Więcej informacji: Grzyby w Narkopedii [H]yperreala
//przeniesione z ŁYSICZKOWE ŁOWY - SEZON 2013 - bardziej do tematu pasuje, a i może ktoś buszujący po łąkach w tamtych rejonach zostanie ostrzeżony i uniknie spotkania z parką Ranger/Policjant.
owerfull pisze:Ja miałem dzisiaj wizytę policjanta na chacie, ni z dupy ni z pietruchy chciał przejrzeć mój pokój i wejść na PC. Był właściwie w innej sprawie, ale przestraszyłem się jak nigdy ... ciekawe czemu chciał zaglądnąć :-/ .
niech Bóg będzie ze mną jak autodestrukcja
masz wyraźny kształt, a świat to iluzja
jakbym te twoje pieniądze miał to bym je puszczał
JestemSoba-Chyba pisze:WTF? w sprawie narkotyków? czemu przeszukanie?owerfull pisze:Ja miałem dzisiaj wizytę policjanta na chacie, ni z dupy ni z pietruchy chciał przejrzeć mój pokój i wejść na PC. Był właściwie w innej sprawie, ale przestraszyłem się jak nigdy ... ciekawe czemu chciał zaglądnąć :-/ .
JestemSoba-Chyba pisze:Ale skąd policjanci mogli wiedzieć że masz grzybki? Musieli mieć jakieś uzasadnienie przeszukania
Dobra. Postaram się pisać w miarę poważnie. Nie mam pojęcia czemu wpadł. Być może ktoś z mojego towarzystwa doniósł, ale bardzo w to wątpię, nie znam takich ludzi. Z tego co wiem wypytywał się mojej matki, czy czasem nie interesuję się narkotykami i takie różne :-D .
psyclone pisze:Policjant przychodzący sam, ładujący się do czyjegoś pokoju i dobierający się do komputera, a to wszystko bez słowa wyjaśnienia brzmi na tyle dziwnie, że przypuszczam że twoi rodzice cię podejrzewają i chcieli nastraszyć.
Psychoaktywny kameleon. Dlaczego marihuana to nie psychodelik?
Marihuana w psychiatrii. Dlaczego „nie leczy” nie oznacza „nie działa”?
Przemycali dzieci przez granicę z Meksykiem. Podawano im narkotyki, by były spokojniejsze
33-letnia obywatelka Stanów Zjednoczonych Dianne Guadian przyznała się do udziału w siatce przemytniczej zajmującej się nielegalnym przewozem dzieci z Meksyku do USA. Według prokuratury dzieci były odurzane słodyczami zawierającymi THC, aby łatwiej przeprowadzić je przez granicę. Kobiecie grozi od pięciu do 15 lat pozbawienia wolności.
Produkcja metamfetaminy dla meksykańskiego kartelu? Są kolejne zatrzymania
Czterech Polaków podejrzanych jest o współdziałanie z Meksykanami, nieprawomocnie skazanymi w maju na 10-11 lat więzienia za wytwarzanie na dużą skalę metamfetaminy - poinformowała prokuratura. Możliwości produkcyjne zlikwidowanego przez CBŚP w Podlaskiem laboratorium sięgały 800 kg narkotyków.
Coraz więcej Francuzów sięga po kokainę. Mafia silniejsza niż państwo?
Kokaina przestała być we Francji narkotykiem elit. Sięga po nią już około półtora miliona osób, a handel białym proszkiem stał się biznesem wartym nawet siedem miliardów euro rocznie. W siłę rosną mafie, Marsylia zmaga się z kolejną falą gangsterskich porachunków, a eksperci alarmują, że kraj mierzy się z kryzysem zdrowia publicznego.