Więcej informacji: Grzyby w Narkopedii [H]yperreala
No longer anymore a Narcotic dream...
Morfineusz pisze:g3no, sprawdź mejla ;)
g3no pisze:Może ktoś chętny na wspólną wyprawę psychodeliczną? Stolica.
Scalam. -dsn
Morfineusz g3no ja tez jako warszawiak z checia sie z wami wybiore:)jestemn wolny 7/24h:).Czekam na odzew na emailu:).Ps tam tez sie odezwalem:)
Złaziłem się trochę, wytrwale szukałem, ale łysiczka nie wpadła jeszcze w me ręce (a wydaje mi się, że okolica dobra).
Przeca masz parę postów nad sobą chłopaków ze stolicy. -dsn
Pozdro moje gg 11007497
mhjal pisze:Gdyby ktoś z Małopolski (na południe od Krakowa, ale nie takie dalekie południe) chciał podzielić się jakimś miejscem, udzielić wskazówek.
– Jest wódka. ~Andrzej Sapkowski
Rekordowe konsultacje: Polacy mają dość karania za roślinę.
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Marihuana w psychiatrii. Dlaczego „nie leczy” nie oznacza „nie działa”?
Kawa - budzi i wydłuża życie
Przez dziesięciolecia ukazywały się badania, których autorzy wskazywali, że kawa ma korzystny wpływ na organizm. Jej picie łączono z dłuższym życiem i zmniejszonym ryzykiem chorób chronicznych. Jednak dokładny mechanizm tego działa nie był znany. Teraz naukowcy z Texas A&M University odkryli, że związki zawarte w kawie oddziałują na receptor białkowy NR4A1, który odgrywa istotną rolę w ochronie organizmu przed chorobami związanymi z wiekiem.
Od operacji do legislacji – CBŚP kształtuje prawo UE w walce z narkotykami syntetycznymi
Polska inicjatywa przerodziła się w konkretne regulacje UE – nowe przepisy ograniczające dostęp do kluczowych prekursorów narkotykowych to bezpośredni efekt działań Centralnego Biura Śledczego Policji.
Badanie: użytkownicy psychodelików mogą inaczej przetwarzać emocje
Użytkownicy psychodelików inaczej przetwarzają emocje, m.in. szybciej rozpoznają zagrożenie - wynika z badania UJ. Kierujący nim prof. Michał Bola podkreślił, że przeciera ono szlaki w obszarze neuroobrazowania użytkowników psychodelików, jednak pełne zrozumienie ich wpływu na mózg wymaga wielu lat pracy.