Substancje stanowiące pochodne kwasu γ-aminomasłowego (w tym gabapentynoidy) – m.in. baklofen i pregabalina.
ODPOWIEDZ
  • 1203 / 21 / 0
Właśnie spróbowałem pierwszy raz fenibuta i muszę powiedzieć, że działa bardzo dobrze na mnie :D Wziąłem na początek 250mg w ramach relaksu wieczornego po dzisiejszym ciężkim dniu. Nie biorę benzo już jakoś ponad miesiąc i mam problem ze snem i w ogóle z uspokojeniem się wieczorami stąd wybór fenibuta. Próbowałem wywarów z kory Mulungu, ekstraktów kory magnolii, GABA i nic nie dawało mi takiego efektu jak teraz właśnie fenibut.
Za godzinę zjem pewnie kolejne 250mg i mam nadzieję, że wyśpię się w końcu porządnie.
Mam zamiar brać ten ruski specyfik przez jakieś 7-10 dni i potem przerwa, mam nadzieję, że przez ten czas jakość snu i godziny spania wrócą do norm i nie będę chodził spać o 6-7 rano %-D Zobaczymy jaki da to rezultat.
Chcę widzieć już tylko jedno światło.
Widzenie zbyt wielu jest wyczerpujące.
  • 19 / / 0
Miło słyszeć, że ktoś ma tak nieprzeorany organizm, że już 250 na niego działa w zadowalający sposób. Ja musiałem startować od 2g. Mała rada- zamiast lecieć codziennie, bierz co dwa dni. Phenibut i tak ma przedługi halflife. Nie dorzucaj, jak odczujesz, że czas zwiększyć dawkę to odstaw, a będziesz się długo cieszył tym specyfikiem.
  • 1203 / 21 / 0
foad69 powiem Ci, że wczoraj wziąłem po północy jeszcze te 250mg tak jak pisałem (więc w sumie 500mg) i pół godziny później spałem jak dziecko :D w sumie bardzo przyjemny sen, wyraźne sny, które całkiem nieźle zapamiętałem i przespałem gdzieś ponad 9 godzin. Jak na moje ostatnie problemy ze snem to sukces :) Działanie czuję nadal a mija już przecież prawie 24 godziny od ostatniego tabsa i nie zamierzam dziś brać bo nie widzę potrzeby. Wypije jakieś piwko czy dwa i czuję, że walnę po tym w wyro bo już jestem lekko senny. Nie wiem o co chodzi z tym czasem półtrwania opisywanym wszędzie, 5-6 godzin?!? Przecież to działa dużo dłużej...
Nie spodziewałem się, że po takim suplu ogólnodostępnym będą tak dobre efekty.
  • 19 / / 0
Wpisałem 'phenibut halflife' w wyszukiwarkę.
O_O
Stary nie wiem o co chodzi, jak ja kiedyś szukałem informacji o Pheni to pierwsze wyniki pokazywały: peak 6h, trwanie do 24h. Dobrze, że sam ogarniasz swój organizm. To nie jest zwykły suplement, to po prostu słabsze GHB o dużo dłuższy okresie działania. Weź pod rozwagę to, że został wymyślony jako środek pozwalający radzieckim kosmonautom zaadaptować się do warunków jakie mieli. A po misji wszyscy wrócili uzależnieni:)
  • 1203 / 21 / 0
Na angielskiej wiki w tabelce jest napisane half-life 5 hours. Nawet na opakowaniu, które mam (Phenibut z Pure labs nutrition) jest podobnie podane - ok 5 godzin. A to gówno prawda przecież.
I tak, zgadza się, nie jest to "zwykły" suplement, na wschodzie podobno jest na receptę. Chodziło mi o to, że u nas w Europie i w USA sprzedaję się to bez recepty.
W ogóle bardzo fajną historię ma fenibut ;) Rosjanie dość dosłownie potraktowali pojęcie "sky high" hehe ;)

W każdym razie, stosuję 500mg przed spaniem co 2-3 dni i działa nadal wyśmienicie - zasypiam po ok 45min i śpię ok 8godz, wysypiam się, mam kolorowe sny tak jak wcześniej :D Zauważyłem też poprawę poprawę klarowności myślenia oraz motywacji przez cały dzień od przyjęcia fenibuta.
I rzeczywiście musi mieć pewne podobieństwo do GHB (chociaż nigdy nie brałem - mam tylko jakieś tam próby z GBL-em) ale libido skacze do góry podobnie. GBL wydaje mi się przy fenibucie bardziej "szorstki" heh ;)
Ostatnio zmieniony 24 października 2013 przez 420alldaylong, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 38 / / 0
Czy tylko ja zauwazylem, ze srodek ten jest po prostu obrzydliwy w smaku? Jak wy to podajecie, bo jak ja to pije, to mam wrazenie, ze zaraz zwroce zawartosc zoladka.
  • 1180 / 5 / 0
Nie jest aż taki przejebany w smaku, który jest mocno kwaśny.
  • 934 / 12 / 0
DA się strawić, zjedzenie parę g na raz nie stanowiło ażtakiego problemu z tego co pamiętam, ja wsypuje do buzi i popijam najczęściej, fenibut akurat nie pamietam jak jadłem ale podobnie, część kapsułkowałem.
  • 38 / / 0
No z kapsułkami to chyba najbardziej sensowne wyjście. Swoją drogą co do efektów, to po popiciu energetykiem przez chwilę czułem się jakbym był lekko pijany, ale po chwili zeszło. Możliwe, że to była wina fenibutu?
  • 75 / 1 / 0
to co wyskakuje po wpisaniu w duckduckgo to to ;)? czy to jakieś lżejsze wersje?
ODPOWIEDZ
Newsy
Marynarka wojenna Salwadoru skonfiskowała ponad 6 ton kokainy

Prezydent Salwadoru, Nayib Bukele, ogłosił w piątek przejęcie 6,3 tony kokainy i aresztowanie 17 podejrzanych handlarzy narkotyków podczas czterech „bezprecedensowych” operacji marynarki wojennej kraju na Oceanie Spokojnym.

DNA w powietrzu. Wykrywają tak narkotyki i patogeny

Przełomowe badanie naukowców z Uniwersytetu Florydy wykazało, że środowiskowe DNA (eDNA) zasysane prosto z powietrza może dostarczyć szczegółowych informacji o otaczającym nas świecie. Od identyfikacji zagrożonych gatunków i śledzenia ludzkich patogenów, po wykrywanie alergenów i nielegalnych substancji.

Finał głośnego procesu w sprawie dziecka, które trafiło do szpitala w Legnicy odurzone amfetaminą

Dziecko, które latem 2023 roku trafiło do szpitala w Legnicy odurzone amfetaminą, miało wtedy dwanaście tygodni. Chłopczyk był w ciężkim stanie. Zarzuty narażenia dziecka na śmierć usłyszeli jego rodzice. Sąd skazał ojca na karę półtora roku pozbawienia wolności, matka usłyszała wyrok 10 miesięcy więzienia.