwiają skuteczniejsze udzielanie pomocy medycznej.