Natomiast jeśli chodzi o noopept. Rozpuszczanie tego w glicerolu, to pomysł masochisty! Za to w etanolu jest bardzo dobrze rozpuszczalny.
Pamiętaj człowieku młody- NIE ĆPAJ Z POWODU MODY
wizzard pisze:U mnie rowniez brak poprawy motywacji. Yerba dziala bardzo mocno. Zauwzylem rowniez szczekoscisk po wypiciu.
Pamiec krototrwala o wiele sie poprawila w moim przypadku.
Pamiętaj człowieku młody- NIE ĆPAJ Z POWODU MODY
Ludzie piszą, że "naapjept" :) powoduje u nich wzrost agresji. Ja zawuważyłem kompletnie coś odwrotnego, a mianowicie wzrost dobrego samopoczucia, wszystko mnie śmieszyło, tak pozytywnie i nawet mniej się denerwowałem. Wątpię, że to było placebo. Takką teorię snuję, że jeśli noopept działa na hipokamp, a jądro migdałowate leży bardzo blisko, a nootropowe leki końcowo przyczyniają się do lepszego metabolizmu komórek nerwowych, to moim zdaniem powodują wzmocnienie emocji właśnie poprzez pośrednie oddzialywanie na jądro migdałowate i bezpośrednie na hipokamp. Osoba nerwowa staje się bardziej agresywna, osoba z natury łagodna - bardziej serdeczna. To taka moja teoria, aczkolwiek dopiero z noopeptem zaczynam.
Wyczytałem, też że noopept podczas badań podaje się bezpośredio do krwioobiegu. W sumie byłbym temu przychylny, gdyż jest to jak sama nazwa wskazuje lek peptydowy, a w żołądku mamy enzymy rozkładające peptydy. Może lepiej trzymać go pod językiem?
Czy mieliście ból głowy po używaniu noopept'ydu? Ja pierwszego dnia miałem straszny ból, aż ratowałem się ibuprofenem, a nigdy mnie nie boli głowa. Stwierdziłem, że to może od tego iż za długo spałem, ale kolejnego dnia miałem to samo, choć zdecydowanie w mniejszym nasileniu, trzeciego dnia głowa zaczęła mnie boleć dopiero wieczorem po wypiciu alkoholu (po alko też nigdy nie głowa nie boli). Śmierdzi mi to niedoborem choliny... Zrobię sobie przerwę 2-3 dni, suplementując się lecytynką i zaczną znów lecieć z noopepcikiem, zobaczymy. Mialiście coś takiego?
Nigdy nie powiedziałem prawdy.
_______
Moja opinia jest opinią błędną.
...i mam małego penisa c: Biblia - najdłuższy trip raport w dziejach.
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Powiedziała policji, że ktoś ją śledzi. Została zatrzymana za... posiadanie narkotyków
Zaalarmowała policję, że ktoś ją śledzi – usłyszała zarzuty za posiadanie narkotyków. 31-latka z Dobroszyc poprosiła funkcjonariuszy o pilną pomoc. Jak się okazało, jej zachowanie mogło mieć związek z działaniem substancji psychoaktywnych. Oleśniccy policjanci zostali postawieni na nogi przez 31-letnią kobietę z Dobroszyc. Spanikowana zgłaszająca poinformowała funkcjonariuszy, że śledzą ją podejrzani mężczyźni. Na dodatek grożą jej i wyzywają. Kobieta wyraźnie obawiała się o swoje bezpieczeństwo i prosiła o natychmiastową pomoc.
Palenie marihuany zmniejsza chęć na alkohol? Nowe badania kliniczne przynoszą zaskakujące wnioski
Coraz więcej osób na świecie eksperymentuje z zastępowaniem alkoholu konopiami indyjskimi, a trend ten zyskał w popkulturze miano „California sober”. Choć do tej pory opieraliśmy się głównie na niejednoznacznych obserwacjach, najnowsze badanie opublikowane na łamach American Journal of Psychiatry rzuca nowe światło na ten fenomen. Kontrolowany eksperyment udowadnia, że doraźne zapalenie marihuany znacząco zmniejsza ilość spożywanego alkoholu i opóźnia moment sięgnięcia po pierwszego drinka.
Badanie: użytkownicy psychodelików mogą inaczej przetwarzać emocje
...czyli raz jeszcze na temat ostatnio omawiamy.