Substancje wykazujące działanie prokognitywne.
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 27 / 1 / 0
Nie oczekujcie nagłego wzrostu motywacji po lekach nootropowych, bo one powodują zwiększenie wydajności pamięci długotrawłej. Nawet po fecie jest speed, a nie jakiś mega wzrost motywacji.

Natomiast jeśli chodzi o noopept. Rozpuszczanie tego w glicerolu, to pomysł masochisty! Za to w etanolu jest bardzo dobrze rozpuszczalny.
Uwaga! Użytkownik MrPresident nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1450 / 19 / 0
^Ta? Coś mi się nie wydaje. Ja nawet 0,25g w setce spirolu nie mogłem rozpuścić.
I przychodzi czas, że odurzanie się alkoholem przestaje być interesowne

Pamiętaj człowieku młody- NIE ĆPAJ Z POWODU MODY
  • 27 / 1 / 0
ja rozpuściłem bezproblemowo 120mg w 3ml czystego EtOHu. Nasypałem noopepta do małej strzykawki z igłą (by się nie wysypał przez wylot), założyłem tłok, lekko docisnąłem i pobrałem etanol, potrząchałem i rozpuszczone. Dalej mozna rozcieńczać wodą.
Uwaga! Użytkownik MrPresident nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1450 / 19 / 0
wizzard pisze:
U mnie rowniez brak poprawy motywacji. Yerba dziala bardzo mocno. Zauwzylem rowniez szczekoscisk po wypiciu.
Pamiec krototrwala o wiele sie poprawila w moim przypadku.
Też zauważyłem problemy z pamięcią krótkotrwałą. Wprowałem do Biedry niczym fuzja jądrowa, aby kupić sobie możoną pizzę do mikrofali(kurewsko głodny byłem). Wbiłem na chatę, pizza do lodówki. WC, łapki etc. I chuj zapomniałem o niej. Zrobiłem sobie jaja sadzone, z pyrami i kefirem %-D . Dziś rano to samo, Mam zupę pomidotową z ryżem, jakaś wątróbka zrobiona bez mamę. Myślę, lajtwowo. Idę myć zęby potem sranie i chuj. Też zapomniałem. Gyrosa sobie zamówiłem
I przychodzi czas, że odurzanie się alkoholem przestaje być interesowne

Pamiętaj człowieku młody- NIE ĆPAJ Z POWODU MODY
  • 183 / 1 / 0
To jak to w końcu jest? Wcześniej pisali wszyscy o wzroście motywacji, że chce się coś robić itp. a tutaj dwa posty z rzędu, że lipa...
Uwaga! Użytkownik dzigit nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 27 / 1 / 0
Motywacja zależy od Ciebie i humoru. (nawiasem mówiąc - poza tym motywacja przy nauce to w praktyce niewiele, ważniejsza jest samodyscyplina)
Ludzie piszą, że "naapjept" :) powoduje u nich wzrost agresji. Ja zawuważyłem kompletnie coś odwrotnego, a mianowicie wzrost dobrego samopoczucia, wszystko mnie śmieszyło, tak pozytywnie i nawet mniej się denerwowałem. Wątpię, że to było placebo. Takką teorię snuję, że jeśli noopept działa na hipokamp, a jądro migdałowate leży bardzo blisko, a nootropowe leki końcowo przyczyniają się do lepszego metabolizmu komórek nerwowych, to moim zdaniem powodują wzmocnienie emocji właśnie poprzez pośrednie oddzialywanie na jądro migdałowate i bezpośrednie na hipokamp. Osoba nerwowa staje się bardziej agresywna, osoba z natury łagodna - bardziej serdeczna. To taka moja teoria, aczkolwiek dopiero z noopeptem zaczynam.
Wyczytałem, też że noopept podczas badań podaje się bezpośredio do krwioobiegu. W sumie byłbym temu przychylny, gdyż jest to jak sama nazwa wskazuje lek peptydowy, a w żołądku mamy enzymy rozkładające peptydy. Może lepiej trzymać go pod językiem?

Czy mieliście ból głowy po używaniu noopept'ydu? Ja pierwszego dnia miałem straszny ból, aż ratowałem się ibuprofenem, a nigdy mnie nie boli głowa. Stwierdziłem, że to może od tego iż za długo spałem, ale kolejnego dnia miałem to samo, choć zdecydowanie w mniejszym nasileniu, trzeciego dnia głowa zaczęła mnie boleć dopiero wieczorem po wypiciu alkoholu (po alko też nigdy nie głowa nie boli). Śmierdzi mi to niedoborem choliny... Zrobię sobie przerwę 2-3 dni, suplementując się lecytynką i zaczną znów lecieć z noopepcikiem, zobaczymy. Mialiście coś takiego?
  • 38 / / 0
Ja pierwszego dnia to prawie usnąłem, drugiego też byłem w chuj senny, dzisiaj jest szósty i czuję się już normalnie. Co do oddziaływania na emocje to prawda, wzmacnia je jakby, ja jestem miły z natury i ostatnio bardzo dużo rozmawiam z ludźmi w takiej przyjemnej atmosferze. Co do zaniku emocji o którym pisałem, to chyba jeszcze za wcześnie na to, na pewno nastąpił u mnie wzrost skupienia i zacząłem dużo myśleć. Jeśli chodzi o pamięć krótkotrwałą to jest raczej taka sama, ale często jak np. idę po coś, to się zamyślam, skupiam na danym problemie, wracam i dopiero wtedy zauważam, że nie przyniosłem tego po co poszedłem :D Myślę, że właśnie ten natłok myśli i skoncentrowanie na nich tworzy iluzję pogorszenia pamięci krótkoterminowej.
  • 180 / 4 / 0
Miałem podobnie, ból głowy jest na 100% spowodowany brakiem choliny. Z lekami nootropowymi jest ona wręcz obowiązkowa.
Suddenly I knew exactly what I needed to do.
  • 38 / / 0
Chodzi o zwykłą cholinę czy cdp-cholinę? Bo zwykła to chyba lek na wątrobę jest.
  • 177 / 1 / 0
Chodzi o zwykłą (dwuwinian choliny). CDP-cholina też oczywiście zrobi robotę, powiedziałbym nawet że dużo lepiej.
Nigdy nie zażywałem żadnych narkotyków.
Nigdy nie powiedziałem prawdy.
_______
Moja opinia jest opinią błędną.
...i mam małego penisa c: Biblia - najdłuższy trip raport w dziejach.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Powiedziała policji, że ktoś ją śledzi. Została zatrzymana za... posiadanie narkotyków

Zaalarmowała policję, że ktoś ją śledzi – usłyszała zarzuty za posiadanie narkotyków. 31-latka z Dobroszyc poprosiła funkcjonariuszy o pilną pomoc. Jak się okazało, jej zachowanie mogło mieć związek z działaniem substancji psychoaktywnych. Oleśniccy policjanci zostali postawieni na nogi przez 31-letnią kobietę z Dobroszyc. Spanikowana zgłaszająca poinformowała funkcjonariuszy, że śledzą ją podejrzani mężczyźni. Na dodatek grożą jej i wyzywają. Kobieta wyraźnie obawiała się o swoje bezpieczeństwo i prosiła o natychmiastową pomoc.

Palenie marihuany zmniejsza chęć na alkohol? Nowe badania kliniczne przynoszą zaskakujące wnioski

Coraz więcej osób na świecie eksperymentuje z zastępowaniem alkoholu konopiami indyjskimi, a trend ten zyskał w popkulturze miano „California sober”. Choć do tej pory opieraliśmy się głównie na niejednoznacznych obserwacjach, najnowsze badanie opublikowane na łamach American Journal of Psychiatry rzuca nowe światło na ten fenomen. Kontrolowany eksperyment udowadnia, że doraźne zapalenie marihuany znacząco zmniejsza ilość spożywanego alkoholu i opóźnia moment sięgnięcia po pierwszego drinka.

Badanie: użytkownicy psychodelików mogą inaczej przetwarzać emocje

...czyli raz jeszcze na temat ostatnio omawiamy.